Pimps Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Siwy - z tych co wymieniłeś ja bym proponował/brał CG Pro Detailer
yacek _b Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Chemical Guys Pro Detailer
Yanek Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Siwy, ja używam do Red'a QD+ i efekt jest bardzo ładny
dawid92 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Tak jak kolega wyżej napisał, QD+ super na reda, miałem też pro detailera i czasem się mazał na redzie.
tomasns Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 a próbował ktos kombinacji Natty's Paste Wax Red + Sonax BSD ?
kita33 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jaki QD będzie odpowiedni do PB Natty's Blue, colli 476s Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer czy Auto Finesse Finale Quick Detailer
atvmmz Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 Mam jeden i drugi, co jest najlepszym wyjściem. Jeśli miałbym wybierać to kupiłbym bez wahania AF.
kamilgt Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 kita33, warto mieć oba w arsenale. Sonax jak nie masz czasu na woskowanie a chcesz kropelki, a AF na psikanie po myciu, daje fajną śliskość, coś tam przyciemnia
xxManiekxx Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Finish Kare 425 Extra Slick Final Body Shine 3,8L Sonax BSD 5L Auto Finesse Finale 5L Który byście polecili? Interesują mnie tylko w dużych bańkach bo co by nie było tylko takie cenowo wychodzą sensownie. Obecnie śmigałem tylko na FK i byłem zadowolony podbija ładnie look jak się ma do BSD i AF Final? Kusi mnie Właśnie AF Finale ale słyszałem, że o kropelkach można zapomnieć za to wnosi sporo do wyglądu.
kamilgt Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 xxManiekxx, zerknij na posty nad Twoim
xxManiekxx Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 tak tak widziałem jednakże usłyszał bym jeszcze opinie jeszcze kogoś. I jak w porównaniu do FK
ktm950 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 xxManiekxx, używam zarówno Finalle, jak i BSD. AF Finalle - ładnie pachnie, daje fajną śliskość, no i są całkiem fajne kropelki. Wiadomo - nie takie, jak po BSD, ale przyjemność pracy nim rekompensuje te braki. W moim odczuciu Finalle również fajnie podbija wygląd, osobiście bardzo go lubię. BSD - genialne -ingi, ale praca z nim jest na pewno trudniejsza niż z Finalle. Zapach też ma całkiem fajny (jakiś kokos, czy cuś). Osobiście, kiedy przede wszystkim chcę podbić kropelkowanie, mieszam AF i Sonaxa w stosunku 1:4 i Sonax nie stawia oporów FK#425 mam, ale szczerze mówiąc jeszcze nie miałem okazji spróbować Myślę, że również fajną opcją na lato do podbicia szklistości jest Poorboy's Spray&Gloss, chociaż po nim kropelek raczej nie zobaczysz
dominik2403 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Czy ktoś tutaj miał styczność i porównywał DG Fast Clean & Shine #921 z AF Finalle?
Sucre Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Maniek mam wszystkie trzy i kazdy jest bardzo dobry. Finish kare ladnie pachnie, najmnjejszych problemow z aplikacja. Finale w aplikacji i polerowaniu najprzyjemniejszy, najfajniej pachnie i daje duzo do wygladu. O sonaxie napisank juz chyba wszystko, zapach w porzadku, ja z aplikacja nie mam najmniejszych problemow, nawet w temp 3-4 stopni. Jezeli chodzi o wyglad to w dziale sprzedam jest czarne bmw na ktorym lezy sonax polozony na AIO od AF. KTM950 z ciekawosci sprawdze jak taka mieszanka sie sprawuje.
Maverin21 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Koledzy mam takie pytanko na autko mam nałożony collinite 476s 2 warstwy oczywiście w odstępach 24h (auto stoi w garażu) teraz chciałbym jakimś quik detailerem podbić look zmniejszyć osiadanie kurzu wiadomo autko po śniegu garaż roztopiło się i są gdzieniegdzie kropelki chodź to nie jest problem główny. . Czy poorboys spray& gloss będzie spełniał te zadanie ? Jaki jest dobry quik detailer pod collinite 476 bo czytam i czytam i ciężko wywnioskować sensowną opinie
xxManiekxx Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 ktm950, Sucre dzięki bardzo! O takie odpowiedzi mi chodziło. W takim razie wezmę teraz AF F. Bo z FK jestem bardzo zadowolony, a skoro AF jest jeszcze bardziej przyjemny w aplikacji i daje jeszcze lepszy look to zdecydowanie go biorę.
bienek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 xxManiekxx, Dla ułatwienia decyzji powiem, że też mam AF Finale, BSD sonaxa i Megsa UQD i z tych trzech najlepszy look i śliskość daje AF Finale. Nie robi szałowych kropelek ale w wyższej temp dobrze się dociera, do tego ładnie pachnie. Już mi się kończy mała butelka więc będę zamawiał 5l. Jedyna jego wada to że przy niskich temp i wysokiej wilgotnosci rozmazuje się i ciężko dociera, wtedy troche lepiej sobie radzi sonax.
ad.am Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Chyba jestem jedyna tutaj osoba,ktora sie nie polubila z finale. Kopletnie skiepscil wyglad swiezego carbonu,mazal sie w wysokiej temperaturze (okres letni) i pachnial 'pizmowa' syntetyczna wisnia. Pozbylem sie po pierwszym uzyciu,na rzecz fg.
xxManiekxx Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 QD ma mi służyć głównie na autach klientów. Dlatego stawiam bardziej na look niż na kropelki, których i tak klienci nie docenią w momencie odbioru. Na swoje autko zaopatrzę się może w coś dodatkowego a raz na jakiś czas stosuję Reload
Administrator Evo Opublikowano 30 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 . Dlatego stawiam bardziej na look niż na kropelki, których i tak klienci nie docenią w momencie odbioru Śmiem twierdzić, że przeciętny forumowicz by się nie kapnął w ślepym teście jakim QD jest zrobione auto,a co dopiero klient z ulicy
xxManiekxx Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Wiadome.. jednakże jeżeli jest szansa by coś tam jeszcze wnieść do wyglądu to zawsze zadziała to na plus przy oddaniu klientowi
bluemen Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Przeczytałem kilkanaście stron (na całość brakuje czasu ) i dalej mam mętlik a muszę coś zamówić wiec pytanko: jak w hierarchii QD stoi megsowy Ultimate Quik Detailer? Do tej pory go używałem i mam bardzo dobre zdanie o nim – czy jest coś w podobnej kwocie na co by było warto go zmienić. Woski mam NXT 2.0, Ultimate wax (tak na przemian) a w tym sezonie dokupie #16.
Administrator Evo Opublikowano 30 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 jednakże jeżeli jest szansa by coś tam jeszcze wnieść do wyglądu to zawsze zadziała to na plus przy oddaniu klientowi Szansa wniesienia czegoś do wyglądu jest marna, za to szansa wniesienia czegoś w kwestii mniejszego brudzenia lakieru po BSD względem konkurencji, jest ogroma i to klient z pewnością zauważy.
xxManiekxx Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 w kwestii mniejszego brudzenia lakieru po BSD względem konkurencji, jest ogroma aż tak różnica jest zauważalna przy BSD?
Rekomendowane odpowiedzi