iceman Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 mam duraglossa aquawax, więc kupowanie ultimate-a na chwilę obecną jest dla mnie nieopłacalne, ale może kiedyś jeszcze wracając do optimum nie mogłem sobie przypomnieć skąd znam ten zapach, teraz skojarzyłem, pachnie gumą balonowa jak finish kare 425, w sumie to oba są do siebie bardzo podobne, po 425 też jest ładny poślizg
Marco Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 finish kare 425, w sumie to oba są do siebie bardzo podobneJesli tak to...UQD jest w moim przekonaniu lepszy.
iceman Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 finish kare 425 jest trochę bardziej oleisty i nie daje takiej śliskości jak optimum, są to różnice minimalne, ale są
canta8 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Iceman. To poradź proszę,bo ja od niedawna siedze w zagadnieniu. Mam na zime Collinite 476 ( bo jak kupiłem auto to był to nr 1 w opiniach ludzi) Uzywam jak dotad Detailera Pro Chemical Guys. Na lato zamierzam dac Vanilla Hand Glaze, Butter Wet Wax ( widziałem jak ślicznie wyglądają po tym auta) no i pozostaje wybór detailera. Cały czas mam problem ze zdecydowaniem się czy wejśc w POORBOY'S WORLD SPRAY & GLOSS Zdania są różne.Od zachwytu do pogardy. Potrzebuje w lecie blasku i sliskości .Trwałośc się nie liczy,mogę nakładac codziennie. Warto kupić Poorboys czy lepiej Optimum. Pytam,bo jak dobrze czytam to miałes oba srodki. Z góry dziękuję za poradę.
yacek _b Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Potrzebuje w lecie blasku i sliskości .Trwałośc się nie liczy,mogę nakładac codziennie. latem : Dodo Juice RedMist Tropical teraz i latem : Optimum Instant Detailer & Gloss Enhancer
iceman Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Jeśli chodzi o śliskość to moim zdaniem numerem jeden jest optimum. Ale nie użytkowałem np. tego UQD od megsa o którym pisze Marco więc nie mam porównania do wszystkich produktów. Z tego co widzę, zamierzasz użyć clearkote vanilla hand glaze, może warto butter wet wax zastąpić clearkote carnauba wax i do tego QD clearkote Quik Shine, będziesz miał maksymalny wet look po tym zestawie QD od clerakote z tego co czytam w necie również zbiera bardzo dobre recenzje
canta8 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Dzięki za porady. CG Butter Wet Waxa dostałem na Mikołaja więc musze go miec. Auto nowe,bezowy metalic więc z tego co czytam na Forum te mikroryski od mikrofibry Vanilla zbierze dobrze. Tu na Forum czytałem tez,że spray and gloss daje najlepszy połysk. Rozważam dlatego,że domowy rezim choc lubi świecace autka to działania "detailingowe" nazywa przesadą i kupno nastepnej puszki lub butelki może sie spotkac z odwetem w postaci zupełnie niepotrzebnych damskich kosmetyków,których do lakieru nie da się uzyc. Pozdrawiam!!!
Wujek Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Mam dużą butlę Spray & Gloss i uważam że jest naprawdę fajny, faktycznie nadaje połysk i jest niedrogi (kupiłem prawie litrowe opakowanie i pamiętam że cena nie powaliła na kolana). Docieranie na ciemnym lakierze to przede wszystkim kwestia porządnej ścierki - nie ma tragedii. Od kiedy mam CQuartz na samochodzie (zima...) używam Reload'a i jestem zachwycony - to trochę więcej niż QD, uważam że jest super środkiem. Niestety, kosztuje swoje (chyba 105 PLN za 400ml - ja używam rozcieńczonego 1:1).
JM63 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 QD od clerakote z tego co czytam w necie również zbiera bardzo dobre recenzje True
embargo Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2011 Dziś wykorzystałm Reload'a na FK1000p i jestem pod wrażeniem jakości pracy z tym QD , wcześniej używałem PB QD+ , który w lekko wilgotnej aurze nie dał się rozpracować , z reloadem żadnych problemów, także chyba się przesiądę na reload.
Administrator AreK Opublikowano 3 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ma ktoś jakieś doświadczenie z Optimum Instant Detailer? Wrażenia, porównania....
Sparco Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Czy na woski naturalne można używac np FINISH KARE czy lepiej na takie nakładac CHEMICAL GUYS PRO DETAILER ?
Administrator AreK Opublikowano 3 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Sparco, CG PD!!!
bartb Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ma ktoś jakieś doświadczenie z Optimum Instant Detailer? Wrażenia, porównania.... Właśnie dziś używałem (wersja gotowa) po umyciu ONRem na nałożonego w październiku OOS. Przy temp około 10st trochę się mazał przy rozprowadzaniu (może za dużo dałem, może temp) ale przy dotarciu nawet jak została smuga ładnie odparowywał. Śliskość ok, wyglądu nie potrafie porównać bo nie wyjeżdzałem ale ogólnie lepiej mi się nim pracowało niż stjarnagloss silke.
etiv Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ma ktoś jakieś doświadczenie z Optimum Instant Detailer? Wrażenia, porównania.... używałem przez dłuższy 4 QD z Wolfganga, FK, Sonusa i w/w Optimum w porównaniu do konkurencji taki nijaki, miałem nie smak gdyż zależy mi bardziej na śliskości aniżeli wybiciu większej głebi z lakieru tu OID przegrywa z FK, Wolfgangiem, Odpowiednikiem jego był jak dla mnie sonus. teraz mam dużą butlę z FK i więcej do szczęścia mi nie potrzeba:)
kolargol Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2012 Arekkaz, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ht=#112907
kuchar Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 jakie QD polecacie do Natty's Red ? Czy FK425 było by dobre czy trzeba coś bardziej do naturalnych wosków ?
Kubz Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 kuchar, do Reda używam CG Pro Detailera i jestem w 100% zadowolony.
vhs Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Chce kupić nowego QD bo planuje zakupić nowy wosk na lato, na pewno będzie to jakiś sampler Dodo i może Colin 915 czy też Natty's Red. Myślałem np. o SmartWax Smart Detail. A może KochChemie Allround macie jakieś opinie o nim ?
falon Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2012 Last Touch używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony. bo jest to naprawdę dobry QD, bez szału w wyglądzie ale spełnia swoje zadanie, nadaje ładnej śliskości i nie przyciąga kurzu jak niektóre wcześniej wspomniane QD... powiedzcie ile go wychodzi średnio na auto w ml? daje jakieś zabezpieczenie? Kropelkowanie? tak z ciekawości bo ogólnie meg nie pisze nic o zabezpieczaniu. Szukam czegoś taniego do podkreślania auta po myciu, nic mega dobrego co by tylko dało blask/ładny wygląd.
M4ciek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 tyle ile każdego innego QD, Last Toucha można rozcieńczyć 1:1 z destylowaną, więc z opakowania galonowego za 100 kilka złotych wychodzi Ci jeszcze więcej produktu
falon Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 czytałem o rozcieńczaniu ale pod glinkę M4ciek to ile ci tego wychodzi? Tak bez szaleństw z zachlapanym podwórkiem Zaledwie dwa razy psikałem QD więc nie bardzo potrafię jeszcze oszacować, a psikałem na wosk więc też mniej tego raczej wyjdzie
Arek_ Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Pod względem cena/jakość jest coś lepszego do kupienia niż galon megsa lt?
mihnova Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 falon, ciężko jednoznacznie określić ile schodzi na jedną aplikację - nigdy nie sprawdzałem ale powiem tak na poprzedni sezon zeszło mi ok. 1L więc jak kupisz galon to ci wystarczy na co najmniej 3-4 lata
Ari Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2012 Pod względem cena/jakość jest coś lepszego do kupienia niż galon megsa lt? Gdzieś wyczytałem, że LT Megsa dobrze radzi sobie jako osuszacz po myciu natomiast jako QD już nie jest tak fajny. Pod względem cena/jakość wymieniany jest też Autosmart Reglaze, który może być używany 1:10 z wodą destylowaną. Ja natomiast zastanawiam się nad Duragloss Fast Clean & Shine w galonowym opakowaniu. Po zakupie mniejszego i wczorajszym dopolerowaniu auta przy temp w okolicach 0 uważam, że jest genialny.
Rekomendowane odpowiedzi