imola33 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca @SerowyCheetos daj zawsze 50 ml echo i 1:1 lub 1:1.5 woda i będzie bajka 1
powerf Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca @SerowyCheetos podaję recepturę na 100ml gotowego jakie ja stosuję: 1. Sapphire: 5ml ECH2O + 30ml Sapphire + 65 H2O 2. BSD: 5ml ECH2O + 45ml BSD + 50 H2O 3. CCWG: 5ml ECH2O + 40ml WG + 55 H2O 4
SerowyCheetos Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca Okey, widzę że robicie w podobnych proporcjach co ja, tutaj chyba ciężko odkryć jakąś Amerykę 1
analyzator Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca No fajne te miksy. Serio wychodzi z tego dobry qd i przejmuje śliskość ech2o. 1 1
sirtepek Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca Jaki Quick Detailer lub Quick Wax polecacie na nowy lakier Indium Grey Metalic tak aby dodać szklistości + aby lakier nie przyciągał kurzu? Zalezy mi na prostej, bezproblemowej aplikacji.
SerowyCheetos Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca @sirtepek Pierwsze co przychodzi mi do głowy to CC Water Gold i Gyeon Ceramic Detailer
powerf Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca @analyzator zarąbiste są, ja osobiście nie szukam już żadnego innego qd
maciek-drummer Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca W dniu 14.03.2024 o 20:50, analyzator napisał(a): No fajne te miksy. Co tam zmiksowałeś i w jakich proporcjach?
analyzator Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca @maciek-drummer bsd watergolda ech2o a proporcje jak koledzy podają plus minus. 2
zeea Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca Tylko po co mieszać coś co samo w sobie jest już dobre ?
powerf Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca @zeea bsd tępe na lakierze, WG podobnie. A jak ktoś lubi żeby lakier był śliski, to dodatek ECH2O to zapewnia. Ja lubię jak lakier jest śliski po aplikacji. 5 1
menior Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca @powerf mozna znalezc QD ktory spelnia te wymagania 1
imola33 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Opublikowano 28 Marca Wołam @Kuba1 i @analyzator. Mam Sonusa. Pierwsze wrażenie - woń z butli sonaxowa. Podoba mi się. Psikam na lakier. Zupełnie inny zapach - petarda. Typowy staroszkolny zapach chemii detailingowej. Żadne modne obecnie owoce, tylko miłe dla nosa bliżej nieokreślone pachnidło, nazwijmy to "świeże". Psikam na dopiero co odpakowaną fibrę WaxPro NoLimit. No i w tym momencie przychodzi rozczarowanie... Nie wiem, czy to wina świeżej fibry (czy ogólnie tego konkretnego włosa, gramatury), czy Sonus nie polubił się z rinselessem DIY, ale ściera stawia MEGA opór na lakierze podczas aplikacji. Próbowałem różne kombinacje - mało, dużo qd. Za każdym razem tępo jak nie wiem co. Looku jeszcze nie oceniam, bo raz, że kładłem na srebrny, a dwa, to zanim skończyłem myć auto, to zaczęło się już ściemniać. Śliskość też taka sobie. Trochę się rozczarowałem. Trochę bardzo. Spróbuję wrzucić tego Sonusa na żółte BMW. Może tutaj pokaże pazura
Kuba1 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Opublikowano 28 Marca @imola33 Nakładam to podobna fibra do twojej( gentleman Basic strona gładka) i nie mam takich odczuć, wszystko miło i przyjemnie, rozlewam już 2 butle Fakt że nakładam to tylko na niedzielny wóz który ma na sobie zawsze jakiś wosk na bazie carnauby Spróbuj na Alfie, jak się rozczarujesz to mi sprzedaj, zwrócę koszty
imola33 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Opublikowano 28 Marca @Kuba1 spróbuję przy następnym myciu Alfy albo BMW. Oba auta mają woski na sobie. Będę badał temat dalej
analyzator Opublikowano 29 Marca Zgłoś Opublikowano 29 Marca @imola33 hm. Na goły lakier, na wosk? Ja go pryskałem na lakier. Używałem głównie no limitów i gentlaman basic - moje woły robocze jako QD na dobry wosk uwielbiam. Sprawdzę z nowym. Starego końcówkę oddałem koledze a na półce stoi nowy jeszcze nie otwarty. Może cos się zmieniło.
imola33 Opublikowano 29 Marca Zgłoś Opublikowano 29 Marca @analyzator na umierającego visiona + cancoat na jednym elemencie. Plus milion qd. No i myte rinselessem. Przetarłem tera brudne bmw (i tak muszę spolerować, to się nie cackam tylko odkurzam qd-kami) i jest lepiej, ale bez rewelacji. Mało poślizgu daje, czy to pod fibrą, czy już po aplikacji. Chmury wyszły, znowu looku nie sprawdzę. Ale obok przetarłem Sonaxem HSW, i Sonus jednak jakby lepiej
Kuba1 Opublikowano 29 Marca Zgłoś Opublikowano 29 Marca @imola33 Wg. mnie to jest na carnaubie i nie będzie miało takiego poślizgu jak syntetyczne qd Mi on bardzo siada na lakierze, przecieram i samochód wygląda jakbym go świeżo co piastował woskiem Osobiście psikam nim na fibre, dość się z nim pieszczę( tak samo jak z każdym qd, lubię się namachac) chmurek nie zostawia jak np. good stuff show detailer.
analyzator Opublikowano 29 Marca Zgłoś Opublikowano 29 Marca Szybki powrót do produktu bo chwilę nie psikalem Dwa strzały na jeden panel to trochę za dużo i było za mokro Gentleman basic Zdecydowanie za dużo Ale dotarte bez problemu natomiast nie jest to jednoetapowo. Odwróciłem scierke Drzwi machnąłem bez problemu aplikując na fibre i bez docierania A tutaj specjalnie zostawiam nie dotarty produkt i sobie na chwilę idę. Widać że nie odparuje do zera na pewno spod dwóch minutach dwa ruchy ręcznikiem załatwiają sprawę. Nic z tego w sumie nie wynika 1
Qlimaxss Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca @analyzator Sonus chyba tylko W Scs dostępny nie?. Muszę go sobie w końcu kupić
marasec Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca Hyper ceramic detailer ktoś używał ? Wysłane z mojego CPH2125 przy użyciu Tapatalka
przemas.p Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca Hyper ceramic detailer ktoś używał ? Wysłane z mojego CPH2125 przy użyciu TapatalkaNa razie jedno użycie za mną więc za mało żeby coś powiedzieć oprócz tego że zrobił robotę przy osuszaniu i ma prawie niewyczuwalny zapach.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
jack1610 Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia Mam pytanie o Soft99 luxury gloss, zakupiłem swego czasu zachęcony opiniami. Auto mam niestety mocno do dopieszczenia... Jak to aplikować by nie było mazów na ciemnym aucie? Próbowałem w różnych warunkach, psikalem na elementy, psikalem na fibre, rozcierałem mniejsze, większe elementy a mazy zawsze wyszły. Powiedzmy, że mam auto umyte, wytarte. Pryskam raz, rozcieram na element ok 40x40... Wiem, że pytanie banalne ale środek poszedł w odstawkę bo nie umiem nim pracować, mimo że daje niezły ślizg dla lakieru.
SerowyCheetos Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia @jack1610 Jeśli twoja fibra jest słabej jakości albo po prostu mocno zużyta to zmień na nową i nie powinno być problemu, dwa psiknięcia na fibre i całe drzwi możesz zrobić
Rekomendowane odpowiedzi