Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem tu już trochę, ale zadam laickie pytanie:

Czy posiadając wosk letni taki jak Nattys Red, jest sens jeszcze doposażyć sobie arsenał woskiem w sprayu. Jeśli tak kiedy go stosować? Czy różnica w wyglądzie będzie znaczna pomiędzy Nattysem i np. woskiem Shiny Garage Bee's Knees Purple?

Ja czesto stosuje jakis wosk w sprayu zamiast QD miedzy konkretnymi woskowaniami,nie wiem jaki ma to wplyw na wosk lezacy pod spodem,czy faktycznie go wzmacnia jak na niektorych produktach pisze :o Ale po takim zabiegu auto wyglada jak swiezo nawoskowane :good:
Opublikowano
A jaki wosk w sprayu na Nattys Red proponujecie?

ja stosuje ten od megsa w czerwonej butelce,jak dla mnie najlepszy,swietnie podbija look,banalna aplikacja i ten zapach

Opublikowano

ja stosuje ten od megsa w czerwonej butelce,jak dla mnie najlepszy,swietnie podbija look,banalna aplikacja i ten zapach

Z jakimi masz porównanie?
Opublikowano

Z typowych woskow w sprayu to stosowalem kiedys jakies Sonaxy,turtle,3M i Megs Ultimate.A bardziej z QD to cos tam jeszcze od Megsa,CG Pro,AngelWax QED,i Dodo J. Red mist

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

hmm, mam pytanie co do wosku na lato za ok 100zł +/-

cleaner posiadam z ValePro Achilles

Obecnie uzywałem na przetestowanie "Wosk syntetyczny Finish Kare 1000P Hi Temp Paste Wax"

lakier to 'jasna niebieska perła' (406 coupe), dlatego nie wiem czy idealnym wyborem będzie nattys red poniewaz sporo osób stosuje reda do ciemnych lakierów :wallbash:

Słyszałem też co nie co o soft99

Opublikowano

Moze spróbuj lusso oro? Mogę Ci dac kiedys na przesmarowanie auta bo do namysłowa mam rzut beretem.

Opublikowano

byłbym skłonny jednak wybrać między natty's red lub blue, a którymś softem99

tylko np. ten soft99 fusso coat to jest bardziej na zime, hm?

Opublikowano

Ja mam niebieski metalik i nawet wczoraj położyłem na niego reda. Bierz go, a będziesz zadowolony :)

Opublikowano
byłbym skłonny jednak wybrać między natty's red lub blue, a którymś softem99

tylko np. ten soft99 fusso coat to jest bardziej na zime, hm?

No to weż np.soft99 King of Gloss - wg mnie na lato :good:

Opublikowano

taaa jedni piszą bierz reda, inni zaś kog'a ;p

kog nie jest przypadkiem do ciemnych lakierow ?

jak tu zyc :D

• Moderator
Opublikowano

yacek _b, akurat Glasur nie występuje w samplerze.

To co proponuje sprzedawca to chałupnicza metoda przetopienia wosku - ze swojej stron gorąco NIE polecam.

Opublikowano
yacek _b, akurat Glasur nie występuje w samplerze.

To co proponuje sprzedawca to chałupnicza metoda przetopienia wosku - ze swojej stron gorąco NIE polecam.

A skąd wiesz, że to przetopka?

Na zdjęciu widać, że był łyżeczkowany.

Opublikowano

Eryczek jest ekspertem od Zymola , w "ciężkich rynkowych czasach" sprowadzał z USA więc wie co i jak . I jemu wierzę że tak jest .

Opublikowano

Eryczek jest ekspertem od Zymola , w "ciężkich rynkowych czasach" sprowadzał z USA więc wie co i jak . I jemu wierzę że tak jest .

No to spoko :wallbash:

Widać, że był łyżeczkowany i później ugnieciony do samplerka.

• Administrator
Opublikowano

Łyżeczkowany sampler też traci właściwości oryginału, szczególnie konsystencje, wytrącanie olejków itp. Miałem swego czasu taki sampler Glasura :)

Opublikowano

To bardzo cenna uwaga :good:

Robiłem przetopki z REDa, Colliego, FK i czasami się gorzej docierały ale pozostałe właściwości wydawały się bez zmian.

Opublikowano
taaa jedni piszą bierz reda, inni zaś kog'a ;p

kog nie jest przypadkiem do ciemnych lakierow ?

jak tu zyc :D

KOG jest do jasnych jak i ciemnych lakierów. Mam go na srebrnym i jest zacnie.