menior Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jestem tu już trochę, ale zadam laickie pytanie:Czy posiadając wosk letni taki jak Nattys Red, jest sens jeszcze doposażyć sobie arsenał woskiem w sprayu. Jeśli tak kiedy go stosować? Czy różnica w wyglądzie będzie znaczna pomiędzy Nattysem i np. woskiem Shiny Garage Bee's Knees Purple? Ja czesto stosuje jakis wosk w sprayu zamiast QD miedzy konkretnymi woskowaniami,nie wiem jaki ma to wplyw na wosk lezacy pod spodem,czy faktycznie go wzmacnia jak na niektorych produktach pisze Ale po takim zabiegu auto wyglada jak swiezo nawoskowane
matraxo Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 A jaki wosk w sprayu na Nattys Red proponujecie?
menior Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 A jaki wosk w sprayu na Nattys Red proponujecie? ja stosuje ten od megsa w czerwonej butelce,jak dla mnie najlepszy,swietnie podbija look,banalna aplikacja i ten zapach
damian Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 ja stosuje ten od megsa w czerwonej butelce,jak dla mnie najlepszy,swietnie podbija look,banalna aplikacja i ten zapach Z jakimi masz porównanie?
atvmmz Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Ja używałem tego http://detailingshop.pl/Meguiars_Ultimate_Quik_Wax Dla mnie bardzo fajny produkt, podbija look, maskuje, daje śliskość i bardzo ładnie pachnie.
menior Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Z typowych woskow w sprayu to stosowalem kiedys jakies Sonaxy,turtle,3M i Megs Ultimate.A bardziej z QD to cos tam jeszcze od Megsa,CG Pro,AngelWax QED,i Dodo J. Red mist
wsx22 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 hmm, mam pytanie co do wosku na lato za ok 100zł +/- cleaner posiadam z ValePro Achilles Obecnie uzywałem na przetestowanie "Wosk syntetyczny Finish Kare 1000P Hi Temp Paste Wax" lakier to 'jasna niebieska perła' (406 coupe), dlatego nie wiem czy idealnym wyborem będzie nattys red poniewaz sporo osób stosuje reda do ciemnych lakierów Słyszałem też co nie co o soft99
virllix Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Poszukaj zymola carbon/glasur używane lub sampler. Będziesz zadowolony.
impex Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Moze spróbuj lusso oro? Mogę Ci dac kiedys na przesmarowanie auta bo do namysłowa mam rzut beretem.
wsx22 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 byłbym skłonny jednak wybrać między natty's red lub blue, a którymś softem99 tylko np. ten soft99 fusso coat to jest bardziej na zime, hm?
piteks Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Ja mam niebieski metalik i nawet wczoraj położyłem na niego reda. Bierz go, a będziesz zadowolony
pabloo1033 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 byłbym skłonny jednak wybrać między natty's red lub blue, a którymś softem99 tylko np. ten soft99 fusso coat to jest bardziej na zime, hm? No to weż np.soft99 King of Gloss - wg mnie na lato
wsx22 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 taaa jedni piszą bierz reda, inni zaś kog'a ;p kog nie jest przypadkiem do ciemnych lakierow ? jak tu zyc
yacek _b Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 A są testery Glasura ? Czy to domowa produkcja ( wyskrobane ze słoika )
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 yacek _b, akurat Glasur nie występuje w samplerze. To co proponuje sprzedawca to chałupnicza metoda przetopienia wosku - ze swojej stron gorąco NIE polecam.
booohal Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 yacek _b, akurat Glasur nie występuje w samplerze.To co proponuje sprzedawca to chałupnicza metoda przetopienia wosku - ze swojej stron gorąco NIE polecam. A skąd wiesz, że to przetopka? Na zdjęciu widać, że był łyżeczkowany.
yacek _b Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 A skąd wiesz, że to przetopka?Na zdjęciu widać, że był łyżeczkowany. Eryczek jest ekspertem od Zymola , w "ciężkich rynkowych czasach" sprowadzał z USA więc wie co i jak . I jemu wierzę że tak jest .
wsx22 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Dobra teraz wezme natty's red, a na okres zimowy fussio coat
piteks Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Będziesz z reda zadowolony. Zresztą z fusso zimową porą też
booohal Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 A skąd wiesz, że to przetopka?Na zdjęciu widać, że był łyżeczkowany. Eryczek jest ekspertem od Zymola , w "ciężkich rynkowych czasach" sprowadzał z USA więc wie co i jak . I jemu wierzę że tak jest . No to spoko Widać, że był łyżeczkowany i później ugnieciony do samplerka.
Administrator Evo Opublikowano 16 Maja 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 Łyżeczkowany sampler też traci właściwości oryginału, szczególnie konsystencje, wytrącanie olejków itp. Miałem swego czasu taki sampler Glasura
booohal Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2015 To bardzo cenna uwaga Robiłem przetopki z REDa, Colliego, FK i czasami się gorzej docierały ale pozostałe właściwości wydawały się bez zmian.
pabloo1033 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 taaa jedni piszą bierz reda, inni zaś kog'a ;p kog nie jest przypadkiem do ciemnych lakierow ? jak tu zyc KOG jest do jasnych jak i ciemnych lakierów. Mam go na srebrnym i jest zacnie.
comando Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2015 Pewnie gdzieś już to zostało napisane ale nie chce mi się przekopywać całego forum. Czy red brudzi plastiki ?
Rekomendowane odpowiedzi