powerf Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia @superz666 Nie niszczy lakieru, możesz spłukać auto na bezdotyku po myciu szamponem Rinseless, nie ma żadnych przeciwskazań, ale sam szampon właśnie po to powstał, aby nie trzeba było spłukiwać auta. A więc - po szamponie rinseless nie trzeba spłukiwać auta, ale jakby ktoś bardzo chciał - to można, ale wg mnie - nie każdy szampon RW da się bezproblemowo wypłukać. Na przykład nie wiem czy spłukanie szamponów typu ECH2O faktycznie spowoduje ich usnięcie z powierzchni lakieru, ale szampony jak DIY czy N914 jak najbardziej do spłukiwania się nadają.
superz666 Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia Super, dzięki. Jaki szampon polecasz na początek przygody ?
Bartek1985 Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia @superz666 ja od siebie polecam Koch rrw 2
Czapa_03 Opublikowano Niedziela o 08:07 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 08:07 Co możecie polecić, po przeczytaniu wielu stron nie mogę zebrać myśli i podjąć decyzję. Jestem na wykończeniu onr rev 5, używam rinselessa już od dłuższego czasu, przerobiłem 3 buteleczki onr, kiedyś nabyłem gyeon eco wash i małą buteleczkę echo. Szukam czegoś w zastępstwie do onr. Podoba mi się fakt, że używam go do wszystkiego, poza oczywiście normalnym myciem, przetarcia wnętrza, szyb, jak również w domu, meble, ekrany, elektronikę, wyświetlacze, w tym sprawdza mi się znakomicie, lecz po przeczytaniu forum wnioskuje, że są o wiele lepsze szampony. Trochę brakuję mi w nim śliskości podczas mycia lakieru, ale da się z tym żyć, a takto nie mam większych zastrzeżeń. Gyeon i echo wydają mi się być zbyt „tłustawe” jeśli mogę tak to określić. Może przyjemniej się myje lakier, lecz do pozostałych zastosowań nie wiem czy chciałbym ich używać. A już tym bardziej do wnętrza i nawarstwiać to co „zostawiają” po sobie, bo domyślam się że coś po nich zostaje.
analyzator Opublikowano Niedziela o 12:56 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 12:56 @Czapa_03 jaka technika mycia? Moze rrw. Tylko moja opinia ale onr jest najsłabszy z tych co używałem. Tyle że ja myję inaczej. Pod gąbki może być nawet odwrotnie echo to dla mnie qd, dobry, ale bardziej ad niż szampon. 1
powerf Opublikowano Niedziela o 13:27 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 13:27 @analyzator @Czapa_03 też bym szedł w RRW, ewentualnie DIY ale tu musiał byś kupować baniak 1 galon żeby cenowo to miało sens. Jakościowo RRW i DIY ta sama półka. 1
Moderator Domel Opublikowano wczoraj o 13:19 Moderator Zgłoś Opublikowano wczoraj o 13:19 Nowość od DOA >>> 17478951664 https://www.instagram.com/reel/DJEZAo3Nl-I/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== https://dbamoauto.pl/strona-glowna/1988-doa-cosmetics-rinseless-innowacyjny-szampon-bez-splukiwania
powerf Opublikowano wczoraj o 15:03 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 15:03 @Domel chętnie zobaczyłbym kartę charakterystyki tego produktu, co to za wynalazek
Strus Opublikowano wczoraj o 16:49 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 16:49 "innowacyjny" Już go nie chcę 1
powerf Opublikowano wczoraj o 16:56 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 16:56 Innowacyjny jak polski samochód elektryczny.
Moderator Domel Opublikowano wczoraj o 19:38 Moderator Zgłoś Opublikowano wczoraj o 19:38 4 godziny temu, powerf napisał(a): @Domel chętnie zobaczyłbym kartę charakterystyki tego produktu, co to za wynalazek No to trzeba walic do producenta
Rekomendowane odpowiedzi