Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Również mam.

Najpierw dostałem testerek, wypróbowałem, po czym kupiłem butlę 500 ml.

Chwalę go sobie. :)

Opublikowano
MarkPol, mam i polecam, bardzo fajny. praca z nim to sama przyjemnosc

Za radę dziękuje.Kupiłem. Masz rację. Po pierwszych próbach jestem zadowolony.

Opublikowano

Ja używam Duragloss #921 i jestem zadowolony :)

zastanawiam się teraz tylko, czy jak nałożę i wypoleruję sealant, to od razu walić QD czy odczekać kilka godzin, aż sealant się dobrze zwiąże z lakierem? Zawsze psikałem od razu

Opublikowano

Ja wczoraj pierwszy raz użyłem M&K QD i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył :) Zobaczę jak to współgra z woskami pod. Była również próba Artdeshine NGPS i mój uczeń ( :D ) trochę za dużo go aplikował, zostawił lekkie smugi i potem był problem żeby je suchą mikrofibrą wyprowadzić. Także jakieś dodatki w środku są na bank, wygląd na białym :good: Muszę za tydzień sam go sprawdzić żeby zobaczyć jak się ma do moich ulubieńców z tej grupy czyli FK i Optimum.

Opublikowano

Ostatnio kupiłem szampon ale jeszcze nie używałem. Może przy następnym zamówieniu dorzucę QD. Na razie jestem ciekawy nowości od Artdeshine.

Opublikowano

Sg almond nawet fajny ale Finale moim zdaniem miażdży go :)

Ostatnio użyłem reload'a jako qd ale strasznie sie mazal i był problem z dotarciem. Nie wiem czy reagował z woskami czy jakas inna przyczyna :( próbowałem nawet w rozcieńczeniu i jest to samo :(

Miał ktoś z Was takie spostrzeżenia ?? A moze w inny sposób powinienem go nałożyć (nie jak qd psiukajac na lakier tylko np na mf) ?

Opublikowano

Reload'a moim zdaniem trzeba dać dosłownie mgiełkę na panel. Fakt lubi się mazać. Trzeba dobrze dotrzeć. Ale nie jest to coś tragicznego

Opublikowano

Dam mu jeszcze szanse jak jakaś powłoka przyjdzie. Ewentualnie jeszcze spróbuje psiuknąć na mf ale pod względem nakładania to Finale jest bez porównania.

Opublikowano
Sg almond nawet fajny ale Finale moim zdaniem miażdży go :)

Ostatnio użyłem reload'a jako qd ale strasznie sie mazal i był problem z dotarciem. Nie wiem czy reagował z woskami czy jakas inna przyczyna :( próbowałem nawet w rozcieńczeniu i jest to samo :(

Miał ktoś z Was takie spostrzeżenia ?? A moze w inny sposób powinienem go nałożyć (nie jak qd psiukajac na lakier tylko np na mf) ?

A w jakiej temperaturze go kładłeś? Od praktycznie 3 lat używam go jako podstawowego QD i nigdy mi się nic takiego nie działo. Ja psikam na lakier i nie koniecznie mgiełkę, rozcieram na element fibrą z krótkim włosiem a potem fibrą z dłuższym włosiem docieram do sucha. Nie mam problemów z dotarciem i nie zostają żadne mazy. Robię to w garażu więc temperatura nie spada tam nigdy poniżej 17 stopni. Pracuje na nierozcieńczonym Reload'dzie. No i jeszcze jedno - kładłem go na woski, selanty a teraz na kwarc i cały czas niezmiennie jest gitara.

Opublikowano

Tez tak chciałem. I z takim zamysłem go kupiłem. Ale sprowadził mnie na ziemie :(

O ile na np bordowym nieposzmalcowanym dziewiczym lakierze było super to na moim czarnym i kolegi czarnym była kicha :(

Dlatego pomyslalem ze z woskiem AG HD sie gryzie. Na sonaxowym PNS było to samo.

Próbowałem rozcieńczać tak jak na opakowaniu pisze i nierozcienczonym. To samo. Temp ok 20st.

Nie próbowałem jeszcze psiukac na mf. No i tak jak ty piszesz rozprowadzic jedna z krótkim włosiem a potem dotrzeć pluszakiem. Ja używałem do tego zwykłych SG lub Eurow.

Opublikowano

canta8,

Duragloss 652 PRE CLEANER

Duragloss 601 POLISH BONDING AGENT

Duragloss 111 CLEAR COAT POLISH

Reload

:)

Opublikowano

Mi też się Reload marze na czarnym lakierze bmw który ma położonego kwarca,najgorzej jest na dużej powierzchni typu maska,dach.Psikałem bezpośrednio na lakier czy na fibrę i dalej to samo :/ jak i również po rozcieńczeniu

• Moderator
Opublikowano

W sumie to nie wiem o co chodzi, ale z zadnym z produktow wyzej wymienianich nie mialem problemow z mazaniem...

Moze to kwestia uzywania kiepskiej jakosci mikrofibr? Odkad dojrzalem, ze dobra fibra niestety nie kosztuje 7.99 za 3-pak to mam duzo mniej stresow...

Opublikowano

Fibry raczej odpadaja. Nie uzywam takich z 3-pakow po 7,99 :)

Najsłabsze to niebieskie SG i ale mam kilka Autoglyma. Do qd CG Elite a to juz nie sa kiepskie fibry. :)

Musze zrobic kolejne podejscie zmieniając technikę nakładania. I wtedy zaobserwuje czy gryzie sie z tym co jest pod spodem czy był to problem z nierównomiernym rozprowadzeniem i nierównym wysychaniem reload'a bo to rownież moze byc przyczyna.