Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, tomi91gtc napisał:

Czy callinitem 476 można przeleciec felgi aluminiowe? 

Możesz

Opublikowano
2 godziny temu, tomi91gtc napisał:

A ktory preparat daje efekt mokrego lakieru? 

Generalnie to te naturalne z carnauba 

Opublikowano

Koledzy i kokezanki. Jako ze mam qd luxury gloss od softa, to chcialbym aby wspomagal inny wosk tej firmy. Czy authentic bedzie dobrze podtrzymywany przez to qd? A moze inny wosk softa będzie współpracował idealnie? Moze mirror shine?

Pozdrawiam

Aa i jeszcze jedno.
Jaka kanapka bedzie odpowoedniensza?
Cleaner, ipa wosk
Czy
Cleaner, glaze wosk (czy bez cleanera)
Glaze to cherry glaze.

Dziękuję

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja mam w arsenale dwa woski Soft 99 mianowicie Kiwami i Fusso. Zawsze je kładłem na jałowym lakierze, ale właśnie chcę zrobić kombinację Kiwami na Cherry Glaze. Zobaczymy co z tego wyniknie. Luxury Gloss idealnie współgra z ww woskami. To jeden z lepszych QD, które robi na moim uni granacie efekt wow. 

Opublikowano
Ja mam w arsenale dwa woski Soft 99 mianowicie Kiwami i Fusso. Zawsze je kładłem na jałowym lakierze, ale właśnie chcę zrobić kombinację Kiwami na Cherry Glaze. Zobaczymy co z tego wyniknie. Luxury Gloss idealnie współgra z ww woskami. To jeden z lepszych QD, które robi na moim uni granacie efekt wow. 
Dzięki czyli chociaż wiem ze qd jest dobry. Chcę coś dlatego od softa żeby w pełni wykorzystać ich możliwości. Chcę coś z ekstra efektem głębi. Jakby jeszcze ktoś dorzucił opinie byłoby świetnie.

Ps. Jak że tak powiem odróżnić wet look od lustrzanego połysku? Dla zoobrazowania załącznik z opisem woskow softa213f18a6dbf08fc3eac2a46cf0847577.jpg

Opublikowano

Panowie, kończę 2-etapową korektę na moim czarnym E36, jeszcze tylko przetarcie Prepem i kładę wosk :) Mam do wyboru: HDC+Zymol Titanium lub CG Pete's53. Wcześniej stawiałem na CG, a teraz skłaniam się do Titanium, gdyż wydaję mi się, że będzie trwalszy. Look pewnie podobny. Co położyć? :shock: Pomóżcie.

Opublikowano

Oba na HDC ? Jeżeli masz warunki, aby kłaść wosk wtedy, kiedy to konieczne - połóż Pete'sa. Titanium będziesz mógł położyć za miesiąc, gdy Pete's już osłabnie. Kładąc dzisiaj Zymol'a, na położenie Pete'sa "z konieczności" musiałbyś pewnie poczekać dłużej. Poza tym frajda przy woskowaniu Pete'sem - bezcenna :tongue:

Opublikowano

@Eidos71 Właśnie skończyłem korektę :ad: Pete'sa chcę kłaść po przetarciu lakieru Prepem, uważam, że po 2 etapach cleaner (mam w tej chwili poorboy's) jest zbędny. Hdc tylko z Titanium. Uważasz, że będzie większa frajda z wosku od CG? A jak look wg Ciebie?  :)

Opublikowano

jeżeli masz zakupiony już Titanium i HDC to tylko ten zestaw , Pete'sa 53 bym sobie ( niestety ) darował

wszystko ( look , trwałość , krople , zrzut ) przemawia za Titanium

Opublikowano
49 minut temu, paperson napisał:

@Eidos71 Właśnie skończyłem korektę :ad: Pete'sa chcę kłaść po przetarciu lakieru Prepem, uważam, że po 2 etapach cleaner (mam w tej chwili poorboy's) jest zbędny. Hdc tylko z Titanium. Uważasz, że będzie większa frajda z wosku od CG? A jak look wg Ciebie?  :)

Nie żebym coś sugerował ale w czerwcu wracam do siebie :D petesa może już nie być :) więc chyba pomogłem podjąć decyzję :)

Opublikowano
Godzinę temu, yacek _b napisał:

jeżeli masz zakupiony już Titanium i HDC to tylko ten zestaw , Pete'sa 53 bym sobie ( niestety ) darował

wszystko ( look , trwałość , krople , zrzut ) przemawia za Titanium

W duecie z HDC Titanium na pewno będzie się prezentował lepiej, niż Pete's na jałowym lakierze - to HDC odpowiada za głębię lakieru. Titanium daje od siebie właściwie tylko trwałość zabezpieczenia i krople.

59 minut temu, Tomas22 napisał:

Nie żebym coś sugerował ale w czerwcu wracam do siebie :D petesa może już nie być :) więc chyba pomogłem podjąć decyzję :)

:) Dlatego napisałem, że:

4 godziny temu, Eidos71 napisał:

Titanium będziesz mógł położyć za miesiąc, gdy Pete's już osłabnie.

Jednak lubię Pete'sa nie za trwałość (która jest raczej mierna - choć znam mniej trwałe woski), ale za fun / przyjemność i bezproblemowość jego aplikacji, oraz za efekt typowego naturala. 

1 godzinę temu, paperson napisał:

A jak look wg Ciebie?

Jeżeli zrobisz tak, jak napisałeś (czyli Zymol na HDC, a Pete's na "goły" lakier) - lepszy look będzie przy duecie Zymol'a. 

Opublikowano
8 minut temu, Tomas22 napisał:

@Eidos71 @paperson

Ewentualnie mogę podarować Amigo... Chyba jedynie na tą chwilę mogę poratować Amigo i cleanerem Bilt hamber a :)

Posiadam oba (chodzi Ci o BH Cleanser Polish ?) - oba są w mojej czołówce produktów, które poprawiają wygląd lakieru przed właściwym zabezpieczeniem. I nie są tak "upierdliwe" w użyciu, jak HDC :D

Opublikowano
27 minut temu, Eidos71 napisał:

Posiadam oba (chodzi Ci o BH Cleanser Polish ?) - oba są w mojej czołówce produktów, które poprawiają wygląd lakieru przed właściwym zabezpieczeniem. I nie są tak "upierdliwe" w użyciu, jak HDC :D

Dokładnie :) kupiony razem z BH DSW. Niestety jeszcze nie używane bo czekają na mazurach. Tylko że po korekcie akurat BH nie brzmi zbyt rozsadnie Amigo tak samo :)

Opublikowano

@Eidos71 @Tomas22 @yacek _b Dzięki Koledzy :good:Byłem w ciągu, więc decyzję podjąłem sam. Wybrałem HDC i Titanium. Właśnie wszedłem do domu po 10h w garażu. Dziś zrobiłem korektę 2-etapową i położyłem HDC. Jutro dwie warstwy Zymola w odstępie ok. 10h. Jeśli będzie pogoda to po pierwszej warstwie wystawie auto do wygrzania :)

A oto efekt po korekcie i HDC:

20180421_201415.jpg.a4a32f0ffe97efbda030635bc0066b0c.jpg

• Lubię to 1
  • Okay 1
Opublikowano

@Tomas22 dzięki i zapraszam :)  Lustro na lakierze jest znacznie większe, jednak przy pomniejszaniu zdjęć w PowerPoint tracą one na jakości :(

Chyba zjeżdżasz w maju, to Ci osobiście wręczę ten wosk ;)

Opublikowano
23 minuty temu, Tomas22 napisał:

@Eidos71 wybierzemy się ocenić na żywo ? Łukasz ma dobrą kawę :)

Czemu nie... ;) W końcu trzeba poznać się "na żywo" :lol:

• Okay 1
Opublikowano

O wiele ciekawszy podwątek widze na tapecie, ale uprzejmie proszę o pomoc w doborze / opinii który najefektowniejszy wosk od softa wziac pod qd luxury gloss.

Lakier to perłowy bardzo ciemny granat.

Dziękuję i juz sie nje wtrącam.

Pozdrawiam
Alfisti. 23737e9d399ca0acff3a3d80b2ad0c7b.jpg

Opublikowano
[mention=14407]silver001[/mention] możesz wziąć Mirror shine wax. Wg tabeli, którą wrzuciłeś leży on całkiem długo jak na letni wosk. Tak naprawdę qd luxury gloss podbije Ci wygląd każdego letniego Softa 
Bardzo Panu dziękuję! Wzialem właśnie authentica :D skoro kazdy, to na bogato. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam

• Okay 1