Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[mention=14407]silver001[/mention] na takim kolorze napewno najlepiej bedzie sie prezentowac Authentic,ale jest on tez najmniej trwaly z palety Softa 

Na jesień mam Fusso F7, a na zime na raz jeszcze mi starczy collinite 476s. Nie zależy mi akurat w tym przypadku na trwalosci, lubię smalcowac.  

Pozdrawiam

Edit: czy authentic bedzie skuteczniej zaaplikowany na cleaner + ipa, czy na tylko Cherry Glaze?

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Przed woskami "naturalnymi" nie daje sie ipy 
Czyli co? Nic albo glaze?

Opublikowano
Cleaner?
Tak tak, to też miałem dać wymieniając etapy, sorka. Ok czyli cleaner. Jak rozumiem, glaze przed syntetykami?

Opublikowano

Niektóre cleanery posiadają wypełniacze które maskują drobne ryski. Inne pozostawiają powierzchnię bardziej "czystą". Glaze zawsze da coś do wyglądu, ale kosztem trwałości wosku. Ja ten etap zawsze odpuszczam. Sam musisz wiedzieć czy chcesz żeby wosk trochę posiedział, czy ma być maksymalnie wyciągnięty look kosztem trwałości.

• Lubię to 1
Opublikowano
55 minut temu, silver001 napisał:

Tak tak, to też miałem dać wymieniając etapy, sorka. Ok czyli cleaner. Jak rozumiem, glaze przed syntetykami?

Przed syntetykami cleaner+ipa,co niektorzy sama ipe daja(nie popieram) w twoim przypadku Cherry glaze zastepuje cleaner ale jako ze jest to glaze pelen wypelniaczy to tak jak pisze @Fredi88  skraca on zywotnosc wosku dajac wiecej do wygladu,cos za cos ;) natomiast glaze przed syntetykiem to sie chyba troche mija z celem 

Opublikowano
Przed syntetykami cleaner+ipa,co niektorzy sama ipe daja(nie popieram) w twoim przypadku Cherry glaze zastepuje cleaner ale jako ze jest to glaze pelen wypelniaczy to tak jak pisze [mention=1278]Fredi88[/mention]  skraca on zywotnosc wosku dajac wiecej do wygladu,cos za cos  natomiast glaze przed syntetykiem to sie chyba troche mija z celem 
Dlaczego sądzisz że glaze przed syntetykiem to mijanie się z celem?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Adaszek96 Syntetyki ceni sie i kladzie ze wzgledu na ich trwalosc,taki fusso dzieki temu stal sie krolem zimy ;) syntetyki lubia jalowa powierzchnie i stad ipa przed nimi,klasc je na glaze to robic troche na odwrot i eliminowac ich glowna zalete,no ale kombinowac mozna jak sie chce ;) dodalbym jeszcze ze ipa czasem po niektorych produktach daje efekt jakby delikatnego zmatowienia,wiec dawanie go po glaze to moze byc robota nieco na marne 

• Lubię to 1
  • Okay 1
Opublikowano
Niektóre cleanery posiadają wypełniacze które maskują drobne ryski. Inne pozostawiają powierzchnię bardziej "czystą". Glaze zawsze da coś do wyglądu, ale kosztem trwałości wosku. Ja ten etap zawsze odpuszczam. Sam musisz wiedzieć czy chcesz żeby wosk trochę posiedział, czy ma być maksymalnie wyciągnięty look kosztem trwałości.

Mam cleaner carchemu lc207, są tam wypelniacze. W takim razie dam ten cleaner i authentica, bo moge nawet woskowac co dwa tygodnie, mysle tyle wytrzyma. Po pierwszym tygodniu poleci qd luxury gloss. Takze taki mam plan i bardzo Wam dziękuję za porady co do naturala i symtetyka. Wi ze lc207 też mi przyciemnia lakier bo robilem 50/50. Jak sie skonczy, bede podkladal cherry pod authentica.

Edit:

Podsumowując :

Naturalny :

- cleaner (bez wypełniaczy) dla trwałości

- glaze lub cleaner z wypelniaczami dla looku

Syntetyki:

- cleaner (bez wypełniacz) + ipa

Opublikowano

@silver001  Authentic powinien Ci polezec te 2-3 miesiace,i z QD to bym sie tak zaraz nie spieszyl ;) Naturale maja to do siebie ze dopoki siedza daja piekny look po kazdym myciu i bez wspomagaczy,w tym co napisales przy naturalach wykasowalbym adnotacje  "bez wypelniaczy" te produkty kladzie sie nie dla trwalosci wiec to juz nie ma znaczenia ;)

• Lubię to 1
  • Super 1
Opublikowano

A co będzie lepsze w looku na prima amigo kiwami/petes 53/butter i jak z ich trwałością? Butter do miesiąca, petes do trzech a kiwami?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
2 godziny temu, drive napisał:

A co będzie lepsze w looku na prima amigo kiwami/petes 53/butter i jak z ich trwałością? Butter do miesiąca, petes do trzech a kiwami?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Petes 53 zdecydowanie jesli chodzi o look,co do trwalosci o ile mi wiadomo Kiwami do 3 miesiecy,petes do 2 a butter do miesaca 

Opublikowano

Kiwami siedzi spokojnie 3 miechy, ale czy na amigo tyle posiedzi tego nie potrafię powiedzieć. U mnie na DJLPL siedział spokojnie 3 msc.

Opublikowano

Niestety tak to już będzie... PA to w mojej opinii hybryda cealnera i glazu a nie typowy cleaner.

W związku z tym w znacznym stopniu zmienia on trwałość woskow. Dla jednych Petesa53 siedzący miesiac na Amigo będzie dobrym wynikiem, a inni oczekują katalogowych 3,4 miesięcy.

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, SylPio napisał:

Niestety tak to już będzie... PA to w mojej opinii hybryda cealnera i glazu a nie typowy cleaner.
W związku z tym w znacznym stopniu zmienia on trwałość woskow.

Kupilem go sugerujac sie opiniami wielu tu ze woski na nim siedza :( typowego gleza juz mam,ale jeszcze nie probowalem 

Opublikowano

Ja nie napisałem, że woski na nim nie siedzą. Wszystko to jest kwestia kompromisu oraz oczekiwań jakie mamy. Myślę, że osoby oczekujące trwałości od jakiegokolwiek LSP nie sięgają w pierwszej kolejności po PA.
Jakie woski chciałeś na nim kłaść ? Naturalne ?

Opublikowano
16 minut temu, menior napisał:

@Fredi88 Z tym PA to dziwna sprawa :shock: Jedni twierdza ze woski im na tym siedza bez problemu a inni ze te same woski juz nie,masz jakies doswiadczenia z nim? 

Nie mam PA ;) jak trafi się jakaś mniejsza pojemność to zapewne kupię na testy.