Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja od jakiegoś czasu widzę dziwną sytuację jeżeli chodzi od QUICK Detailery , jak sama nazwa ma być szybko , a coraz to częściej czyta się o trudnościach z aplikacją , z mazami itp .

Jak ja zaczynałem przygodę z detailingiem to QD były produktami typu mist&wipe . 3-4 minuty i auto po myciu "obleciane" , water spoty usunięte i nie wiem czy uwierzycie ale jedną MF .

Były oczywiście QW ale nie udawały QD ! , nikt nie myślał czy QD będzie kropelkował jak dwu dniowy Zymol czy inny siuwaks .

Teraz każdy oczekuje po QD , mega kropelek , mega look'u i minimum 2 tygodni utrzymywania się . Zastanawiam się gdzie to dalej brnie ?

Osobiście nie jestem nawet zwolennikiem powłok, bo gdzie radość i przyjemność ze smalcowania :D

Nie każdy ma miejsce i czas na smalcowanie , dlatego QD odpadają

Opublikowano

Ludzie ale czytajcie ze zrozumieniem to co napisałem !

Chodzi mi o to że każdy teraz ma wymagania mocno wygórowane . Od QD wymagają czegoś co nie raz nie daje QW !

Opublikowano

poprawa polysku to wygórowane wymagania odnośnie marek "premium" w kosmetyce ? to w takim razie jakie zadanie ma spełniać QD ? samo usuwanie water spotów ? jak zaczynałem przygode to miałem takie water spoty że żadne QD tego nie ruszył, jedynie cleaner wchodził w gre aby je usunąć. Mam diabelnie twardą wode. Jak już czymś psikam to to ma robić efekt, zważywszy że sie płaci po 60 zł a czasami więcej za 500 ml

Opublikowano

[ref]W1Michal[/ref], połysk to inna sprawa , chodzi mi o to że ludzie wymagają mega kropelek , banalnej aplikacji i wytrzymałości .

Połysk oczywiście musi być !

Opublikowano

[ref]menior[/ref], [ref=#000033]Detailer's Magic[/ref], dzięki za propozycję :good:

Ja właśnie od QD wymagam przede wszystkim łatwości aplikacji i połysku, kropelki kosztem upierdliwej aplikacji to nie dla mnie ;) są woski, powłoki i inne ;)

Opublikowano

W sumie to ja nie wiem co wy macie z tą upierdliwa aplikacja :? Przerobiłem różne QD i z żadnym nie miałem minimalnych problemów w żadnych warunkach,owszem są takie co jest to wręcz dziecinnie proste bo jakby same wyparowuja jak i takie przy których trzeba odrobinę więcej uwagi przyłożyć podczas polerowania,grunt to dobry aplikator i mikrofibra :good:

Opublikowano
[ref]menior[/ref], [ref=#000033]Detailer's Magic[/ref], dzięki za propozycję :good:

Ja właśnie od QD wymagam przede wszystkim łatwości aplikacji i połysku, kropelki kosztem upierdliwej aplikacji to nie dla mnie ;) są woski, powłoki i inne ;)

angelwaxa Qed bym rozważył. Nie testowałem nowego megsowego QD Gold class ale biorąc pod uwage co robi wosk z serii Gold Class to Qd może być także bardzo dobry

Opublikowano

angelwaxa Qed bym rozważył. Nie testowałem nowego megsowego QD Gold class ale biorąc pod uwage co robi wosk z serii Gold Class to Qd może być także bardzo dobry

Ale kolega napisał że coś oprócz Angelwax :lol: Przyznam że to jeden najprostszych w aplikacji jakie stosowałam,dodałbym jeszcze CG pro Detailer's i wszystkie od megsa

Opublikowano

[ref]KeepeR[/ref], ja od siebie polecę AG Rapid Detailer. Daje bardzo fajną śliskość, świetnie pachnie marcepanem. Totalnie bezproblemowy. 5L w cenie ~160 zł

Chociaż wydaje mi się, że kiedyś chyba sprzedawałeś butelczynę :o

A jeśli nie - to PB S&G albo Meg's Synthetic Spray Wax - tak, wiem, że to niby wax, ale działa jak QD ;)

Opublikowano
Ja od jakiegoś czasu widzę dziwną sytuację jeżeli chodzi od QUICK Detailery , jak sama nazwa ma być szybko , a coraz to częściej czyta się o trudnościach z aplikacją , z mazami itp .

Jak ja zaczynałem przygodę z detailingiem to QD były produktami typu mist&wipe . 3-4 minuty i auto po myciu "obleciane" , water spoty usunięte i nie wiem czy uwierzycie ale jedną MF .

:good: dla mnie w tej kwestii świetnie sprawdza się PA Rapidwaxx i Presto Detail :song: niestety cenowo wychodzi średnio.

Z tańszych produktów podobny efekt uzyskałem Rapid Detailer'em od AG.

Ktoś poleci jeszcze jakiś produkt do przetestowania działający w ten sposób ? ma być szybko, bez mazów i generalnie bezproblemowo ;) coś oprócz AW QED ? w rozsądnej cenie.

Wszyscy też polecają AF Finale, ja natomiast mam o nim kiepskie zdanie ;)

Optimum QD.

Jak coś to dzwoń ;)

Opublikowano

Dzięki Panowie za rady :good: o to mi właśnie chodziło.

AG RapidDetaler'a mam pewnie z 20L i spełnia właśnie te oczekiwania z tym, że lubię testować różne środki dlatego pytam o coś podobnego ;)

Wypróbuję Optimum QD i Angelwaxa QED :)

[ref]senz[/ref], :good:

Opublikowano
Blackfire ktoś testował osobiscie ? mają dwa spraye, Midnight oraz Wet diamond

Przerabiałem Midnight'a - mam jeszcze prawie 1/2 opakowania - tylko w parze z Wet Diamond All Finish Paint Protection na Gloss Enhancing Polish. Duecik daje bardzo fajny efekt - porównywalny z duetem HDC i Carbon (z tym, że BF to sealant). Midnight'a nie stosowałem na inny wosk - uważam jednak, że jest to dobry i mało wymagający w aplikacji QD.

Opublikowano
ja jeszcze przypomne o Zaino Z6 raz jeszcze, bo to świetny QD

To samo co Duragloss 921, który jest o wiele tańszy :) Miałem oba i działanie jest identyczne. Kolor, zapach też. To prawdziwy Quick Detailer, bo w ofercie DG jest jeszcze Aquawax (quick wax) - notabene także świetny produkt.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

[ref]MarkPol[/ref], Botoxa mam ale jeszcze nie testowałem :/ Natomiast QD1 mnie nie zachwycił wbrew opini większości :dontknow:

Opublikowano
[ref]menior[/ref], robiłeś może porównanie botoxa z qd1? Nie mogę się zdecydować który kupić.

Botox i QD1 to są 2 bardzo fajne QD :) Najlepiej kupić 2 i przetestować :D