dawid.zu Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 luq92, no to bardzo wydajne są te środki więc nie mam potrzeby kupować 5l
grabek246 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 dawid.zu, oczywiście jest potrzeba, wychodzi zdecydowanie taniej
menior Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 kupisz następny z ciekawości zanim zdążysz zużyć ten Dokladnie w garazu stoja juz 4 zaczete buteleczki,a na liscie sa kolejne do wyprobowania Nie wiem czy w takim tempie je kiedys zuzyje
AlCapone88 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Jeszcze częściej myć auto a ogólnie wiadomo w większych opakowaniach wychodzi taniej czasem warto z kimś na spółkę kupić i razem dzielić się opinią.
dawid.zu Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Chce zakupić jeszcze jeden QD tylko nie wiem jaki będzie najlepszy na carbona, DJ BV i DJ HP przeczytałem większe pół tego tematu i mam taki mętlik że już sam nie wiem
siwy1988_88_88 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 I znow to samo..... im wiecj czytam tym mniej wiem i wiekszy metlik mam przeczytalem 35str. do tylu, po kilku pierwszych juz prawie kupilem QD FK425, ale ochłonąłem i zaczalem czytac dalej, nastepnym na ktory sie zdecydowalem byl AF Finale, lecz na jednej z ostatnich stron jeden z uzytkownikow napisal ze AF w okresie letnik OK ale na zime to BSD . Bede go uzytkowal na dwoch czarnych lakiera, BMW i FORD oraz srebrny Fiat, na ktorych siedzi coli476 oraz FK 1000, wiem ze moze to byc dla was upierdliwe ale prosi was o pomoc LAIK, pelen checi do pogłębiania wiedzy
jbiz Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 AF w okresie letnik OK ale na zime to BSD
dominik2403 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 siwy1988_88_88, proponuje tak. Złóż ofertę w dziale giełda, że odkupisz np po 500 ml BSD i Finale. Na pewno znajdzie się ktoś kto dysponuje baniaczkami jednego i drugiego i chętnie trochę odsprzeda. Na lato kiedy bardziej liczy się szajn i ogólna frajda z aplikacji zastosujesz Finale, a w pozostałe miesiące sięgniesz po BSD dla wzmocnienia zabezpieczenia. Ps. Jest to luźna propozycja, także bez spiny
canta8 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 A dlaczego Siwy zrezygnowałeś z FK425 ? Jest to niezły quik detailer. Poza Optimum Instant Detailer najlepszy jakiego uzywałem, a przerobiłem chyba wszystkie z oferty partnerow Forum. BSD po tym,jak przepuścił na lakier ptasie łajno zostal podarowany koledze na felgi.Nie kupiię go wiecej. Skuś sie albo na FK albo na Optimum ID.Nie pozałujesz a i cena zacna,szczególnie Optimum. Zobacz jak kropelkują oba te "Quiki" a ochrona i wyglad auta lepsze niż przechwalonego BSD.Tak uważam.
kaskra1 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Czemu nikt tu nic nie wspomina o angelwax QED. Mega produkt i sam świetnie odprowadza wodę nawet po bezdotyku z proszkiem gdzie samo finale takse żyje po takiej akcji. Dociera się banalnie,śliskość bardzo ok, jedyny minus to brak zapachu.... ale może nie zgnije ja AF
siwy1988_88_88 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Dalej to samo.... ale rozwiąże go w następujący problem, na początek kupie FK425 oraz BSD (w razie jak by sie nie sprawdzil bedzie do felg ) Mysle ze jest to kwestia czasu jak kupie kolejne QD. Dzieki wielkie za pomoc
dawid.zu Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 A który z tych wszystkich QD nada lakierowi najwiekszy LOOK i śliskość na woskach Dodo BLue i Purple
dawid.zu Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 kamilgt, Dzięki, a może jeszcze ktoś coś więcej doradzi na te woski i czarny lakier?
maniek860824 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Tak się rozkręciłem z tym wszystkim że pewnie jeszcze nie użyję tego a kupię następny inny a używał ktoś może tego z SG Używam Almonda od SG - polecam, "robi robotę"
dawid.zu Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 maniek860824, no właśnie mam go nie używałem jeszcze. Mowisz że pozostawia ładne wykończenie a czy po myciu usunie plamy z wody itp.
MatthewG Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Jest to niezły quik detailer. Poza Optimum Instant Detailer najlepszy jakiego uzywałem, a przerobiłem chyba wszystkie z oferty partnerow Forum. Dokładnie, oba produkty godne polecenia
maniek860824 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 maniek860824, no właśnie mam go nie używałem jeszcze. Mowisz że pozostawia ładne wykończenie a czy po myciu usunie plamy z wody itp. To masz go i pytasz czy warto ?? Pozostaje chyba wypróbować i się przekonać samemu. Staram się zawsze dobrze osuszyć auto - dopiero nakładam QD - nawet jak jakieś plamki zostaną to daje sobie z nimi radę
dawid.zu Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zacznę dopiero w sezonie używać bo teraz nie mam jak a z nudów chce kupić jeszcze jeden jakiś sprawdzony i co będzie podbijać czarny kolor
Dystrybutor e36ace Opublikowano 10 Grudnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zacznę dopiero w sezonie używać bo teraz nie mam jak a z nudów chce kupić jeszcze jeden jakiś sprawdzony i co będzie podbijać czarny kolor kup sobie Monello Perfetto detailer bardzo fajny qd
Moderator krd Opublikowano 10 Grudnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Tak naprawde z kazdym QD, z ktorym sie spotkalem nie bylo problemow. Wiadomo, ze wyglad to kwestia osobista i dla jednego bedzie +1%, a innego +10%, ale ogolnie chyba kazdy qd poprawia lekko wyglad, z reguly dodaje sliskosci i pomaga osuszac czy usuwac delikatne zabrudzenia drogowe. dawid.zu, nie pytaj, tylko kupuj pokolei i sprawdzaj. W tym hobby tak jest, ze nie ma czegos idealnego dla wszystkich
menior Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Z wyprobowanych przeze mnie jak narazie najlepiej spisuje sie QUICK CARNAUBA WAX Megsa,choc to nie typowy QD to jednak najlepiej podbija kolor i glebie,i do tego ten zapach Najbardziej rozczarowal mnie PRO DETAILER CHEMICAL GUYS nie widze prawie zadnej roznicy po aplikacji i do tego smierdzi jakas chemia W kolejce czekaja nastepni kandydaci do detronizacji Megsa
ktm950 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 menior, o jakim dokładnie mówisz?
menior Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 menior, o jakim dokładnie mówisz? no o Quick Carnauba wax od megsa,wiem ze to nie jest typowy QD lecz jak dla mnie doskonale sie sprawdza w tym celu
sensei123 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Panowie, nowy BSD w przyszłym roku ;-)
Rekomendowane odpowiedzi