Michael MSTP Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Ok, zgadzam sie zobaczymy jak reszta wlasciwosci. Nakladalo sie go latwo.Dzis pojade na bezdotyk zobaczymy krople.
Tommy Lee Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Michael MSTP, Nie zauważyłeś przypadkiem żeby Cure miał tendencję do wytrącania jakiegoś osadu? Kupiłem w tym tygodniu butelkę i pod światło widać było pływające grudki.
atvmmz Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 To normalne ale Cure nie traci żadnych właściwości. Trzeba tylko dobrze wymieszać przed użyciem.
Pimps Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Michael MSTP, przyciemnia to i morning dew a kosztuje połowe z tego Nie wiem czy to coś wniosło do tematu? Ale jeżeli tak to ja też napiszę - przyciemnia też ArtDeShine Hybrid H2O-S a kosztuje 5 razy tyle co Morning Dew -- 4 cze 2015, o 18:45 -- Michael MSTP, Nie zauważyłeś przypadkiem żeby Cure miał tendencję do wytrącania jakiegoś osadu? Kupiłem w tym tygodniu butelkę i pod światło widać było pływające grudki. U mnie też się tak dzieje i po wstrząśnięciu wszystko wraca do wizualnej normy.
Michael MSTP Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Tak delikatnie coś się pojawia, ale tak jak pisali poprzednicy znika po wtrzasnieciu. Byłem na bezdotyku krople obłęd, naprawdę piękna sprawa
Tommy Lee Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Dzięki za podpowiedź Pierwszy raz go mam i nie byłem pewny czy tak ma być
3echo Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Nie rozumiem co się tak jaracie tymi kropelkami.Przecież jak one wyschną to robią się waterspoty. Ja tam wolę jak po lakierze spływa woda.Kupiłem ostatnio Optimum Instant Detailer i sliskość po nim jest rewelacyjna.Wystarczy ruszyć samochodem aby po chwili pozbyć się kropel deszczu na lakierze. Polecam
Michael MSTP Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Miałes Cure? Identycznie zachowuje sie przy ruszeniu krople odrazu uciekaja. Jaram sie kropelkami ktore pojawiaja sie na aucie ktore stoi, zreszta sam napisales ze na aucie po Optimum stoja krople.
3echo Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zawsze jakieś stoją,ale nie tak dużo jak choćby po BSD.
luko Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Witam, ponieważ kończy mi się QD (PB SG), muszę kupić nowy specyfik i mam prośbę o poradę, co będzie dobre na Collinite 476, o dobrych właściwościach antystatycznych: 1 - ten sam co się kończy, czyli Poorboy's World Spray and Gloss (a dodam, że to był mój pierwszy QD i nie mam skali porównawczej) czy może PB QD+ 2 - Mainz Honey Bee / Hype / Aurora 3 - Meguiars QD (bordowy) / GoldClass Premium (czarny) / Ultimate QD 4 - Chemical Guys Speed Wipe Vintage / ProDetailer / Extreme Synthetic 5 - Sonus Carnauba Spritz Wymieniam te konkretne marki dostępne w sklepie, w którym planuję zakupy, więc inne raczej nie wchodzą w grę (kieruję się także ceną - do 50-60 zł). Będę wdzięczny za porady Łukasz
powalla Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 o dobrych właściwościach antystatycznych: BSD Dokładnie to samo chciałem napisać
luko Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 Koledzy, poprosiłbym tylko z listy jaką umieściłem w pierwszym moim poście - wspomniałem, że inne nie wchodzą w grę. ...ale dzięki za chęć pomocy
Tommy Lee Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2015 W/w Gejony nie są QD więc możesz je z tej listy usunąć, a wspomniany Sonax jest w prawie każdym sklepie reklamującym się na forum. Od siebie dodam że miałem PB S&G i UQD Megsa i ten pierwszy bardziej przypadł mi do gustu (wygląd, śliskość).
luko Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 W/w Gejony nie są QD więc możesz je z tej listy usunąć - usunięte. Akurat w sklepie, który mam "pod nosem" Sonaxa nie ma Gdyby jednak moje lista była ostateczną listą - to coś z tego się nadaje? (i załóżmy jeszcze, że poza S&G; ten już miałem i może wypróbowałbym coś innego) Zaznaczę również, że nie jestem fanem car detailingu (kiedyś może bardziej) - a za solidne czyszczenie auta biorę się naprawdę rzadko - tak wiem, wstyd, ale nie mam po prostu za dużo czasu no i możliwości (mieszkam w mieście), a za tym wszystkim idzie to, że nie mam możliwości testowania wszystkiego po kolei...
Moderator krd Opublikowano 11 Czerwca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 To weź sprawdzonego Megsa UQD
powalla Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Lub wlasnie BSD bo psikasz i masz bardzo dobre wlasciwosci antystatyczne , no i trzyma 2 miesiace na lakierze kropelkujac jak wsciekly
luko Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Ehh BSD to jest Sonax Brillant Shine Detailer? (szare opakowanie)? W sumie jest on sporo tańszy od konkurencji, więc doliczając przesyłkę wyjdzie na to samo...
Tommy Lee Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 luko, Tak to ten sam, stare opakowanie jest szare, a nowe jest przeźroczyste.
Art Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 luko, poza tym BSD jest dostępny w każdym tesco w dobrej cenie, więc po drodze sobie zajedź, a unikniesz kosztów wysyłki cheers, Art
luko Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 poza tym BSD jest dostępny w każdym tesco ..a to cenna informacja. Aby być jeszcze na 100% pewnym... - nie gryzie się to jakoś z Cooli 476? Wielki dzięki Panowie za pomoc.
zegarek Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Tylko żebyś się nie rozczarował, bo ładne kropelki to jedno, a BSD też ma swoje słabe strony, o których mało kto pisze. Dla mnie największa zmora, to water spoty po deszczu, których nie idzie domyć. Dla mnie BSD ma u mnie jedno stałe miejsce - na felgi
Pajko Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Tylko żebyś się nie rozczarował, bo ładne kropelki to jedno, a BSD też ma swoje słabe strony, o których mało kto pisze. Dla mnie największa zmora, to water spoty po deszczu, których nie idzie domyć. Dla mnie BSD ma u mnie jedno stałe miejsce - na felgi Ja BSD używam jeszcze do wnęk . Na lato jest kilka lepszych QD , BSD używam głównie w zimie jak więcej korzystam z bez dotyków bo po prostu dłużej leży .
KHOT Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 BSD też ma swoje słabe strony, o których mało kto pisze. Do tego zostawianie smug i mazów kiedy tylko warunki pogodowe od temperatury i wilgotności powietrza zaczynając a na fazie księżyca kończąc, są inne niż optymalne.
Rekomendowane odpowiedzi