Slovak Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 @pablo15005, Łukasz jest polskim dystrybutorem Colourlock, a od czasu pandemii rozwija swoją markę KiurLab ;). 2 1
DaV Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 @Bartek1985A już nawet mi się komentować nie chce tego marketingu xD nowa firma miażdży heh jak zapłacisz to będzie film, że miażdży. Od lat używam Koch fse tutaj w świecie QD nikt ameryki nie odkrył. Koch FSE 1L 48zł DOA Sour QD Nowa Polska nieznana nikomu firma 65zł za 500ml Ja myślę każdy z nas powinien mieć swoją markę na tym forum sygnowaną własnym nickiem. 9 3
bienek Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 Takie czasy, takie prawa rynku. Zapłacisz i masz ... Szkoda, że coraz trudniej o rzetelne, niezależne recenzje. Dla klienta powinno być z korzyścią jeśli jest wielu producentów, ale ja trochę tęsknię za latami ok 2010, gdzie produktów może było mniej, ale łatwiej było coś fajnego wybrać :) 7 1
Adrian89 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 @Bartek1985A już nawet mi się komentować nie chce tego marketingu xD nowa firma miażdży heh jak zapłacisz to będzie film, że miażdży. Od lat używam Koch fse tutaj w świecie QD nikt ameryki nie odkrył. Koch FSE 1L 48zł DOA Sour QD Nowa Polska nieznana nikomu firma 65zł za 500ml Ja myślę każdy z nas powinien mieć swoją markę na tym forum sygnowaną własnym nickiem.Dokładnie. Nowik się jara poślizgiem - FSE mało co dorównuje poślizgiem w mojej opinii mimo, że jest „kwaśny” - co podobno nie jest oczywiste. Coraz częściej zaczyna się okazywać, że nasi „rzetelni” jutuberzy to zwykłe Pany de organizery. Za parę srebrników nawet kupe wetrą i jeszcze powiedzą, że zapach wyjątkowo ładny smutne i żałosne jak „pasjonaci” zaczynają dawać d… za talerz zupy…Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7
DaV Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 30 minut temu, bienek napisał(a): Takie czasy, takie prawa rynku. Zapłacisz i masz ... Szkoda, że coraz trudniej o rzetelne, niezależne recenzje. Dla klienta powinno być z korzyścią jeśli jest wielu producentów, ale ja trochę tęsknię za latami ok 2010, gdzie produktów może było mniej, ale łatwiej było coś fajnego wybrać Tak jak piszesz takie czasy i prawa rynku, studio detailingowe na co drugiej ulicy i każdy ma swój produkt. a nikt tak cie nie wyru...a jak wąsacz. Rynek sam zweryfikuje czy to się sprzeda. 30 minut temu, bienek napisał(a): Dla klienta powinno być z korzyścią jeśli jest wielu producentów Problem w tym, że producentów to jest 1-2 a rozlewanych "produktów" to cała masa
Moderator Domel Opublikowano 27 Grudnia 2024 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 9 godzin temu, DaV napisał(a): nieznana nikomu firma Jak nie znana? Znana Sklep www.dbamoauto.pl https://www.youtube.com/@dbamoauto507 2
DaV Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 @Domel tobie znana bo ty masz garaż lepiej załadowany jak nie jedna hurtownia z chemią xD 1
AndrewZS Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 @Adrian89 "żałosne jak „pasjonaci” zaczynają dawać d… za talerz zupy…"Żeby jeszcze musieli.... ale przecież cala ta youtubowa człowka na brak pracy nie narzeka, a taki Nowik wycenia sprzątanie bagażnika na 800 zł. Raczej nie tyle o kasę chodzi co o content na YT, bo sie pomysly na filmy kończą, a kaska tak przy okazji.Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka 4
Adrian89 Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 @Adrian89 "żałosne jak „pasjonaci” zaczynają dawać d… za talerz zupy…"Żeby jeszcze musieli.... ale przecież cala ta youtubowa człowka na brak pracy nie narzeka, a taki Nowik wycenia sprzątanie bagażnika na 800 zł. Raczej nie tyle o kasę chodzi co o content na YT, bo sie pomysly na filmy kończą, a kaska tak przy okazji.Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu TapatalkaTo było w domyśle, bo wiadome, że popularne na yt studia mają terminy na wiele miesięcy do przodu pozajmowane, że komar by, ekhm, wuja nie wcisnął pomimo nienajniższych cen. I żeby nie było nie mówiłem konkretnie o Nowiku - generalnie obserwując trendy w ostatnim czasie widać, że towary danych producentów pojawiają się falami na wszystkich kanałach i towarzyszy im zawsze „och, ach”. Moim skromnym zdaniem ostatnią ostoją wiarygodności z w miarę znaczącymi zasięgami pozostaje @DZIADZIA . Cała reszta weźmie skrypt i powie co ma powiedzieć za hajs i kolejne zasięgi.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 1 1
Moderator Domel Opublikowano 27 Grudnia 2024 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 41 minut temu, DaV napisał(a): @Domel tobie znana bo ty masz garaż lepiej załadowany jak nie jedna hurtownia z chemią xD oj tam oj tam ostatnio opróżniłem połowę już nawet się da wejść do piwnicy Ale wracając do tematu - ja tam chętnie wszystko na warsztat wezmę - miałem palec na guziku "kup teraz" - niestety cena 69 pln mnie na razie zniechęciła. 1 1
Bartek1985 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2024 @Domel dziwna sprawa z tymi cenami na oficjalnej stronie producenta cena jest 47,90 a po dodaniu do koszyka już 64,99 1
sztefan24 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2024 Ja się zastanawiam co mają w głowie ci Polsce przelewacze, że wciskają ludziom np. qd drożej niż Koch, gyeon czy carpro. 3
DaV Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2024 @sztefan24 w sumie odpowiem filmem na yt
sztefan24 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 Swoją drogą u Nowickiego pod tymi filmami wjechało już ostre moderowanie komentarzy.
Ari Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 Ja się zastanawiam co mają w głowie ci Polsce przelewacze, że wciskają ludziom np. qd drożej niż Koch, gyeon czy carpro. No przelewaczy kwaśnych QD jest mnóstwo.Wymień proszę?Nie rozumiem spiny o ten produkt. Załóżcie kanał jak MX i działajcie. Paweł jest dłużej na rynku niż Wy na forum razem wzięci, więc odrobinę szacunku się należy. Gdyby nie jego treści to połowa do dziś by się zastanawiała jak dobierać pada do pasty.Jeśli komuś nie pasuje obecny kontent wystarczy nie oglądać Rynek prędzej czy później zweryfikuje produkt i całą gamę. Z ciekawości chętnie przetestuję serię, mam do DOA całkiem niedaleko. Ekipa zdziwiła mnie linią własnych produktów, szykują od kilku miesięcy również inne innowacyjne akcesoria i trzymam kciuki. To takie polskie, skrytykować w zarodku. Dziwnie podobne te opinie do startu wielu polskich firm. ADBL zaczynało - krytyka, że wszystko z Chin, Work Stuff podobnie, Evoxa i inni.Gdzie są obecnie te firmy wszyscy wiemy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 10
sztefan24 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 @Ari ten kwaśny QD to jedyne co ratuje ich ofertę. Ale na miłość boską - APC 37 zł, glass cleaner 50 zł, szampon 40 zł, deiron 60 zł !, LQD 60 zł, IC 50 zł. Może i drogo ale chociaż butelki tylko 500 ml. Spokojnie za ten hajs kupie sobie produkty CarPro, Gyeon, Megsa czy Kocha. W polskich producentach to będę wybierał w opakowaniach litrowych. Wchodzisz na stronę, dodajesz produkt do koszyka: 1. Cena na stronie 47,99 zł, po dodaniu do koszyka zmienia się na 64,99 zł WTF? Tak samo deiron w sklepie 39,99, w koszyku 59,99 xD 2. Podczas dodawania rzeczy do koszyka dostajesz informację, ze dostawa gratis (TAAAA! pod warunkiem, że jest to odbiór osobisty). Na stronie produktu informacja wysyłka free od 100 zł a fakty są takie, że w koszyku free ship nalicza od 150 zł. Po przekroczeniu 100 zł wysyłka ciągle płatna. Po 150 zł dopiero free. 3. Brak opcji wysyłki za pobraniem. Osobiście i tak nigdy bym nie skorzystał ale pewnie dla kogoś mogłoby to stanowić problem. 4. Widziałeś te opisy? Nawet telezakupy mungoł w 2000 roku robiły to lepiej xD Można użyć NAWET do lakieru - niesamowite. Punkt superstrażnik jakby sugerowało, ze szampon zabezpiecza a on po prostu jest bezpieczny dla lakierów. Najlepszy punkt o koncenctracie xD - czyli na wiadro 10L dawkuje się 500 ml szamponu do wnętrza xD. Ktoś czytał ten bełkot przed dodanie tego czy poprostu skopiował opis z opisu APC? Pieniąca formuła zabezpiecza lakier. Dalszy ciąg tego opisu nie lepszy: "Wystarczy rozcieńczyć, nałożyć i przetrzeć wilgotną szmatką. Bez smug, bez wysiłku, z pięknym zapachem." - szamponu jak QD to jeszcze chyba nawet ANNO nie próbował używać a ten gość wie coś o takich metodach xD Przekonaj się dlaczego kierowcy wybierają DOA Szampoo - no dopiero zadebiutowali więc skąd mogą wiedzieć, ze KIEROWCY wybiorą ten szampon. ZAMÓW TERAZ I ZOBACZ RÓŻNICE PO PIERWSZYM MYCIU! brakuje tylko dopisku OSTROŻNIE!!! jak przy reklamie tych srodków na powiększenie benina xD Strona jest tak zbudowana, ze gdyby ktoś mi to podesłał, to powiedziałbym, że to fake sklep - kupisz, wyślesz pieniadze i tyle je widzieli. Brak pobrania potęguje jeszcze bardziej ten stan. Dla mnie to wygląda jak próba kopiowania modelu marketingowego ceramikkera - drogo, obiecująco ale w sumie to nic szczególnego. Tu dodatkowo, ktoś totalnie dał dupy ze stroną. 10
analyzator Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 No nie zachęca ten debiut. Ceny nie komentuję bo może kosmetyki się obronią. Ile miejsca na rynku to kto powie. Chyba każdy kto ma jakąś markę dzisiaj próbuje wypuszczać własne Straszą natomiast akcesoria. Wszystkie klepane już z logami i bez chińczyki bez własnego wkładu / pomysłu. Szczotka do felg to chyba za kilka złotych na półce w markecie. Szczotka mycia do opon. Mam taką. Chyba w Auchan chyba za 5zl chyba z 5 lat temu https://dbamoauto.pl/szczotki/1619-poreczna-twarda-szczotka-do-mycia-kol-samochodu-auta-opon-felg Nie za fajna. Leży Z drugiej strony zachowawczo podchodziłem do produktu automotivecare - interior cleaner. A produkt jest naprawdę świetny. Może doa też obroni się po testach. Z trzeciej strony poza wyjątkami używam jednak chemii od producentów którzy wydają się pchać innowację i mają skalę. 4
DZIADZIA Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 3 godziny temu, sztefan24 napisał(a): Dla mnie to wygląda jak próba kopiowania modelu marketingowego ceramikkera - drogo, obiecująco ale w sumie to nic szczególnego. Tu dodatkowo, ktoś totalnie dał dupy ze stroną. Też tak to widzę... 3 godziny temu, analyzator napisał(a): zachowawczo podchodziłem do produktu automotivecare - interior cleaner. Produkt sztosik
DaV Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 12 godzin temu, Ari napisał(a): Nie rozumiem spiny o ten produkt. Załóżcie kanał jak MX i działajcie. Paweł jest dłużej na rynku niż Wy na forum razem wzięci, więc odrobinę szacunku się należy. Dobra ja jutro wykupuje zapas insuliny i daje ceny +2000%. My mamy już po dziurki w nosie przelewanych płynów w inne butelki, miło było by zobaczyć coś ekstra i zaistnieć jako Polski producent na arenie międzynarodowej. Zabawne bo to odzwierciedlenie naszego rynku w każdej kategorii, od gastronimii po budowlankę, byle jak byle gdzie byle szybko i byle jak najwięcej zarobić.
Moderator Domel Opublikowano 29 Grudnia 2024 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 8 godzin temu, analyzator napisał(a): automotivecare - interior cleaner A probowałeś Automotive Care Interior Dressing? Obczaj go do kompletu - zapach cudo - wykończenie widoczne ale bez tłustego podjazdu u mnie.
analyzator Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 @Domel męczę się z nieodwzajemnioną miłością gtechniq mat. Dobra alternatywa? Żeby nie było oto szczotka. 1
Moderator Domel Opublikowano 29 Grudnia 2024 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 18 minut temu, analyzator napisał(a): nieodwzajemnioną miłością gtechniq mat. Dobra alternatywa? Oj nie, u mnie matu nie uświadczyłem. Daje mi widoczną różnicę. Ale zapach, praca, aplikacja - można się narkotyzować
Adrian89 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 @Ari nie rozumiem co ma okres obecności na forum do okresu obecności konkretnej osoby na rynku usługowym. Ja obserwatorem forum byłem na długo przed utworzeniem konta, a pasjonatem detailingu jeszcze dłużej… I ja Pawła jak najbardziej szanuję za wiedzę i doświadczenie. Jednak uściśliłem, że nie chodzi mi konkretnie o niego i szacunek szacunkiem, ale każdy otwierając się na szeroką publikę musi liczyć się też z krytyką. To jakby powiedzieć, że skoro nie podoba Ci się jakiś polityk to go nie krytykować tylko można po prostu iść mieszkać do innego Państwa… bez przesady. Można oglądać, lubić a jednak mieć swoje zdanie, prawda? Tutaj sytuacja analogiczna jak z „organizatorem” jakiś czas temu - jeśli produkt pojawia się nagle i jest naprawdę wysokiej jakości to na 99,999999% jest to przelew, bo nikt startując nie ma ani labu, ani zaplecza ani doświadczenia żeby konkurować z gigantami rynku, którzy przez lata testów i feedbacku od użytkowników doskonalili dany produkt. Chyba, że ma nieograniczone finansowanie. A jeśli jest to przelewka to dlaczego płacić premium jeśli w rozsądnej cenie można mieć sprawdzony, skuteczny i z dużym prawdopodobieństwem ten sam produkt tylko o innym zapachu i kolorze? Gdyby jeszcze nie popłynęli z wycenami to mogła by to być ciekawa propozycja do testowania. Jednak nawet jeśli jest to produkt autorski i okaże się petardą, to zanim się wy….bie z cenami w kosmos to pasuje najpierw zdobyć uznanie na rynku i udowodnić swoją wartość. To jakby otworzyć studio detailingowe i od razu wyjechać z 150% ceny studia typu MX, które renomę już ma - BO TAK, bo ja Ci mówię, że jestem kotem w te klocki… po prostu byś nie skorzystał czy wrzuciłbyś do działu o śmiesznych rzeczach? krytyka jest częścią obecności w każdym miejscu publicznym. I nie oznacza braku szacunku. Brakiem szacunku nazwałbym wykorzystywanie renomy na sponsorowane testy (wciskanie kitu). I dotyczy się to wszystkich.A co do „innowacyjnych akcesoriów szykowanych od miesięcy” - kolega @analyzator Ci wyjaśnił i pokazał… 1:1 kształt, kolorystyka - nawet się nikt nie pokusił o zmianę najmniejszego detalu. I to, TO jest właśnie takie polskie - naściągać taniego gówna od chińczyka, obrandować jako swoje, wcisnąć ludziom jaka to nie jest nowość, technologia, lata pracy, testów, krwi i potu. Potem pierdyknąć 800-1000% narzutu - i myk, pora na CS’a. I pozostaje tylko cieszyć się, że głupki kupują, bo jeszcze kilku jutuberów zgodziło się na współpracę…Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3
Rekomendowane odpowiedzi