Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Marca 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Witam, Panie oraz Panow. Czy myslicie, ze QD ZYMOL bedzie sie gryzl z woskiem NATTY'S RED? nie będzie się gryzł
077bart007 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Witam, Panie oraz Panow. Czy myslicie, ze QD ZYMOL bedzie sie gryzl z woskiem NATTY'S RED? nie będzie się gryzł Ok, dzieki.
lukasik69 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 który z produktów sprawi najmniej problemów z aplikacją, a mimo wszystko trochę zabezpieczy lakier ? SG morning dew, Sonax BSD czy może SG beads spray wax? Może coś innego ale budżetowego bo to na prezent
wooke Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 lukasik69, SG Morning Dew jest banalny w aplikacji, natomiast BSD jest strasznie tępy w polerowaniu, przynajmniej u mnie tak się działo. Z SG Beads Spray nie miałem do czynienia.
Piotrek Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 który z produktów sprawi najmniej problemów z aplikacją, a mimo wszystko trochę zabezpieczy lakier ? SG morning dew, Sonax BSD czy może SG beads spray wax? Może coś innego ale budżetowego bo to na prezent Jak na prezent to może świąteczna edycja Morning Dew, co prawda święta już nie te, ale zapach limitowanej edycji jest naprawdę fajny, chodź i zwykła nie ma się czego wstydzić. Co do aplikacji trzeba się przyłożyć i w trudnych warunkach przydadzą się 2 fibry, ale pozostawiony efekt jak najbardziej może się podobać. Beads Spray Wax wymaga większego przyłożenia się przy aplikacji, BSD będzie miało najlepsze właściwości hydrofobowe, ale moim zdaniem trochę "pospolite" jak na prezent.
maciek-drummer Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Jak na prezent to polecę Mothers ShowTime, ja dostałem właśnie niedawno testerek i jest mega efekt, zapach piernikowy, zero problemów z aplikacją, sprawdza się na naturalnych woskach jak i syntetykach, z resztą to jeszcze przede mną bo na razie aplikowałem na kiwami. Koszt pełnowartościowego produktu to około 50zł za 700ml
lukasik69 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Zapomniałem dodać, że auto nie jest i nie będzie niczym zabezpieczane, produkt pójdzie na goły lakier.
christo Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 SG Morning dew - proste i bezproblemowe ale w temp. min. 7-8 st C - poniżej zauważyłem mazy - pewnie słabo odparowuje.
lukasik69 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 BSD będzie miało najlepsze właściwości hydrofobowe, ale moim zdaniem trochę "pospolite" jak na prezent. Faktycznie dosyć pospolity produkt. Może Megs UQW Nie pomyślałem o tym, a w kategorii prezentu marka i opakowanie robią robotę
powalla Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 Jasne że opakowanie fajne i marka wręcz snobistyczna , a że ten Sonax siedzi na gołym lakierze z 3 x dłużej to nie zwracaj na to kompletnie uwagi, bo przecież zawsze możesz co 2 tygodnie uzupełniać zmarłego Megsa
Tommy Lee Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 lukasik69, Skoro oczekujesz jako takiego zabezpieczenia i podkręcania wyglądu to lepszym wyjściem byłoby kupić Quick Wax albo Spray Sealant niż QD. Sam używam wspomnianego wyżej Megsa, Optimum Car Wax albo budżetowego Sonaxa w czerwonej butelce który wcale nie odstaje od droższych produktów. Jeśli jednak upierasz się przy QD to polecam ADBL QD1
W1Michal Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Megs UQW siedzi długo jak na spray wax, u mnie w lecie wytrzymywał miesiąc
Dystrybutor e36ace Opublikowano 18 Marca 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 lukasik69, SG Morning Dew jest banalny w aplikacji, natomiast BSD jest strasznie tępy w polerowaniu, przynajmniej u mnie tak się działo. Z SG Beads Spray nie miałem do czynienia. BSD jest tępy w aplikacji??
Ronol Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 pewnie chodziło...PO aplikacji lekier jest trochę tępy.. przy dobrze przygotowanym lakierze wcale nie jest jakiś mocno tępy
/miodu/ Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 lukasik69, Może Waxaddict Fo'show?
wooke Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 BSD jest tępy w aplikacji?? Zawsze miałem z nim problem, bo fibra stawiała opór, nie było w ogóle poślizgu.
lukasik69 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 lukasik69, Może Waxaddict Fo'show? Nie jest to do końca budżetowe rozwiązanie budżetowego Sonaxa w czerwonej butelce który wcale nie odstaje od droższych produktów. Jeśli jednak upierasz się przy QD to polecam ADBL QD1 Sonax wosk na mokro ? lata temu używałem i faktycznie przyzwoity. Przy QD nie upieram się Jakoś spodobał mi się ten SG MD, na forum też ma dobre opinie, chyba na KA jest nawet dyskusja czy to QD czy QW...
Ronol Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 BSD jest tępy w aplikacji?? Zawsze miałem z nim problem, bo fibra stawiała opór, nie było w ogóle poślizgu. a jak była przygotowana powierzchnia?
wooke Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 BSD był po każdym myciu, a pod tym FK1000.
Tommy Lee Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 lukasik69, Może Waxaddict Fo'show? Nie jest to do końca budżetowe rozwiązanie budżetowego Sonaxa w czerwonej butelce który wcale nie odstaje od droższych produktów. Jeśli jednak upierasz się przy QD to polecam ADBL QD1 Sonax wosk na mokro ? lata temu używałem i faktycznie przyzwoity. Przy QD nie upieram się Jakoś spodobał mi się ten SG MD, na forum też ma dobre opinie, chyba na KA jest nawet dyskusja czy to QD czy QW... To tylko u nas ma taką plebejska nazwę Wosk Na Mokro, za wielką wodą nazywa się High Speed Wax Co do MD to faktycznie jest to QD z dodatkiem wosku dlatego co niektórzy piszą ze bywa upierdliwy w użyciu. Przy odrobinie wprawy i wypróbowaniu techniki nakładania daje fajne rezultaty (przyciemnianie i niezła sliskosc).
W1Michal Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 ktoś używał sprayów Blackfire ? polymer spray albo Instant Sun detailer ?
nefifer13 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Ostatnio jestem fanem Optimum Instant Detailer & GE.Trzeba przyznać, że robi wrażenie, a próbowałem już wielu.Do tego najprzyjemniejsza aplikacja, psik i dosłownie 2 ruchy fibrą, kilka sekund i pojawia się blask i super śliskość.Antystatyka też na wysokim poziomie.Zaje... zapach jak gumy Donald z komunistycznych czasów.Aż se duży koncentrat kupiłem
Eidos71 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 ktoś używał sprayów Blackfire ? polymer spray albo Instant Sun detailer ? Używałem i używam od czasu do czasu WD Polymer Spray - z tym, że wg mnie nie jest to typowy QD (raczej rodzaj syntetycznego wosku w sprayu, lub QD mogącego stanowić samodzielne zabezpieczenie lakieru). Bardzo fajny produkt, bezproblemowy, daje bardzo fajny efekt optyczny - głeboki i soczysty połysk Nigdy nie stosowałem go inaczej, niż jako wzmocnienie WD All Finish Paint Protection - podobno polimery zawarte w produktach BF nie lubią się z produktami innych producentów (podobno, gdyż nie sprawdzałem/nie doświadczyłem tego osobiście, a jedynie czytałem takie opinie). Instant Sun Detailer'a nie używałem, ale - bazując na doświadczeniu z w/w dwoma produktami - jestem przekonany, że jest również bardzo dobrym produktem.
W1Michal Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 a jak zjazd wody po nim ? i ewentualna trwałość o ile jesteś w stanie okreslić
Rekomendowane odpowiedzi