Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakoś szkoda by mi było zalewać fajnego naturalsa 'sztucznym' QD (niczego nie ujmując QD1).

Poleciłbym Presto Detaila od Polish Angel, ewentualnie klasyka-Field Glaze Zymola

• Moderator
Opublikowano
myslalem jeszcze o Sv Quick Finish

Odpuść go sobie :thumbdown: Ze stajni SV, gorąco polecam Lotos Speeda (niestety chwilowo niedostępnego).

Poza nim, popieram propozycję ad.am - PA Presto Detail :good::good::good:

Opublikowano
Czy QD taki jak np. Finale może zaburzyć kropelkowanie świeżo położonego wosku Kiwami?

Nie wiem jak ma to się w przypadku konkretnie kiwami ale u mnie taka sytuacja miała miejsce po zastosowaniu finale na dwu czy trzy tygodniowego coliego po drugim myciu. Jestem wręcz pewien, że zdecydowanie osłabił efekt hyfrofobowy wosku.

Opublikowano

Eryczek czyli podsumowujac Lotos speed czy Pa presto detail wygrywa wedlug Ciebie ? No chyba ,ze i jeden i drugi ten sam wysoki poziom. :good:

Opublikowano
Czy QD taki jak np. Finale może zaburzyć kropelkowanie świeżo położonego wosku Kiwami?

Nie wiem jak ma to się w przypadku konkretnie kiwami ale u mnie taka sytuacja miała miejsce po zastosowaniu finale na dwu czy trzy tygodniowego coliego po drugim myciu. Jestem wręcz pewien, że zdecydowanie osłabił efekt hyfrofobowy wosku.

To samo zauważyłem na aucie u kolegi, gdzie wcześniej było nakładane AIO, które samo kropelkowalo i odprowadzało wodę ładnie, a po użyciu właśnie Finale wszystko się pogorszyło.

Opublikowano

Zapewne nie zapytam o QD tylko o powłokę od Tuning Kingz.Czy ktoś jej już używał i może się wypowiedzieć o jej efektach tzn.czy przyciemnia lakier,potrzebuje specjalnie przygotowanej powierzchni?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przyłączam się do pytania kolegi jedrek1980, zastanawiam się nad zakupem, może ktoś już to testował i powie coś więcej na ten temat z czym się to je i przede wszystkim, czy warto inwestować w taki produkt?

Opublikowano

Czy na wosk Duraglass 111 można śmiało używać MEGUIARS - Ultimate Quik Detailer,

czy może lepsze by było MEGUIARS - Gold Class Premium Quik Wax

albo Duragloss #951 AquaWax

Opublikowano

Patrze do mojego Pro Detailera i widze w butelce jakies zielone rzeczy plywajace, po otwarciu zapach miety co to moze byc i czy sie nadaje dalej do uzycia? 121563831f837f69med.jpg

• Moderator
Opublikowano
przechowywany byl w chlodnym miejscu, nigdy nie zamrozony, ma juz 4 lata

myśle że czas go zabił, chyba niektóre środki mają jakiś termin przydatności i po czasie mogą sie dziać takie cuda

Może tak być, aczkolwiek mam kilka środków kupionych w 2011 roku, np. dressingi do wnętrza czy opon i wszystko działa jak trzeba, nie dzieją się rzeczy jak wyżej...

Opublikowano
przechowywany byl w chlodnym miejscu, nigdy nie zamrozony, ma juz 4 lata

A to nie była przypadkiem jakaś piwnica? Może wilgoć go po prostu zabiła :o