yakuza144 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam. Panowie poszukuję czegoś uniwersalnego do plastików zewnętrznych i opon. Znajdzie się coś?
dzinkins Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Masz sporo takich produktów (nie chce się szukać na forum ) ale jak coś jest do wszystkiego to.......................... Ale te dają nawet radę np. 303 AEROSPACE PROTECTANT Poorboy’s World Trim Restorer
Gość Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 PLAK A tak na poważnie to ja się mierzę do Meguiar's Silicon Free Dressing . Minus? Galon
Ari Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Nielsen S-A-S ! Też tak uważam. Przedwczoraj w Krynicy Górskiej podnoszę maskę, aby dolać płynu do spryskiwaczy a kumple mówią wow, jaki czyściutki silniczek (czyt plastiki ) To im mówię, że czyszczony we wrześniu to nikt nie dawał wiary. Cóż będę musiał im w ramach testów posmarować bo błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli
Allesio Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Nielsen S-A-S ! Też tak uważam. Przedwczoraj w Krynicy Górskiej podnoszę maskę, aby dolać płynu do spryskiwaczy a kumple mówią wow, jaki czyściutki silniczek (czyt plastiki ) To im mówię, że czyszczony we wrześniu to nikt nie dawał wiary. Cóż będę musiał im w ramach testów posmarować bo błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli Stosowałeś może tego Nielsena na gumy tzn. uszczelki ?
Aivars Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 PERL Wlasnie, moglbys cos od siebie napisac o tym srodku? Jak sie zachowuje na plastikach zewnetrznych? Jaka trwalosc? Oczywiscie chodzi mi o srodek nierozcienczony woda. W moim aucie mam oba zderzaki niemalowane, z czarnej struktury, a jeszcze nie mialem okazji przetestowac Perl'a. Takze bylbym wdzieczny za jakies wskazowki, uwagi
blade Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 PERL Wlasnie, moglbys cos od siebie napisac o tym srodku? Jak sie zachowuje na plastikach zewnetrznych? Jaka trwalosc? U mnie Perl na plastikach zewnętrznych i oponach wytrzymuje do pierwszych opadów deszczu.
kobsonn Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Ari, Nielsen S-A-S jest to plastików zewnetrznych czy gumy też?
yukon Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 kobsonn, uszczelki też możesz przeciągnąć. Zalecany jest do plastiku, ale z gumą nie będzie problemu
kobsonn Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 yukon, myslałem raczej o gumach w komorze silnika, a może i oponach
yukon Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 kobsonn, proponuję Brilliance, masz tanio i dedykowane.
dzinkins Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 U mnie Perl na plastikach zewnętrznych i oponach wytrzymuje do pierwszych opadów deszczu. Tak samo u mnie produkt spalony
kedar Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Miałem próbkę S-A-S na plastikach zewn. oraz na oponkach, Trim Restorer używam tak jak wcześniej Nielsena i powiem tak. Na plastikach lepiej mi się sprawdzał S-A-S, na oponkach Trim Restorer. Nie ma środka trwałego i uniwersalnego,trzeba wybrać kompromis lub kupić dedykowane środki.
blade Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 u mnie produkt spalony U mnie też W sumie jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ... Mogłem zainwestować w GTechniq.. ale jak widać nauka kosztuje
Ari Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Dla mnie zaleta chemii Nielsena jest cena. W stosunkowo niewielkich pieniądzach masz kosmetyki dedykowane czy to do kokpitu, plastików czy opon.
prezes.gd Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Stosował ktoś może Gtechniq C4 na plastikowe nadkola? Jeśli trzyma dłużej niż do pierwszej jazdy w deszczu to chyba warto kupić ale wolałbym, żeby się ktoś wypowiedział bo tani nie jest
LUKAS103 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 U mnie Perl na plastikach zewnętrznych i oponach wytrzymuje do pierwszych opadów deszczu. Tak samo u mnie produkt spalony U mnie trzyma do 2 myć czyli ok 3 tygodnie i po każdym myciu mam extra kropelkowanie
dzinkins Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 U mnie Perl na plastikach zewnętrznych i oponach wytrzymuje do pierwszych opadów deszczu. Tak samo u mnie produkt spalony U mnie trzyma do 2 myć czyli ok 3 tygodnie i po każdym myciu mam extra kropelkowanie Widać zależy od plastików, u mnie nie dosyć że zostają zacieki po deszcze to jeszcze moment go nie ma
barteq161 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 U mnie zaciekow nie bylo ale trzymal sie naprawde krotko, co tydzien myje auto i tyle wytrzymywal, po 2 tygodniach odstawiony do szafy
art'ek Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 ja tez polecam S-A-S na zew plastiki a Brillance na opony- uszczelki mam jeszcze probke Choice i chce wlasnie na nadkolach i silniku wyprobowac mial ktos?? uzywal??
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 23 Lutego 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 A ja będę nudna i do plastików znowu polecę KochChemie Nano MAgic Plastic Care (co za nazwa! ) Testy tego porduktu można znaleźć na forum lub na naszym blogu Wiolka
rickson Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 U mnie Perl na plastikach zewnętrznych i oponach wytrzymuje do pierwszych opadów deszczu. Tak samo u mnie produkt spalony U mnie trzyma do 2 myć czyli ok 3 tygodnie i po każdym myciu mam extra kropelkowanie Widać zależy od plastików, u mnie nie dosyć że zostają zacieki po deszcze to jeszcze moment go nie ma Fakt, z tymi zaciekami to porażka, zwłaszcza na białym aucie
LUKAS103 Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 mam jeszcze probke Choice i chce wlasnie na nadkolach i silniku wyprobowac mial ktos?? uzywal?? Ja używam ale głównie do gumy i tylko wewnątrz i pod maską, psikam czekam aż wyschnie i wycieram fibrą , bardzo ładny efekt. Na plastikach zewnętrznych straszne zacieki się robią więc na nadkola raczej się nie nadaje ale silnik jak najbardziej.
Rekomendowane odpowiedzi