Przemek Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Marco, ja bym postąpił odwrotnie, najpierw Butter, potem wosk
Tomek Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Panowie to jaka jest zasada najpierw wosk później sealant czy odwrotnie ?? i czemu to ma służyć??
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Wosk się musi czegoś trzymać. I zasada jest taka, że przy łączeniu: najpierw wosk, potem ewentualnie sealant.
kuflik Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Wosk się musi czegoś trzymać. I zasada jest taka, że przy łączeniu: najpierw wosk, potem ewentualnie sealant. odwrotnie, to sealant musi się trzymać lakieru, i na to się kładzie wosk dla lepszego efektu wizualnego.
Tomek Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 tak pytam bo zakupiłem Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0 i nie mam pojęcia czy można go łączyć z naturalnymi woskami i czy to ma sens.
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Wosk się musi czegoś trzymać. I zasada jest taka, że przy łączeniu: najpierw wosk, potem ewentualnie sealant. Mnie zawsze uczono, że najpierw sealant a potem wosk, no ale może do złej szkoły chodziłem.
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dalczego złej? Innej. ja robię odwrotnie. i tyle dla mnie ważniejsze jest dobre trzymanie wosku.-, najlepiej bezpośrednio po cleanerze.
julian Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 moja logika jest taka: sealant daje długą ochronę i wytrzymałość, wygląda przeciętnie, dlatego najpierw kładę sealant na cleanerze przystosowanym do sealantów, później przykrywam to woskiem, żeby uzyskać efekt wizualny. odwrotne kładzenie raczej da tylko jeden efekt - szybki zjazd i sealanta i wosku. Mariusz - jestem bardzo ciekaw jak taka kombinacja się u Ciebie utrzyma, u mnie zwykle wytrzymywało to koło 3-4 myć/tygodni i było po zabawie. kombinacje sealant+wosk, z tego co ostatnio widzę, spokojnie przetrzmują polską zimę i mają się nieźle.
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 wygląda przeciętnie tutaj też się nie zgodzę. Niektóre sealanty dają lepszy efekt od wosku. Poza tym nie lubię jak coś długo siedzi, bo mi się po prostu nudzi. Dla mnie sealanty są bardzo ciekawe, nic nie ujmując woskom
michal Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 u mnie tez zagoscil butter wax
Kubz Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Damn! Miałem dać sobie na razie spokój z kupowaniem wosków, ale kusi cholernie po ujrzeniu takich rezultatów.
Marco Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 No mnie tez ten Butter kusi ... Ale zaraz chłopaki-wyprostujcie mnie bo czegoś nie rozumiem. Cały czas czytam ze Butter to sealant.Tymczasem ,ze pozwolę sobie zacytować: zaawansowana mieszanka wosku Carnauba oraz polimerów To chyba raczej jest to po prostu hybrydowy wosk.
Administrator Evo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 wygląda przeciętnie Zacznijmy może od tego że jak wszystko inne, to też kwestia gustu. Mi dużo bardziej przypadł do gustu wygląd topowego sealanta niż topowego wosku, i mówie tu o porównaniu 50/50 na tym samym aucie.[/code]
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 michal, efekt tłusty , te drugie zdjęcie przypadkiem nie jest lekko dopieszczone jakieś takie dziwne chyba że jakimś ciekawym aparatem robione ale i tak efekt
nOx Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Efekt bardzo sympatyczny ale tak jak Mariusz zauważył druga fotka ma chyba nieco kontrast podniesiony ?
michal Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 michal, efekt tłusty , te drugie zdjęcie przypadkiem nie jest lekko dopieszczone jakieś takie dziwne chyba że jakimś ciekawym aparatem robione ale i tak efekt nie jest dopieszczone a aparat to lustrzanka canon 30D. moze na tym bedzie lepiej widoczne z bliska z innej perspektywy.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 michal, W takim razie aparacik
michal Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 michal, W takim razie aparacik to nie wina aparatu a kompresji, normalnie zdjęcie ma 3,5mb a na forum 110kB, kompresja zjada szczegóły, przez co faktycznie drzwi wyszły całkiem czarne co jest niemożliwe.
Administrator Evo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 michal, to nie wrzucaj na forum tylko na zewnętrzny serwer,np. Imageshack.
michal Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 michal, to nie wrzucaj na forum tylko na zewnętrzny serwer,np. Imageshack. w weekend robię yarisa żony to wrzucę następną partie na zewnetrzny serwer.
Tomek Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Michał Super robota efekt taki jak u mnie A tak na marginesie jak zrobisz żonie autko to będzie się malować przy nim a nie przy lustereczku Pozdrawiam
Przemek Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 gorzej jak żona zacznie kupować kosmetyki z półki cenowej dobrych wosków...
nOx Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 gorzej jak żona zacznie kupować kosmetyki z półki cenowej dobrych wosków... A te potrafią kosztować więcej niż najdroższe woski samochodowe
Gość Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Sprawdził ktoś już empirycznie jak jest z trwałością?
Administrator CleanerFreak Opublikowano 10 Maja 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Sprawdził ktoś już empirycznie jak jest z trwałością? Nie najlepiej - istnieją bardziej wytrzymałe, ale biorąc pod uwagę cenę, efekt (zwłaszcza przy ciemnym lakierze) i łatwość aplikacji to produkt godny polecenia. Chemical Guys Butter Wet wax dobrze sobie radzi z zakrywaniem drobnych rys na lakierze, dlatego zadowoleni będą zwłaszcza Ci, którzy nie przygotowują powierzchni lakieru (nie usuwają rys), jak również nowicjusze - ciężko zrobić "coś nie tak" przy nakładaniu.
Rekomendowane odpowiedzi