KHOT Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 3 godziny temu, Pływak napisał: To dowalę do pieca w temacie QD bo kupiłem dziś za całe 7,50zł Tenzi Detailer Szybki połysk może uda się jeszcze przetestować przed zima To lepiej nie patrz na k2 balsam, bo z półmatowego malucha zrobił wet look jak po swisswaxie z korektą. ...tylko leżał całe trzy dni. 1
Pływak Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Spoko dzięki promocji allegro nabyłem jeszcze TENZI Detailer QUARTZ SPRAY 600 ml za 10,30zł to już technologia kwarcowa to moze nawet od mycia do mycia wytrzyma
MienkiN Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 @markis80 Kwazar'a możesz brać w ciemno. Jeśli nie spisze się przy QD1 to znajdziesz dla niego inne zastosowanie Tylko pamiętaj, że jego atomizer działa w obie strony przy naciśnięciu i puszczeniu.
Moderator Domel Opublikowano 4 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 nie ma osobnego działu "jaki quick wax" więc piszę tutaj. Dziś pierwszy raz użyłem @Good Stuff Quick Wax. O podbiciu, kropelkach, trwałości, zrzucie nic nie powiem, ale zapach i docieranie ma bajeczne Atomizer rozpyla bardzo przyjemną mgiełkę przez co środek jest bardzo wydajny. W temperaturze 5st i wilgotności 80% - normalnie bajka. Jedną fibrą aplikacja, drugą szybki wipe out i to rzeczywiście był szybki wipe out. Dwa ruchy MF i po sprawie. Super mi się nim pracowało. Zapach przypomina mi jakieś męskie kosmetyki. Konsystencja i gęstość podobna do AF Finale. 1
maciek-drummer Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Potwierdzam, że QW od Good Stuff jest bajecznie prosty w aplikacji, daje bardzo dobrą szklistość, a kropelki po nim też niczego sobie Bardzo lubię z nim pracować, ale co do zapachu to mój ma mydlany mdły i to jedyne co mi się w nim nie podoba.
Fitte Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2018 Dla mnie również QW z Good Stuff jest świetny niestety zapach zbyt mydełkowy jak dla mnieWysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
nefifer13 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Wracając nieco powtórzę: A próbowaliście Car Pro Ech2O?Nawet zapach rewelka nie mówiąc o looku i świetnych właściwościach czyszczących.Dodatkowo jak się go wzmocni Reloadem mamy dobry QW.Nawet w obecnych temperaturach ( 5-10st) daje radę. Jak chcecie popróbować kol. batinta ma tanie testery i wzbogaca na żądanie Reloadem.
Michał126 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 W dniu 4.01.2018 o 14:02, Domel napisał: nie ma osobnego działu "jaki quick wax" więc piszę tutaj. To załóż - nie sądziłem, że masz opory przed zakładaniem kolejnych tematów.
Moderator Domel Opublikowano 7 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 29 minut temu, Michał126 napisał: To załóż - nie sądziłem, że masz opory przed zakładaniem kolejnych tematów. A jednak
zibi-M Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 2 godziny temu, nefifer13 napisał: Wracając nieco powtórzę: A próbowaliście Car Pro Ech2O?Nawet zapach rewelka nie mówiąc o looku i świetnych właściwościach czyszczących.Dodatkowo jak się go wzmocni Reloadem mamy dobry QW.Nawet w obecnych temperaturach ( 5-10st) daje radę. Jak chcecie popróbować kol. batinta ma tanie testery i wzbogaca na żądanie Reloadem. Mam Ech20 rozrobiony 1:10 używam go jako qd i szału nie robi ale przy tej śmiesznej cenie jest spoko całkiem fajna śliskość, aplikacja już gorzej bo gdyby nie przecierać suchą fibrą to się ciągnie. Aktualnie przy zamówieniu przed sylwestrowym w MR cleaner wziąłem na promocji 50 ml Ech20 i 50ml reloada i zrobię hybrydę tylko się jeszcze zastanawiam czy wlać 500ml wody czy więcej.
nefifer13 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ja daję 50ech2o+25~30 Reloada+700wody w butelce 750 na styk.Nic się nie ciągnie chyba że wilgotność powyżej 80% gdzie każdy QD trzeba dotrzeć drugą suchą fibrą.
nefifer13 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jak po Reload czyli extra choć SSW nie przebiją.
Administrator AreK Opublikowano 7 Stycznia 2018 Administrator Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Testowaliście QD z 4Detailer?
grabek246 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 @nefifer13 a po samym Ech2o?
nefifer13 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 9 minut temu, grabek246 napisał: @nefifer13 a po samym Ech2o? Też nie ma co narzekac zwłaszcza za te pieniądze i łatwość aplikacji czarnym lakierze.W końcu na kwarcu to kropelki zawsze konkret.
Strus Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 7 minut temu, nefifer13 napisał: Też nie ma co narzekac zwłaszcza za te pieniądze i łatwość aplikacji czarnym lakierze.W końcu na kwarcu to kropelki zawsze konkret. Pozwolę sobie się nie zgodzić. Ech2o kropelkuje lipnie albo wcale
nefifer13 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Chyba na gołej blasze bo na lakierze z Lsp całkiem całkiem.W końcu to QD nie powłoka czy twardy wosk.Nikt tego chyba nie używa jako główne zabezpieczenie. 1
Moderator Domel Opublikowano 7 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 3 minuty temu, Strus napisał: Ech2o zdarza mi sie go używać po bezdotyku. Kiedy zostają jakieś resztki filmu ale auto jest świeżo opłukane, pryskam jak szalony np doły auta i jednym ruchem robię szybki wipeout. np takie cos: Głownie do tego ten produkt został stworzony. 1
batinta Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgadzam się z kol. Nefifer. Jest bardzo dobrym i wszechstronnym produktem. 1
qaholo Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 W dniu 7.01.2018 o 15:29, Domel napisał: zdarza mi sie go używać po bezdotyku. Kiedy zostają jakieś resztki filmu ale auto jest świeżo opłukane, pryskam jak szalony np doły auta i jednym ruchem robię szybki wipeout. np takie cos: Głownie do tego ten produkt został stworzony. W dniu 7.01.2018 o 15:31, batinta napisał: Ech2O w dechę.
Strus Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Dla mnie niestety ten produkt jest nijaki. U siebie zastosowania dla niego nie znalazłem 1
qaholo Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 No cóż nie wszystkie lakiery się kochają z wszystkimi środkami ale jesteś w mniejszości jak widać Struś. 1
Rekomendowane odpowiedzi