Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
grzes12, poszło PW ;)

Ejjj przecież forum jest by dzielić sie opiniami to napisz tu, a jak z jakichś względów nie chcesz to ja też prosze o takie PW.

Oraz drugie pytanie czy na inny cleaner niż BL też kładłeś?

Opublikowano

jarekrk, Po prostu tak mi było wygodniej ;) Nie mam nic do ukrycia w temacie.

Wosk nakładałem chyba trzy razy w tym sezonie. Raz z BL, raz na Squaky clean i ostatni raz na Esclate lotion. Wosk nakłada się bezproblemowo, nie potrzebuje odleżenia przed jego wypolerowaniem fibrą. Całość daje super śliskość. Robiłem porównanie z Carbonem . Lakier bardziej śliski po stronie Kotsosa, a także większe przyciemnienie.

Pachnie syntetykiem, ale dość delikatnie, nie tak jak np fk1000p , konsystencja wosku twarda. Brak problemu wypacania się

Aplikacja dobra, ale do zymola mu brakuje.

Wosk leżał u mnie miesiąc i lekko już był osłabiony, lecz samochód jeździł w ciężkich warunkach.

Przyczepić się można do opakowania, które już mam trochę pogniecione, gdyż puszka jest z dość cienkiej blachy.

Opublikowano
Jak z trwałością nattysa red/blue i kog/fusso bez cleanera żadnego? I czy woski od softa stosujecie ciemny do jasnego i na odwrót?

KOG na ciemne lakiery kładłem na spłowiały czerwony bez problemowo :good:

Natty's Blue u mnie padał po 3 tyg-max miesiącu jak za dużo deszcz nie padał :D

Dodane po 4 minutach 44 sekundach:

Finish Kare 1000P HI-TEMP Paste Wax będzie dobry? Czy jest coś lepszego w tej cenie?

FK jest dobry ale na "sezon" weź coś co da lepszy efekt wizualny przy mniejszym nakładzie sił np. natty's,King OF Gloss,coś od dodo :)

Opublikowano

A co na lato do srebrnego lakieru? Mam juz dosyc FK i licze, ze znajde cos co da lepszy look ;)

Opublikowano

Panowie czytajcie.O srebrnym było kilkadziesiąt razy już.

Co do water blocka odsyłam do testów kilka działów niżej.Uczmy się wyciągać własne wnioski z przeczytanych tematów bo co dla jednego zrobi wow dla drugiego będzie niefajne :good:

Opublikowano

W tej cenie.

Testowałem i mogę polecić

Dodo juice purple haze

Natty's blue

Butter wet wax-mało trwały ale wydajny i fajny efekt zostawia

King of gloss

Colli i fk ale to raczej na zimę/jesień

Duragloss 111 bodajże -trwały lecz zbyt tępawy jak dla mnie wygląd

Opublikowano

Mam problem jaki wosk na wiosnę i lato wybrać. Zależy mi na trwałości i na jako takim efekcie wizualnym. Czytałem, że colli 476 jest trwały ale bardziej nadaję się na zimę niż na lato/wiosnę. Więc co możecie polecić od siebie?

Opublikowano

Colli nada się również na lato nie tylko na zimę jednak na lato jest jak już pisałem kilka ciekawszych opcji co nie znaczy że colli nie spełni swojej roli w lecie.

Na ciemne lakiery w tym nawet czerwony i niebieski kładę AG srp i na to np dodo lub KOgloss i efekt miażdży jednakże trwałość to max 3 góra 4 tyg w porywach :D a dodo pada na tym max po 3 tyg