Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz sporo takich produktów (nie chce się szukać na forum :acute: ) ale jak coś jest do wszystkiego to.......................... 8-)

Ale te dają nawet radę ;)

np.

303 AEROSPACE PROTECTANT

Poorboy’s World Trim Restorer

Opublikowano

PLAK :kox:

A tak na poważnie to ja się mierzę do Meguiar's Silicon Free Dressing .

Minus?

Galon :D

Opublikowano
Nielsen S-A-S !

Też tak uważam. Przedwczoraj w Krynicy Górskiej podnoszę maskę, aby dolać płynu do spryskiwaczy a kumple mówią wow, jaki czyściutki silniczek (czyt plastiki 8-)) To im mówię, że czyszczony we wrześniu to nikt nie dawał wiary. Cóż będę musiał im w ramach testów posmarować bo błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli :good:

Opublikowano
Nielsen S-A-S !

Też tak uważam. Przedwczoraj w Krynicy Górskiej podnoszę maskę, aby dolać płynu do spryskiwaczy a kumple mówią wow, jaki czyściutki silniczek (czyt plastiki 8-)) To im mówię, że czyszczony we wrześniu to nikt nie dawał wiary. Cóż będę musiał im w ramach testów posmarować bo błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli :good:

Stosowałeś może tego Nielsena na gumy tzn. uszczelki ? 8-)

Opublikowano
PERL :good:

Wlasnie, moglbys cos od siebie napisac o tym srodku? Jak sie zachowuje na plastikach zewnetrznych? Jaka trwalosc? Oczywiscie chodzi mi o srodek nierozcienczony woda. W moim aucie mam oba zderzaki niemalowane, z czarnej struktury, a jeszcze nie mialem okazji przetestowac Perl'a. Takze bylbym wdzieczny za jakies wskazowki, uwagi ;)

Opublikowano
PERL :good:

Wlasnie, moglbys cos od siebie napisac o tym srodku? Jak sie zachowuje na plastikach zewnetrznych? Jaka trwalosc?

U mnie Perl na plastikach zewnętrznych i oponach wytrzymuje do pierwszych opadów deszczu.

Opublikowano

Miałem próbkę S-A-S na plastikach zewn. oraz na oponkach, Trim Restorer używam tak jak wcześniej Nielsena i powiem tak. Na plastikach lepiej mi się sprawdzał S-A-S, na oponkach Trim Restorer. Nie ma środka trwałego i uniwersalnego,trzeba wybrać kompromis lub kupić dedykowane środki.

Opublikowano
u mnie produkt spalony :?

U mnie też :/

W sumie jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ... :roll:

Mogłem zainwestować w GTechniq.. ale jak widać nauka kosztuje :oops:

Opublikowano

Dla mnie zaleta chemii Nielsena jest cena. W stosunkowo niewielkich pieniądzach masz kosmetyki dedykowane czy to do kokpitu, plastików czy opon.

Opublikowano

Stosował ktoś może Gtechniq C4 na plastikowe nadkola? Jeśli trzyma dłużej niż do pierwszej jazdy w deszczu to chyba warto kupić ale wolałbym, żeby się ktoś wypowiedział bo tani nie jest :)

Opublikowano
U mnie Perl na plastikach zewnętrznych i oponach wytrzymuje do pierwszych opadów deszczu.

Tak samo :thumbdown: u mnie produkt spalony :?

U mnie trzyma do 2 myć czyli ok 3 tygodnie i po każdym myciu mam extra kropelkowanie

Opublikowano

U mnie trzyma do 2 myć czyli ok 3 tygodnie i po każdym myciu mam extra kropelkowanie

Widać zależy od plastików, u mnie nie dosyć że zostają zacieki po deszcze to jeszcze moment go nie ma :?

Opublikowano

ja tez polecam S-A-S na zew plastiki

a Brillance na opony- uszczelki

mam jeszcze probke Choice i chce wlasnie na nadkolach i silniku wyprobowac mial ktos?? uzywal??

Opublikowano

Widać zależy od plastików, u mnie nie dosyć że zostają zacieki po deszcze to jeszcze moment go nie ma :?

Fakt, z tymi zaciekami to porażka, zwłaszcza na białym aucie

Opublikowano
mam jeszcze probke Choice i chce wlasnie na nadkolach i silniku wyprobowac mial ktos?? uzywal??

Ja używam ale głównie do gumy i tylko wewnątrz i pod maską, psikam czekam aż wyschnie i wycieram fibrą , bardzo ładny efekt. Na plastikach zewnętrznych straszne zacieki się robią więc na nadkola raczej się nie nadaje ale silnik jak najbardziej.