Skocz do zawartości

Filmy detailingowe - youtube, instruktaże, recenzje, ciekawostki...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 21.09.2021 o 12:44, MMCzysci napisał(a):

https://youtu.be/1ajSnEAUWbc=16m55s
Pierwszy raz od "iks" czasu, trafiłem na film, gdzie gość czyści pasy bezpieczeństwa. Kiedyś zgłębiałem na forum ten temat - zrozumiałem z postów, że to trzeba robić jak najmniej inwazyjnie, żeby nie osłabić struktury pasa - tu chodzi o nasze bezpieczeństwo. Tymczasem... czy takie coś jest w ogóle akceptowalne? Wygląda mi na to, że włókna dostały srogi wpier...

Przecież to włókno polipropylenowe, ale nie wiem skąd wziął się ten mit, żeby ich nie prać. Pasy po kilku latach przyjmują pot, kremy i wszystko to co mamy na łapskach i ubraniach, skutecznie wcierając.

Nie pamiętam, która firma robiła testy na nowych pasach,  przemoczone vs suche... no i okazało się, że brak jakiegokolwiek osłabienia pasów przemoczonych.

Ale żeby nie było, takie ach i och, pasom nie służą mocne oleje, chemikalia, a nawet słońce... czyli pod słońce jeżdżę tyłem😉

Pzdr 👋 

• Lubię to 3
  • Haha 1
  • Moderator
Opublikowano

@Gardor miałem AutoGlyma UHD ok 2012 roku (starą wersję).

Kładłem go na SRP😀 Wosk był mega fajny w aplikacji. To był czasy kiedy uznawałem tylko produkty Zymola, więc wyobrażasz sobie jaki miałem dysonans poznawczy, że nie trzeba się z nim uwijać przy aucie i do not allow to dry. Do tego, zero wypacania😀.

Fantastyczny wosk za rozsądne pieniądze👍.