Koli_7 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 Z węża było trzeba a nie takie podsikiwanie bo to mało widać
Sabat Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 jakbym miał dostęp do węża to bym sikał I tak widać że ładnie odprowadza
microfon1984 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 15 czerwca mój samochód też tak odpychał wodę. Wczoraj pojechałem spłukać samochód z kurzu i o kropelkach mogę zapomnieć Co może być powodem? Przed woskiem samochód został umyty i odtłuszczony zmywaczem silikonowym - może tu jest błąd i powinienem użyć cleanera?
escimo Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 microfon1984, umyj auto ręcznie i wtedy zobacz.
microfon1984 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Było już umyte też AngelWax FASTFOAM w stężeniu 30ml na 1,5l wody. Tam gdzie kupowałem powiedziano mi, że piana nie jest agresywna dla wosku ale teraz już sam nie wiem Umyję ręcznie w niedługim czasie ale jak się okaże, że nie kropelkuje to wosk do ponownego nakładania i pytanie co zrobić żeby trzymał się dłużej? Woskowanie co 2-3 tygodnie to jakiś dramat
Dystrybutor e36ace Opublikowano 5 Lipca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Było już umyte też AngelWax FASTFOAM w stężeniu 30ml na 1,5l wody. Tam gdzie kupowałem powiedziano mi, że piana nie jest agresywna dla wosku ale teraz już sam nie wiem dobrze ci powiedziano sam używałem tej piany i nie zauważyłem by zjadała wosk
kamilgt Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 microfon1984, Prickbort -> piana -> spłukanie -> ironx -> spłukiwanie -> glinka -> mycie -> cleaner -> wosk Co to za wosk?
microfon1984 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 Było tak jak robiłem sobie ręcznie "poprawkę lakieru" 1./ Mycie 2./ TRIX 3./ Glinka 4./ Meguiars Ultimate Compound 5./ Odtłuszczenie 6./ Wosk Po 2 miesiącach ( miesiąc samochód stał w miejscu ) umyłem, odtłuściłem zmywaczem silikonowym i nałożyłem wosk DoDo Orange Juice.
Sabat Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 IMHO pod naturala wymagany jest cleaner.
microfon1984 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 No ok. Kupię zrobię. natomiast mój kuzyn ma podobny problem a użył przed woskiem Auto Finesse Tripple All In One Polish które miało zapewnić dobrą przyczepnośc wosku do lakieru
Sabat Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 ja ostatnio co dwa dni opłukuje demineralizowaną, i kropelkowanie dalej występuje, chociaż na dole i z tyłu juz zapycha sie, jtro rano będe mył ręcznie więc zobacze. BTW Dodo do mocarzy nie należy, ale te 1,5msc powinien wytrzymać.
microfon1984 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 No on mi daje wg mnie dobry efekt na samochodzie ale jak ma tyle wytrzymywać to chyba zmienię na coś trwalszego tylko nie wiem na co
Geniusz Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Jest gdzies cos o tym wosku ?? Dodo Juice Basics of Bling Protection Wax
Damianldz Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 jest na zagranicznych str http://dodojuice.com/juicebar/viewtopic.php?f=5&t=3211
blackmamba Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Dwa woski:Dodo Juice - Bouncer 22 Dodo Juice - Bouncers Satsuma Rock Wax na KA brak o nich nawet słowa, na DW są głównie dyskusje o cenie . Czy ktoś może już zanabył któreś z tych cudów i może podzielić się doświadczeniami, nawet ogólnymi - cokolwiek Komuś udała się przetestować te woski znalazłem świetny test Bouncer's 22 na http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=249542 no i Zymolki Concours oraz Glasur Zaczynam się zastanawiać nad zakupem oraz czy nie zastąpić mojego PB Natty's Red właśnie jednym z tych.
piotto0 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Kupiłem cleaner DoDo Juice na próbę bo mam problem mianowicie posiadam wosk Meg's #16 i schodzi mi on całkiem szybko ( około 1mc ) ale pod koniec nie jest aż tak efektywnie ^^ już na dole zaczyna woda spływać "taflami" itd. Do tej pory robiłem tak czyszczenie ( smoła + glinka + mycie itd ) potem suszenie flufflym i na to wosk. Nie użyłem jednak cleanera i myślę że to może być "-" za to używałem IPA. W przypadku tego wosku mam się spodziewać różnicy przy zastosowaniu DoDo zamiast IPA ?
Shmatan Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 Zdecydowanie - i w wytrzymałości i w wyglądzie.
bodi Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 mam pytanie odnośnie Supernaturala Hybrid - jak jest z aplikacją i polerowaniem ? pytam bo zasłyszałem że jest średnio pod tym względem, tzn aplikacja ujdzie ale przy ścieraniu trzeba sie namachać a tego nie nawidze gdy wosk nie wpółpracuje, szukam czegoś co banalnie się poleruje. Pytanie drugie - co wziąć do czarnej perły - Hybrida czy Rain forest rub ? generalnie pominmy trwałość a skupmy się na wyglądzie, bo wiem że Hybrid poleży dłużej raczej. cleaner to DJ SN Micro Supernatural kładłem na chemical guys wet mirror finish. Kładzie się przyjemnie, polerowanie to moment. Nie wiem jak na czarnym, bo to był zielony (wypadek przy pracy, bo pozostałe samochody i motocykle mam czarne)
Mass Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Który z wosków DoDo Juice do opla tigry kolor 484, Apache Orange Mica? Taki rdzawo pomarańczowy ;> Zalezy mi na dużym połysku. Zdjęcie poglądowe mojego koloru: http://opel.resmoto.com/opisy/tigra/uzy ... gra_01.jpg (ten opel nie mój )
atvmmz Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Mass, Orange crush, Banana armour. A wcześniej najlepiej cleaner dodo.
VuDoo Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Niestety, nie uchowały mi się żadne sensowne zdjęcia, ale parę lat temu na Tigrę w tym kolorze kładłem Orange Crush (chyba jeden z moich ulubionych Dodo) i wygląd robił robotę
roomioo Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Potwierdzam Orange Crush daje rade na pomarańczkach. Miałem przyjemność aplikować na KTM X-Bow, nadał fajnego wet looku i mega podkreślił kolor.
Mass Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Dzięki wielkie za pomoc Czas potraktować mojego tygrysa jakimś "letnim" woskiem To ostatnie pytanie do tego wosku, mam cleaner Duraglossa #652. Lepiej kupić cleaner od DoDo żeby pasował do Crusha czy Duragloss też da radę? Nie będzie problemu z kupnem, ale jeżeli Duragloss też będzie pasował, to bez sensu kupować inny cleaner.
Rekomendowane odpowiedzi