jodan Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Nie możesz na to patrzeć, ale już trochę czasu się za to zabierasz (pierwszy post w tym temacie). Chyba, że to już inne autko.
Lolopolozo Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Byłem za granicą przez jakiś czas a autem żona pomykała .Już wróciłem i auto muszę przyszykować dla nowego właściciela
proximo Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Moja relacja z pracy dziś - polowa szyby w okolo 2h. Narzędzia: Podczas pracy czyli syf i jeszcze raz syf (prawie jak praca z faraclą : Fragment: 50/50:
sq8shq Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 rysy widac ze zeszly, odpryski zostaly i niestety tego sie nie da usunac - za duzo szkla trzebaby spolerowac. Robota bardzo ladna.
proximo Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Dzieki sq8shq Zostaly głębokie rysy oraz odpryski. Pewnie na zdjęciach jeszcze siedzi troche tlenku ceru w odpryskach ale jutro przejade szybe cgp na maszynie i mam nadzieje ze wyczyszcze te odpryski. Pacjent był bardzo zmasakrowany, więc jestem i tak z efektu zadowolony
Gość Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 wiec jak juz mowilem to nie sa glebokie rysy tylko takie jakby od kurzu tylko ze auto ma 14lat i tak sie porobilo auto to mazda 323f 97r one podobno wszystkie maja ta wade;/. a tlenek ceru kupilem taki http://allegro.pl/zestaw-polerski-do-sz ... 07252.html czy to jest tlenek czy roz? brac sie za ta polerke tej szyby czy kupic ten bialy jednajk zeby dwa razy szybki nie wyjmowac z drzwi;/??
proximo Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 slim ja kupowalem od tego sprzedawcy i na bardzo podobnej jego aukcji. róż to nie jest
Gość Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 ale czy ten proszek poradzi sobie z takim zmatowieniem szyby? jest sens ja wyjmowac? ile poswiecic czasu na jedna szybke zeby efekt jest wogole bedzie byl:)?
proximo Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Moim zdaniem warto, napewno poprawi sie klarownosc szyby a glebsze rysy beda mniejsze. Ja bym nie wyjmował jezeli to klopot bedzie. Chyba ze to nie problem to pewnie ze lepiej, wiekszy komfort pracy.
sirtrojan Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 jak mocno dociskałeś pada ? robiłeś przejazdy czy mieliłeś po kawałku no i czy spryskiwałeś szybę wodą?
proximo Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 docisk mocny, wolne przejazdy poczym spryskiwałem ew. dodawałem znów "pasty"
SJake Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 proximo, nawet ładnie. btw. do wszystkich naśladowców. Proszę uważać przy polerowaniu szyby przedniej, bocznych itp. Większość "nowych" Samochodów ma na szybach nałożony tzw. "Coating". Chroni on przed promieniowaniem, nagrzewaniem się wnętrza, refleksami itp. Żeby, któremuś nie przyszło do głowy tego polerować filcem i tlenkiem ceru
proximo Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 zgadzam sie z tym, ople, renaulty to prawie wszystkie taka powloke maja, im zostaje tylko opcja wymiany szyby
Afi Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 No i teraz zasialiście we mnie ziarenko niepokoju. Pytanie teraz, czy Astra G zalicza się do tych "nowych"
proximo Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 a szybka mieni sie na fioletowo jak na nia patrzysz?
cash Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 zgadzam sie z tym, ople, renaulty to prawie wszystkie taka powloke maja wlasnie za takie mailem sie zabierac jedno 99r i 2003
jodan Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 mieni sie na fioletowo To jest wyznacznikiem tego czy na szybie jest nałożona ta powłoka, bo u mnie nie ma czegoś takiego?
Mazder Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Chodzi o tzw. szyby atermiczne?
proximo Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 mieni sie na fioletowo To jest wyznacznikiem tego czy na szybie jest nałożona ta powłoka, bo u mnie nie ma czegoś takiego? nie mam 100% pewnosci
Afi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Eee. To ja w takim razie bez problemu mogę targać szyby... Ogień na wiosnę
Piciosz Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 a ja dzisiaj pół przedniej zrobiłem i mam mega hologramy : o na 1500 obrotów robiłem cały czas
cash Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 a ja dzisiaj pół przedniej zrobiłem i mam mega hologramy : o na 1500 obrotów robiłem cały czas Może to ta powłoka tak nabrudziła
Piciosz Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 cash W Polo 95' ? tu nie ma takich cudów. Spróbuje przejechać ją jeszcze raz na 900 obrotów i dobrze wymyć po tym.
sq8shq Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 a ja dzisiaj pół przedniej zrobiłem i mam mega hologramy : o raczej masz resztki tlenku ceru a nie hologramy. Narobic hologramy na szybie tlenkiem ceru to trzeba sie potwornie starac i robic to celowo a i tak byloby ciezko...
Rekomendowane odpowiedzi