ghost Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 8 minut temu, tomi91gtc napisał: Czy callinitem 476 można przeleciec felgi aluminiowe? Można
D@ViD Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 35 minut temu, tomi91gtc napisał: Czy callinitem 476 można przeleciec felgi aluminiowe? Możesz
tomi91gtc Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 A ktory preparat daje efekt mokrego lakieru?
menior Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 2 godziny temu, tomi91gtc napisał: A ktory preparat daje efekt mokrego lakieru? Generalnie to te naturalne z carnauba
Patrykm88 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam. Szukam opinii na temat Angelwax AG. Stosował go ktoś na srebrny lakier? Jakie efekty? Pozdrawiam
PiterG Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Sam jestem ciekaw jaki poziom prezentuje ten wosk bo posiadam srebrne auto. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
silver001 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Koledzy i kokezanki. Jako ze mam qd luxury gloss od softa, to chcialbym aby wspomagal inny wosk tej firmy. Czy authentic bedzie dobrze podtrzymywany przez to qd? A moze inny wosk softa będzie współpracował idealnie? Moze mirror shine?PozdrawiamAa i jeszcze jedno.Jaka kanapka bedzie odpowoedniensza?Cleaner, ipa woskCzyCleaner, glaze wosk (czy bez cleanera)Glaze to cherry glaze.Dziękuję Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
maciek-drummer Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Ja mam w arsenale dwa woski Soft 99 mianowicie Kiwami i Fusso. Zawsze je kładłem na jałowym lakierze, ale właśnie chcę zrobić kombinację Kiwami na Cherry Glaze. Zobaczymy co z tego wyniknie. Luxury Gloss idealnie współgra z ww woskami. To jeden z lepszych QD, które robi na moim uni granacie efekt wow.
silver001 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Ja mam w arsenale dwa woski Soft 99 mianowicie Kiwami i Fusso. Zawsze je kładłem na jałowym lakierze, ale właśnie chcę zrobić kombinację Kiwami na Cherry Glaze. Zobaczymy co z tego wyniknie. Luxury Gloss idealnie współgra z ww woskami. To jeden z lepszych QD, które robi na moim uni granacie efekt wow. Dzięki czyli chociaż wiem ze qd jest dobry. Chcę coś dlatego od softa żeby w pełni wykorzystać ich możliwości. Chcę coś z ekstra efektem głębi. Jakby jeszcze ktoś dorzucił opinie byłoby świetnie.Ps. Jak że tak powiem odróżnić wet look od lustrzanego połysku? Dla zoobrazowania załącznik z opisem woskow softaWysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Panowie, kończę 2-etapową korektę na moim czarnym E36, jeszcze tylko przetarcie Prepem i kładę wosk Mam do wyboru: HDC+Zymol Titanium lub CG Pete's53. Wcześniej stawiałem na CG, a teraz skłaniam się do Titanium, gdyż wydaję mi się, że będzie trwalszy. Look pewnie podobny. Co położyć? Pomóżcie.
Eidos71 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Oba na HDC ? Jeżeli masz warunki, aby kłaść wosk wtedy, kiedy to konieczne - połóż Pete'sa. Titanium będziesz mógł położyć za miesiąc, gdy Pete's już osłabnie. Kładąc dzisiaj Zymol'a, na położenie Pete'sa "z konieczności" musiałbyś pewnie poczekać dłużej. Poza tym frajda przy woskowaniu Pete'sem - bezcenna
paperson Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @Eidos71 Właśnie skończyłem korektę Pete'sa chcę kłaść po przetarciu lakieru Prepem, uważam, że po 2 etapach cleaner (mam w tej chwili poorboy's) jest zbędny. Hdc tylko z Titanium. Uważasz, że będzie większa frajda z wosku od CG? A jak look wg Ciebie?
yacek _b Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 jeżeli masz zakupiony już Titanium i HDC to tylko ten zestaw , Pete'sa 53 bym sobie ( niestety ) darował wszystko ( look , trwałość , krople , zrzut ) przemawia za Titanium
Tomas-sg Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 49 minut temu, paperson napisał: @Eidos71 Właśnie skończyłem korektę Pete'sa chcę kłaść po przetarciu lakieru Prepem, uważam, że po 2 etapach cleaner (mam w tej chwili poorboy's) jest zbędny. Hdc tylko z Titanium. Uważasz, że będzie większa frajda z wosku od CG? A jak look wg Ciebie? Nie żebym coś sugerował ale w czerwcu wracam do siebie petesa może już nie być więc chyba pomogłem podjąć decyzję
Eidos71 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Godzinę temu, yacek _b napisał: jeżeli masz zakupiony już Titanium i HDC to tylko ten zestaw , Pete'sa 53 bym sobie ( niestety ) darował wszystko ( look , trwałość , krople , zrzut ) przemawia za Titanium W duecie z HDC Titanium na pewno będzie się prezentował lepiej, niż Pete's na jałowym lakierze - to HDC odpowiada za głębię lakieru. Titanium daje od siebie właściwie tylko trwałość zabezpieczenia i krople. 59 minut temu, Tomas22 napisał: Nie żebym coś sugerował ale w czerwcu wracam do siebie petesa może już nie być więc chyba pomogłem podjąć decyzję Dlatego napisałem, że: 4 godziny temu, Eidos71 napisał: Titanium będziesz mógł położyć za miesiąc, gdy Pete's już osłabnie. Jednak lubię Pete'sa nie za trwałość (która jest raczej mierna - choć znam mniej trwałe woski), ale za fun / przyjemność i bezproblemowość jego aplikacji, oraz za efekt typowego naturala. 1 godzinę temu, paperson napisał: A jak look wg Ciebie? Jeżeli zrobisz tak, jak napisałeś (czyli Zymol na HDC, a Pete's na "goły" lakier) - lepszy look będzie przy duecie Zymol'a.
Tomas-sg Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @Eidos71 @paperson Ewentualnie mogę podarować Amigo... Chyba jedynie na tą chwilę mogę poratować Amigo i cleanerem Bilt hamber a
Eidos71 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 8 minut temu, Tomas22 napisał: @Eidos71 @paperson Ewentualnie mogę podarować Amigo... Chyba jedynie na tą chwilę mogę poratować Amigo i cleanerem Bilt hamber a Posiadam oba (chodzi Ci o BH Cleanser Polish ?) - oba są w mojej czołówce produktów, które poprawiają wygląd lakieru przed właściwym zabezpieczeniem. I nie są tak "upierdliwe" w użyciu, jak HDC
Tomas-sg Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 27 minut temu, Eidos71 napisał: Posiadam oba (chodzi Ci o BH Cleanser Polish ?) - oba są w mojej czołówce produktów, które poprawiają wygląd lakieru przed właściwym zabezpieczeniem. I nie są tak "upierdliwe" w użyciu, jak HDC Dokładnie kupiony razem z BH DSW. Niestety jeszcze nie używane bo czekają na mazurach. Tylko że po korekcie akurat BH nie brzmi zbyt rozsadnie Amigo tak samo
paperson Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @Eidos71 @Tomas22 @yacek _b Dzięki Koledzy Byłem w ciągu, więc decyzję podjąłem sam. Wybrałem HDC i Titanium. Właśnie wszedłem do domu po 10h w garażu. Dziś zrobiłem korektę 2-etapową i położyłem HDC. Jutro dwie warstwy Zymola w odstępie ok. 10h. Jeśli będzie pogoda to po pierwszej warstwie wystawie auto do wygrzania A oto efekt po korekcie i HDC: 1 1
Tomas-sg Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @paperson ehh to przykrością powiem że będziesz mi musiał w przyszłości wysłać tego petesa Mega robota ! @Eidos71 wybierzemy się ocenić na żywo ? Łukasz ma dobrą kawę
paperson Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @Tomas22 dzięki i zapraszam Lustro na lakierze jest znacznie większe, jednak przy pomniejszaniu zdjęć w PowerPoint tracą one na jakości Chyba zjeżdżasz w maju, to Ci osobiście wręczę ten wosk
Eidos71 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 23 minuty temu, Tomas22 napisał: @Eidos71 wybierzemy się ocenić na żywo ? Łukasz ma dobrą kawę Czemu nie... W końcu trzeba poznać się "na żywo" 1
silver001 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 O wiele ciekawszy podwątek widze na tapecie, ale uprzejmie proszę o pomoc w doborze / opinii który najefektowniejszy wosk od softa wziac pod qd luxury gloss.Lakier to perłowy bardzo ciemny granat.Dziękuję i juz sie nje wtrącam.PozdrawiamAlfisti. Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @silver001 możesz wziąć Mirror shine wax. Wg tabeli, którą wrzuciłeś leży on całkiem długo jak na letni wosk. Tak naprawdę qd luxury gloss podbije Ci wygląd każdego letniego Softa
silver001 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2018 [mention=14407]silver001[/mention] możesz wziąć Mirror shine wax. Wg tabeli, którą wrzuciłeś leży on całkiem długo jak na letni wosk. Tak naprawdę qd luxury gloss podbije Ci wygląd każdego letniego Softa Bardzo Panu dziękuję! Wzialem właśnie authentica skoro kazdy, to na bogato. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi