skilo_one Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 [mention=6949]skilo_one[/mention] Dziwna ta buteleczka Fixa Nie ma napisu, że to fix. Jakaś inna z ali, ale zachowuje się tak samo, jak fix przy docieraniu i po wyschnięciu w kapslu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwin41 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Dziś umyłem auto żony. Nigdy nie garażowane. Fix lezy już okolice 10 miechów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielutomek Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 @Malwin41 Ja jestem ciekaw na felgach efektu dlugodystansowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwin41 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 @BielutomekNa zimowych nadal leży. Maletnie też położony. Zrobię zdjęcie licznika jak będę zakładał. Zimowe założone na 28256km mam 31622. Czyli 3366km zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielutomek Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 @Malwin41 3300 czyli msc mojej jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwin41 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 @Bielutomek No u mnie niestety przebiegów 10k + się nie trafi ja rocznie robię okolice 15 tyś xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielutomek Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 @Malwin41 haha, właśnie to jest ten ból ilosc km robiona msc/rocznie... bo większość tutaj testów/opini, to testy „długodystansowe” np sezon jesień zima, od października do marca. A nakręcone 5-10k km wiec lipa. Bo długi to tylko okres czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek CRUZE Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Witam Jestem nowy na tym forum . Dzisiaj dzięki waszemu forum zamówiłem ten specyfik z aukcji allegro. Firma zdaje się być żetelna więc może nie będzie to podróba. W zasadzie szukałem czegoś do zabezpieczenia felg , ale jak coś zostanie to zastosuję to również na karoserie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwin41 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 @Przemek CRUZE zostanie ponad 80% butli jak wrzucisz 2 warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek CRUZE Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Kupiłem tylko 30 ml , ale to moje pierwsze nakładanie powłoki , na cokolwiek . Myślałem jeszcze o nałożeniu jej na lakierowane plastiki kokpitu , strasznie się rysują ( ale będę musiał sprawdzić , czy nie wejdą w jakąś reakcje z produktem ), wyczytałem , że niektórzy stosowali ten produkt na plastiki słupków, więc może na kokpicie się uda . Polerować nie potrafię , ale zamierzam samochód porządnie umyć , wyglinkować i odtłuścić . Mam nadzieję , że to wystarczy by móc nałożyć tą powłokę ceramiczną na lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwin41 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 No tak 30ml. Zostanie Ci spokojnie 80% zobaczysz. To jest bardzo wydajne. A jak lakier nie jest po korekcie nie wolisz czegoś co trochę zamaskuje swirle itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek CRUZE Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Hmm a co mógłbym zastosować ? Myślałem , że taka powłoka będzie odpowiednia. Czytając cały wątek ze zdjęć wynikało, że powłoka ładnie zamaskowała częściowe rysy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwin41 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Fix przyciemnia lakier ale żeby maskował to się nie spodziewaj Ogólnie do maskowania rys używa się politur, AIO, lub wosków z wypełniaczami. Na lakier bez korekty moim zdaniem szkoda zabawy z obojętnie jakimi powłokami. Jaki kolor auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek CRUZE Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Jest w Avatarze Chevrolet Cruze srebrny. Tak uważasz ? Myślałem , że uda się obejść kosztowne polerowanie całego samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwin41 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Na srebrnym mało widać moim zdaniem jak chcesz zabezpieczenie na długo to Soft99 Fusso do jasnych lakierów. Napewno łatwiejsza forma aplikacji i ma sens bez korekty. Niestety jak chcesz wzorcowego stanu lakieru to bez korekty się nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek CRUZE Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Niby nie widać , ale nie ma tego efektu BLINK . Stosowałem różne woski , ale tego nie znam - spróbuję , widzę w sieci ma dobre opinie. Myślałem , że powłoka da radę , mam chociaż nadzieję , że zda się przy polerowanych ( ale z klarem ) felgach . Korekta prędzej , czy później będzie , ale pewnie dopiero w przyszłym roku. To niepotrzebnie kupiłem 30 ml heh, skoro w moim przypadku karoserie lepiej odpuścić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwin41 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 @Przemek CRUZE na koła nada się w 100%. Na karoserię też możesz dac tego Fixa nic złego się nie stanie, jednak napewno nie będzie efektu WOW. Popatrzyłem na allegro i tam na aukcjach są zdjęcia faktycznie pokazujące niby możliwości Fixa, niestety jest to oszustwo bo są to 50/50 z korekt lakieru. Co do produktów zobacz sobie też AIO od ADBL które sporo maskuje i politurkę do jasnych lakierów od Poorboys White Glaze. Na to jakiś wosk i napewno będziesz bardziej zadowolony. Jak masz więcej pytań pisz PW żeby nie robić offtopu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Koledzy tu wrzuciłem jak u mnie Fix po zimie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy2355 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 I doszła do mnie kolejna przesyłka tym razem niby oryginał. Ale naklejkę ma z przodu opakowania. W nazwie nie ma kropki więc raczej ta najlepsza wersja.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris18404 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 W dniu 18.02.2019 o 13:34, chudy2355 napisał: I doszła do mnie kolejna przesyłka tym razem niby oryginał. Ale naklejkę ma z przodu opakowania. W nazwie nie ma kropki więc raczej ta najlepsza wersja. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Podeślesz link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy2355 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Podeślesz link? PLN 18.58 20%OFF | Anti-scratch lakier do samochodu samochód cieczy ceramiczne płaszcz Auto Detailing Glasscoat motocykl farby Care Super hydrofobowa szkło powłokahttps://s.click.aliexpress.com/e/cPsn3tSDAle na feedbackach są też wersję z kropką w nazwie :DWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesse_w Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Pytanie jak robicie test kapsla to wlewacie kilka kropelek i czekacie? czy jeszcze do tego kapsla np. krople wody? Kupiłem 2 butelki od 2 różnych sprzedawców (niby tam nawalone ma pozytywów) i żadna nie chce mi zaschnąć w kapslu. Cały czas jest oleista ciecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 @jesse_w to do wyrzucenia - ma zaschnąć bez dodawania niczego. Ja w zeszłym tygodniu sprawdziłem zapasy Fixa, które miałem i okazało się, że 3 opakowania musiałem wyrzucić - paliły się bądź nie zasychały jak u Ciebie. Jedyne, które zachowują mi się poprawnie są od tego sprzedawcy: https://www.aliexpress.com/item/MR-FIX-30ML-9H-Hardness-Car-super-hydrophobic-Glass-Coating-Car-Liquid-ceramic-Coat-Auto-Paint/32862286377.html Celem uzupełnienia zapasów zamówiłem kolejne sztuki. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris18404 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Na wiosnę planuje zlecić firmie renowacje felg aluminiowych (piaskowanie, malowanie) czy nałożenie na nie Mr fix 9h może wywołać jakieś negatywne skutki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
126tomek Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 A czy w Pl macie jakiegoś sprzedawcę polecanego? Chce kupić oryginał na testy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi