Skocz do zawartości

Wybór odkurzacza piorącego.

Rekomendowane odpowiedzi

kolego a czytałeś początek wątku?temat rozpoczął się akurat od se 4001 który praktycznie niczym się nie rózni od se 4002

Przeczytałem ostatnie kilka stron, ale nic konkretnego nie znalazłem a spieszyło mi się.

Dziś ogarnę cały temat i zobaczymy. Wstępnie nie znalazłem różnic między 4001 a 4002 (w hurtowni i na stronie producenta).

upgrade:

Przeczytałem... no niby szału nie robią te 4001 i 4002, ale mogę go mieć za około 600zł nówka z gwarancją i tak korci. Generalnie od zawsze marzył mi się Dżordż, ale to wydatek już minimum 1300zł, więc różnica spora. A jak pisałem wcześniej do użytku domowego, więc częściej jak 5-10 razy w roku wyciągany nie będzie.

Jak pisałem wcześniej miałem ten odkurzacz i na poczatek byłem zadowolony, po miesiącu mi się zwrócił i wymieniłem go na puzzi, wkurzające jedynie było częste wymienianie wody, bo wywalało na zewnątrz nawet jak było 1/3 zbiornika,ale wiadomo, że to sprzęt do domu :) Za 600 bym brał, ja swojego sprzedałem na allegro za chyba 670plnów.

patol, ja mam se 4001. Kupilem go w 2010r w wakacje z mysla domowego prania. W 2011 w wakacje mi sie zwrocil koszt jego zakupu. A róznice miedzy se4001 a se 4002 sa takie ze do se4001 musisz przyczepiac wezyk natrysku do rury ssacej a w se4002 jest on na stale. Wiem ze tym sie rozni ale czy jeszcze czyms to nie wiem juz :) A teraz pracuje na puzzim 200 ;):D

• 2 tygodnie później...

może nie tani i niektórzy wolą santoemmę- ja polecam od siebie puzzi 200. Kupiłem po dobrej kasie nówkę z całym kompletem ssawek. mam też PW30 do dywanów.

tym sprzętem wyprałem już dziesiątki tapicerek samochodowych i to tylko RM760 od karchera i wszystkie wychodziły jak nóweczki.

Czy ktoś w najbliższym czasie do wiosny ma zamiar zanabyć taki oto odkurzacz

USUNIĘTO ZE WZGLĘDU NA NARUSZENIE 17. PUNTU REGULAMINU

Polska firma już dosyć znana, ma dobre opinie odkurzaczy sucho/mokro. Widzę, że ten odkurzacz "mini ekstraktor" dopiero wchodzi na rynek. Parametrycznie nie różni się niczym w stosunku do puzzi 100 czy george'a.

Parametrycznie nie różni się niczym w stosunku do puzzi 100 czy george'a.

parametry porównywalne bo zastosowali sprawdzona pompke goteca jedynie silnik-turbine mają swoją(ale silnik wizualnie wyglada tak samo jak w puzzi) -osobiscie jeszcze nigdzie nie widzialem u nikogo takiego sprzetu chociaz firma niby produkuje sprzet od 2002 roku

Nie wiem po ile ostatnio był grupowy zakup u jednego z forumowiczy ale na chwilę obecną nigdzie nie widziałem George'a za cenę mniejszą jak 1600zł (z polską gwarancją).

Na pewno atrakcyjniejszy możliwość/cena w stosunku do żółtego SE4001.

Jestem w kropce. Odkurzacza jako takiego już nie potrzebuję bo mam sprawdzonego od lat rainbow'a z funkcją trzepania.

• 2 tygodnie później...
przymierzam się do Georgea nie mniej cena trochę zaporowa 1490 zł,

może planowany jest group buy :)

od poniedziałku poorboy robi promocję na 1299 zł także masz na życzenie, niestety taniej nigdzie nie widziałem w Polsce ale warto, ja jestem z georga mega zadowolony

To mi się pogorszyło w takim razie bo dałem u niego więcej... nie sądziłem że po promocji można dać jeszcze lepsza i to o nie mało. Fakt tez zadowolony z Georga jestem :)

Już mi lepiej :D hehe kolega odkopał temat i się pomyliłeś poprostu ;D

Panowie który z poniższych odkurzaczy polecacie? Będzie używany sporadycznie więc nie potrzebuje czegoś mega genialnego tylko prosty odkurzacz który raz na jakiś czas dobrze pomoże mi wyprać tapicerkę w samochodzie :good:

Propozycje:

1)Karcher SE 4001

2)Karcher SE 4002

3)Karcher SE 5100

Generalnie to tylko te wchodzą w grę gdyż pracuję w RTV Euro AGD i te mamy dostępne - może uda mi się zyskać niezłą zniżkę :good:

Pozdrawiam

Powiem ci tak, sam mam w domu SE 4100 jak do domowego prania spokojnie mi starczał. Kolego kupił SE 5.100 tez spoko, jest lepszy od tego SE 4100 tym że ma wyjmowane wiadereczka na brudną i czystą wodę a w SE 4100 musisz z całym korpusem latac i wylewac a wlewanie też nie jest za specjalne. Ale parametrami oba są takie same.

Teraz jednak miesce SE 4100 zajął puzzi 200 :D

Generalnie chodzi mi o sam efekt końcowy.

Czy będzie jakaś różnica. Zakładam, że nie robię tego absolutnie profesjonalnie, tylko w domu, wiec mam sporo czasu, nie spieszy mi się, nic się nie stanie jak troche bardziej coś przemoczę, bo będę to robił kiedy będzie wszystko mogło spokojnie wyschnąć latem. Nie przeszkadza mi też jak będę musiał częściej wymieniać wodę ze względu na mniejszy zbiornik

Generalnie to bardziej pytanie o to czy przy prawidłowo przygotowanej powierzchni (dobrze wytrzepane, odkurzone, prawidłowo zastosowana chemia) siła ssania ekstraktora ma tak duże znaczenie. Bo to chyba taka podstawowa różnica między tymi modelami.