Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki QD będzie odpowiedni do PB Natty's Blue, colli 476s

Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer

czy

Auto Finesse Finale Quick Detailer

Opublikowano

Finish Kare 425 Extra Slick Final Body Shine 3,8L

Sonax BSD 5L

Auto Finesse Finale 5L

Który byście polecili? Interesują mnie tylko w dużych bańkach bo co by nie było tylko takie cenowo wychodzą sensownie.

Obecnie śmigałem tylko na FK i byłem zadowolony podbija ładnie look jak się ma do BSD i AF Final? Kusi mnie Właśnie AF Finale ale słyszałem, że o kropelkach można zapomnieć za to wnosi sporo do wyglądu.

Opublikowano

xxManiekxx, używam zarówno Finalle, jak i BSD.

AF Finalle - ładnie pachnie, daje fajną śliskość, no i są całkiem fajne kropelki. Wiadomo - nie takie, jak po BSD, ale przyjemność pracy nim rekompensuje te braki. W moim odczuciu Finalle również fajnie podbija wygląd, osobiście bardzo go lubię.

BSD - genialne -ingi, ale praca z nim jest na pewno trudniejsza niż z Finalle. Zapach też ma całkiem fajny (jakiś kokos, czy cuś).

Osobiście, kiedy przede wszystkim chcę podbić kropelkowanie, mieszam AF i Sonaxa w stosunku 1:4 i Sonax nie stawia oporów ;)

FK#425 mam, ale szczerze mówiąc jeszcze nie miałem okazji spróbować :oops:

Myślę, że również fajną opcją na lato do podbicia szklistości jest Poorboy's Spray&Gloss, chociaż po nim kropelek raczej nie zobaczysz :/

Opublikowano

Maniek mam wszystkie trzy i kazdy jest bardzo dobry. Finish kare ladnie pachnie, najmnjejszych problemow z aplikacja. Finale w aplikacji i polerowaniu najprzyjemniejszy, najfajniej pachnie i daje duzo do wygladu. O sonaxie napisank juz chyba wszystko, zapach w porzadku, ja z aplikacja nie mam najmniejszych problemow, nawet w temp 3-4 stopni. Jezeli chodzi o wyglad to w dziale sprzedam jest czarne bmw na ktorym lezy sonax polozony na AIO od AF. KTM950 z ciekawosci sprawdze jak taka mieszanka sie sprawuje.

Opublikowano

Koledzy mam takie pytanko na autko mam nałożony collinite 476s 2 warstwy oczywiście w odstępach 24h (auto stoi w garażu) teraz chciałbym jakimś quik detailerem podbić look zmniejszyć osiadanie kurzu wiadomo autko po śniegu garaż roztopiło się i są gdzieniegdzie kropelki chodź to nie jest problem główny. . Czy poorboys spray& gloss będzie spełniał te zadanie ? Jaki jest dobry quik detailer pod collinite 476 bo czytam i czytam i ciężko wywnioskować sensowną opinie :D

Opublikowano

ktm950, Sucre dzięki bardzo! O takie odpowiedzi mi chodziło. W takim razie wezmę teraz AF F. Bo z FK jestem bardzo zadowolony, a skoro AF jest jeszcze bardziej przyjemny w aplikacji i daje jeszcze lepszy look to zdecydowanie go biorę.

Opublikowano

xxManiekxx, Dla ułatwienia decyzji powiem, że też mam AF Finale, BSD sonaxa i Megsa UQD i z tych trzech najlepszy look i śliskość daje AF Finale. Nie robi szałowych kropelek ale w wyższej temp dobrze się dociera, do tego ładnie pachnie. Już mi się kończy mała butelka więc będę zamawiał 5l. Jedyna jego wada to że przy niskich temp i wysokiej wilgotnosci rozmazuje się i ciężko dociera, wtedy troche lepiej sobie radzi sonax.

Opublikowano

Chyba jestem jedyna tutaj osoba,ktora sie nie polubila z finale. Kopletnie skiepscil wyglad swiezego carbonu,mazal sie w wysokiej temperaturze (okres letni) i pachnial 'pizmowa' syntetyczna wisnia. Pozbylem sie po pierwszym uzyciu,na rzecz fg. :kox:

Opublikowano

QD ma mi służyć głównie na autach klientów. Dlatego stawiam bardziej na look niż na kropelki, których i tak klienci nie docenią w momencie odbioru. Na swoje autko zaopatrzę się może w coś dodatkowego a raz na jakiś czas stosuję Reload ;)

• Administrator
Opublikowano
. Dlatego stawiam bardziej na look niż na kropelki, których i tak klienci nie docenią w momencie odbioru

Śmiem twierdzić, że przeciętny forumowicz by się nie kapnął w ślepym teście jakim QD jest zrobione auto,a co dopiero klient z ulicy :)

Opublikowano

Wiadome.. jednakże jeżeli jest szansa by coś tam jeszcze wnieść do wyglądu to zawsze zadziała to na plus przy oddaniu klientowi ;)

Opublikowano

Przeczytałem kilkanaście stron (na całość brakuje czasu :( ) i dalej mam mętlik a muszę coś zamówić wiec pytanko: :)

jak w hierarchii QD stoi megsowy Ultimate Quik Detailer? Do tej pory go używałem i mam bardzo dobre zdanie o nim – czy jest coś w podobnej kwocie na co by było warto go zmienić. Woski mam NXT 2.0, Ultimate wax (tak na przemian) a w tym sezonie dokupie #16.

• Administrator
Opublikowano
jednakże jeżeli jest szansa by coś tam jeszcze wnieść do wyglądu to zawsze zadziała to na plus przy oddaniu klientowi

Szansa wniesienia czegoś do wyglądu jest marna, za to szansa wniesienia czegoś w kwestii mniejszego brudzenia lakieru po BSD względem konkurencji, jest ogroma :) i to klient z pewnością zauważy.

Opublikowano
w kwestii mniejszego brudzenia lakieru po BSD względem konkurencji, jest ogroma :)

aż tak różnica jest zauważalna przy BSD?