Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie możesz na to patrzeć, ale już trochę czasu się za to zabierasz ;) (pierwszy post w tym temacie). Chyba, że to już inne autko.

Opublikowano

Moja relacja z pracy dziś - polowa szyby w okolo 2h.

Narzędzia:

p33182021.th.jpgp33182043.th.jpg

Podczas pracy czyli syf i jeszcze raz syf (prawie jak praca z faraclą :mrgreen: :

p33182087.th.jpgp33182054.th.jpgp33182076.th.jpg

Fragment:

p33182032.th.jpgp33182109.th.jpgp331821310.th.jpgp33182098.th.jpgp331821411.th.jpg

50/50:

p331822113.th.jpgp331822214.th.jpgp331822415.th.jpgp331822516.th.jpgp331822617.th.jpgp331822818.th.jpg

Opublikowano

rysy widac ze zeszly, odpryski zostaly i niestety tego sie nie da usunac - za duzo szkla trzebaby spolerowac. Robota bardzo ladna.

Opublikowano

Dzieki sq8shq

Zostaly głębokie rysy oraz odpryski. Pewnie na zdjęciach jeszcze siedzi troche tlenku ceru w odpryskach ale jutro przejade szybe cgp na maszynie i mam nadzieje ze wyczyszcze te odpryski. Pacjent był bardzo zmasakrowany, więc jestem i tak z efektu zadowolony

Opublikowano

wiec jak juz mowilem to nie sa glebokie rysy tylko takie jakby od kurzu tylko ze auto ma 14lat i tak sie porobilo auto to mazda 323f 97r one podobno wszystkie maja ta wade;/. a tlenek ceru kupilem taki http://allegro.pl/zestaw-polerski-do-sz ... 07252.html czy to jest tlenek czy roz? brac sie za ta polerke tej szyby czy kupic ten bialy jednajk zeby dwa razy szybki nie wyjmowac z drzwi;/??

Opublikowano

ale czy ten proszek poradzi sobie z takim zmatowieniem szyby? jest sens ja wyjmowac? ile poswiecic czasu na jedna szybke zeby efekt jest wogole bedzie byl:)?

Opublikowano

Moim zdaniem warto, napewno poprawi sie klarownosc szyby a glebsze rysy beda mniejsze. Ja bym nie wyjmował jezeli to klopot bedzie. Chyba ze to nie problem to pewnie ze lepiej, wiekszy komfort pracy.

Opublikowano

jak mocno dociskałeś pada ? robiłeś przejazdy czy mieliłeś po kawałku no i czy spryskiwałeś szybę wodą?

Opublikowano

proximo, nawet ładnie. :-]

btw. do wszystkich naśladowców.

Proszę uważać przy polerowaniu szyby przedniej, bocznych itp.

Większość "nowych" Samochodów ma na szybach nałożony tzw. "Coating". Chroni on przed promieniowaniem, nagrzewaniem się wnętrza, refleksami itp.

Żeby, któremuś nie przyszło do głowy tego polerować filcem i tlenkiem ceru :!::!::!:

Opublikowano

No i teraz zasialiście we mnie ziarenko niepokoju.

Pytanie teraz, czy Astra G zalicza się do tych "nowych" :o

Opublikowano
zgadzam sie z tym, ople, renaulty to prawie wszystkie taka powloke maja
wlasnie za takie mailem sie zabierac :/ jedno 99r i 2003 :wallbash:
Opublikowano
mieni sie na fioletowo

To jest wyznacznikiem tego czy na szybie jest nałożona ta powłoka, bo u mnie nie ma czegoś takiego?

Opublikowano
mieni sie na fioletowo

To jest wyznacznikiem tego czy na szybie jest nałożona ta powłoka, bo u mnie nie ma czegoś takiego?

nie mam 100% pewnosci :)

Opublikowano

Eee. To ja w takim razie bez problemu mogę targać szyby... Ogień na wiosnę :mrgreen:

Opublikowano

a ja dzisiaj pół przedniej zrobiłem i mam mega hologramy : o

na 1500 obrotów robiłem cały czas

Opublikowano

na 1500 obrotów robiłem cały czas

Może to ta powłoka tak nabrudziła :o

Opublikowano

cash W Polo 95' ? tu nie ma takich cudów. Spróbuje przejechać ją jeszcze raz na 900 obrotów i dobrze wymyć po tym.

Opublikowano

raczej masz resztki tlenku ceru a nie hologramy. Narobic hologramy na szybie tlenkiem ceru to trzeba sie potwornie starac i robic to celowo a i tak byloby ciezko...