Jacak Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 12 godzin temu, osiolek1204 napisał(a): „AG to QD z krzemem. Nakładany na sucho” w instrukcji widzę, że można również nakładać na mokry lakier, to jak w końcu to jest? pytam ponieważ po waszych zachwalaniach produktu zamówiłem butelkę do testów, aż nie mogę się doczekać paczki 12 godzin temu, osiolek1204 napisał(a): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 @Jacak Możesz kłaść na mokro też, nie raz tak robiłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Października 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 3 godziny temu, Jacak napisał(a): w instrukcji widzę, że można również nakładać na mokry lakier, to jak w końcu to jest? Można smiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Sapphire fajny siuwaks konsystencja tylko trochę dziwna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacak Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 To w takim razie kolejne pytanie dotyczące AG Sapphire. Aplikujecie psika na element i docieracie czy lepiej na fibre i rozprowadzać? Czy obie techniki są dozwolone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiolek1204 Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Widzicie a ja nie polecam AG kłaść na mokro bo się maże i jest to widoczne w moim wypadku dobitnie na czarnym lakierze. Żebym go dotarł musiałem swoje się namachać. Dla mnie to nie QD. QD to Gyeon Ceramic i Watergold które to przy Sapphirze się same nakładają i docierają. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuka Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 WS classic brush nie rysują lakieru czy lepiej brać albino brush? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 @Kuka sam pędzel pije wodę/chemię i na mokro nie. Używałem wielokrotnie na super delikatnym lakierze. Ważna sprawa - najpierw dobry prewash i płukanie a potem butelka z szamponen i mokry pędzel. Nie na pianę. Lakier rysuje mazanie po nim brudem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 12 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 @Domel Sapphire - ja kupiłem go niedawno a dzisiaj pierwszy raz użyłem i - może nie wypowiem się na temat trwałości czy kropelek, o tyle mogę wypowiedzieć się na temat aplikacji i przyjemności pracy z tym produktem. Po pierwsze, okropny zapach - słodki, trochę jak jakiś płyn do naczyń albo mydło - po zaaplikowaniu na połowę auta musiałem zrobić przerwę bo było mi zwyczajnie niedobrze. Pod tym względem jak dla mnie - dramat. Sama aplikacja nie najgorsza, aczkolwiek po dokładnym zaaplikowaniu produktu i dotarciu ręcznikiem, na całym samochodzie zostały tańczące holuski, a aplikowałem naprawdę cienutką wartwę - nie wiem, może za parę godzin same znikną bo wszystko odparuje, sprawdzę i dam znać. Aplikowałem aplikatorem ADBL Tickler, docierałem K2 moli oraz ręcznikiem twisted pile. Lakier po aplikacji jest tylko trochę śliski, troszkę tej śliskości jak dla mnie brakuje ale nie ma tragedii. Najbardziej mnie ciekawi czy holuski znikną, bo na razie to go dyskwalifikuje w mojej opinii jako produkt typu QD. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczar Opublikowano 12 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Carlab tire&rubber cleaner - czy można użyć do czegoś innego niż guma? Może plastiki? Albo mycie całych kół? Co to za rodzaj chemii? Zasada? P.s. na przykład Adam's opisuje, że ich TRC jest dobrym odtłuszczaczem i nadaje się też do usuwania wosków z karoserii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Października 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 58 minut temu, powerf napisał(a): @Domel Sapphire - ja kupiłem go niedawno a dzisiaj pierwszy raz użyłem i - może nie wypowiem się na temat trwałości czy kropelek, o tyle mogę wypowiedzieć się na temat aplikacji i przyjemności pracy z tym produktem. Po pierwsze, okropny zapach - słodki, trochę jak jakiś płyn do naczyń albo mydło - po zaaplikowaniu na połowę auta musiałem zrobić przerwę bo było mi zwyczajnie niedobrze. Pod tym względem jak dla mnie - dramat. Sama aplikacja nie najgorsza, aczkolwiek po dokładnym zaaplikowaniu produktu i dotarciu ręcznikiem, na całym samochodzie zostały tańczące holuski, a aplikowałem naprawdę cienutką wartwę - nie wiem, może za parę godzin same znikną bo wszystko odparuje, sprawdzę i dam znać. Aplikowałem aplikatorem ADBL Tickler, docierałem K2 moli oraz ręcznikiem twisted pile. Producent twierdzi ze zmieniono zapach i kolor. Ja mam jeszcze stare rozlewy i wszystko jest cacy Także nie wiem czy i co sie mogło w nim zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacak Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Szybkie kolejne pytanie. na aucie leży od dwóch tygodni i około 3000km Fusso 99, aczkolwiek zauważyłem kilka grubszych waterspotow (na które został położony Fusso). rozumiem, że teraz jakiś wsr i na nowo wosk czy jednak wsr nie naruszy wosku? Chociaż logicznie myśląc, trzeba się chyba „przebić” pierw przez wosk do nich? Dobrze rozumuje? milego piątku, mimo iż 13.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Może mało detailingowa odpowiedź, ale uważam, że nie powinieneś nic z tym robić. Zbliża się okres permanentnie usyfionego auta mimo nawet częstego mycia, więc kilka waterspotów w takiej sytuacji nie jest żadnym problemem. Ogarniesz sobie na wiosnę razem z tym całym gruzem po zimie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 @Jacak ja bym to nawet i spolerwal co to za robota położyć potem wosk na jeden element. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacak Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 2 godziny temu, analyzator napisał(a): @Jacak ja bym to nawet i spolerwal co to za robota położyć potem wosk na jeden element. No właśnie tych „kilka” waterspotow mam na czterech drzwiach od górnej krawędzi, także już troszkę więcej pracy, a czasu brak, brak, brak całe życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 @Jacak Usuń punktowo nawoskuj punktowo nie wybuchnie. Po zimie daj znać czy placki nie tafluja szybciej. Ja takiego eksperymenty nie robiłem a chętnie się dowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Cześć. Polecicie coś do zabezpieczenia butów sportowych przed brudem? Całe pseudoskórzane oraz typowe sneakersy z siatką. Zwłaszcza białe podeszwy, które zaraz robią się żółte Do (eko)skór mam Kocha LS, mogę śmiało coś dokupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Coccine wosk do butów skórzanych i impregnat terrago do sneakersów 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Inpragnol https://www.impragnol.pl/produkt/impragnol-spray-400-ml/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 @zeea Najprostsza sprawa, weź zmywacz silikonowy i przetrzyj plastiki. Jak schodzi to dressing jak nie schodzi to coś z plastikami. @imola33 Ja swoje spsikałem impregnatem 303 do tapicerek materiałowych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matel12matel Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Panowie, usuwam zaschnięty klej z metalowej powierzchni prickbortem. Problem w tym ze w miejscach jego działania zostają tłuste plamy. Czym mogę to usunąć ?? Polerowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 @matel12matel spróbuj jakimś zasadowym środkiem wymywać pricka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matel12matel Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 43 minuty temu, sztefan24 napisał(a): @matel12matel spróbuj jakimś zasadowym środkiem wymywać pricka Np.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubBe Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Umyj ludwikiem, powinno pomóc 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matel12matel Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 26 minut temu, JakubBe napisał(a): Umyj ludwikiem, powinno pomóc No właśnie nie pomaga haha. Ciężki temat bo nie ma bierzącej wody i trzeba to ogarnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi