mario704 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Czym nie położysz to jest git.Nawet w słońcu na rozgrzany lakier z tego co wiem,producent dopuszcza.
sliwinski404 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2015 Mikrofibra tez położysz od biedy
Arni Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Ja dzisiaj chyba zrobię pół auta CG BWW w starej wersji drugie pół w Nattys Blue w płynie, jak mi się zechce to przelecę wcześniej cleanerem Poorboy'sa bo glinkiwania raczej nie uniknę.lakier w dobrym stanie niemal nowy, ale srebrny i jeżdżony intensywnie, ciekawe kiedy się podda. Na czarnym porysowanym aucie mocno poprawił wygląd, do szybkiej akcji jak znalazł.
Błaszu Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2016 jak myslicie, można kłaść masełko na inne woski syntetyczne np. colli 476s? będzie się takie połączenie trzymać? pod spodem typowy twardziel a na wierzcju od czasu do czasu max wet od chemical guys
mario704 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 Generalnie to na colli u mnie lądował BWW ale efekt na tydzień
daniel87 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2017 Dnia 7.07.2014 o 14:51, canta8 napisał: Według producenta i ludzi poprawiono własciwoszi ochronne,ma bardziej mokry wygląd ,dodano filtry UV, poprawiono trwałosc. Miał ktoś możliwość bezpośredniego porównania, czy są to rzeczywiście zauważalne różnice, zmiany
V1RU$ Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jaka realna trwałość tego wosku na dobrze przygotowanej furze. Bez wspomagaczy QD itp.
D@ViD Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2019 @V1RU$ mam ten produkt, ale jeszcze go nigdy nie używałem. Z tego co czytałem kiedyś, jak się interesowałem nim, to jest typowy letniak. Look mega ale trwałość około miesiąca. Wiadomo zależy od przebiegów i innych czynników
V1RU$ Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2019 Godzinę temu, david2888 napisał: @V1RU$ mam ten produkt, ale jeszcze go nigdy nie używałem. Z tego co czytałem kiedyś, jak się interesowałem nim, to jest typowy letniak. Look mega ale trwałość około miesiąca. Wiadomo zależy od przebiegów i innych czynników TNX. Mam takiego ziomka marudę i chyba to by mu podeszło. Z racji prostej aplikacji i całkiem niezłego look'u. I tak cały czas coś mu szukam na sezon.
D@ViD Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2019 Ostatnio nawet widziałem info ze można go aplikować na mokry lakier, bo on konsystencję ma mleczka. Strasznie drugi produkt
rkom Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2019 @V1RU$ mam (wersję vintage), używam na ciemnych lakierach(na mokro nie próbowałem) , aplikacja banalna, trwałość max 3 tygodnie przy przebiegu 30 km dziennie, auto garażowane, look - żona zauważyła zmianę wyglądu, więc daje radę.
ghost Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2019 Godzinę temu, V1RU$ napisał: Jaka realna trwałość tego wosku na dobrze przygotowanej furze. Bez wspomagaczy QD itp. Poniżej miesiąca. Taki spoko odstresowywacz 1
menior Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2019 Zarzucilem sobie 2 warstwy zapomnianego Buttera na PA efekt calkiem zacny z PA Pierwsze mycie po 2 tygodniach i wosk jeszcze siedzi ale kropelki slabe (tez dzieki PA ) Po umyciu szamponem z woskiem (PB Wash&Wax) efekt robi sie bardzo hydrofilowy co byc moze jest zamierzonym celem bo bardzo ulatwia suszenie I po kolejnym tygodniu i szybkim plukaniu na bezdotyku zagadka bo wraca hydro i ladne kropelki i to efekt samego szamponu czy tez wosku umytego tym szamponem 1
7777777 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2022 Wrzuciłem dziś Buttera na Dodo Juice Lime Prime i trochę jestem rozczarowany aplikacją. Po samym Dodo, w latarce lakier wygląda bardzo dobrze, niestety po aplikacji Buttera zostają takie jakby tłuste mazy (pionowe coś, a'la tłuste holsiki) widoczne w latarce - próbowałem różne fibry i różne aplikatory - bezskutecznie. Co ciekawe, przejechanie fibrą w różnych kierunkach nie zmienia kierunku tych mazów, więc odnoszę wrażenie, że Butter usuwa z lakieru to, co pięknie przykrył Dodo i uwidacznia niedoskonałości lakieru ;/ Na szczęście w słońcu tego nie widać, no ale jednak boli, że w latarce nie jest idealnie . Miał ktoś podobny problem?
7777777 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 Ten wosk nie dawał mi spokoju bo auto wygląda na pierwszy rzut oka świetnie. Ludzie w opiniach na Amazonie także skarżyli się na docieranie tego wosku, więc postanowiłem podrążyć temat. Postanowiłem użyć innych 'podkładów' pod Buttera, żeby znaleźć złoty środek. Zrobiłem próby aplikacji na Prima Amigo oraz na PB Black Hole. Ostateczne wyniki: -DJLP kompletna klapa, w zasadzie nie do dotarcia tak, aby w latarce było idealnia, -Prima Amigo trochę lepiej ale nadal bez szału, -PB Black Hole świetnie, w latarce Butter usiadł elegancko bez żadnego syfu Także w moim odczuciu wosk robi mega look, natomiast aplikacja zgodnie ze sztuką (uwzględniając inspekcję) jednak nie jest tak banalna jak obiecuje to producent i najpopularniejsze chyba na forum produkty jak Prima Amigo czy DJLP u mnie się nie spisały. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi