Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Który wosk będzie lepszy: SOFT99 Kiwami Silver Hard Wax czy SOFT99 Fusso Coat12 B&D? Z tego co wyczytałem, dzięki SOFT99 Kiwami Silver Hard Wax można uzyskać lepszy połysk lecz trwałość to około 3 miesiące zaś SOFT99 Fusso Coat12 B&D utrzymuje się do 12 miesięcy.

53 minuty temu, ByKu napisał:

Który wosk będzie lepszy: SOFT99 Kiwami Silver Hard Wax czy SOFT99 Fusso Coat12 B&D? Z tego co wyczytałem, dzięki SOFT99 Kiwami Silver Hard Wax można uzyskać lepszy połysk lecz trwałość to około 3 miesiące zaś SOFT99 Fusso Coat12 B&D utrzymuje się do 12 miesięcy.

Nie licz, że ten drugi się faktycznie tyle utrzyma, tym bardziej jeśli jesteś początkujący, to nawet 6 miesięcy będzie dobrym wynikiem (jeszcze w zależności od przebiegów) ;)

Panie i Panowie pacjent Yaris pierwszej generacji chce zrobić szybkie odświeżenie później wosk, na maszynie DA z miękkim padem co będzie bardziej pomocne menzerma 3 w 1 czy UC z meqsa? Lakier jest w zaskakująco dobrym stanie jak na japończyka z 04 roku, Ale pięknie też nie jest.

Wysłane z mojego 6039H przy użyciu Tapatalka

6 godzin temu, kamil19883 napisał:

Panie i Panowie pacjent Yaris pierwszej generacji chce zrobić szybkie odświeżenie później wosk, na maszynie DA z miękkim padem co będzie bardziej pomocne menzerma 3 w 1 czy UC z meqsa? Lakier jest w zaskakująco dobrym stanie jak na japończyka z 04 roku, Ale pięknie też nie jest.

Wysłane z mojego 6039H przy użyciu Tapatalka

Ja zrobiłbym megsem UC. Ma większą siłę cięcia.  Efekt będzie więcej niż zadowalający 

Panowie, krótkie pytanko, mam do zrobienia Audi A4 B8 w kolorze LZ7L (taki szaro czarny), robiłem na test klapę bagażnika zestawem - Krauss db5800s, Mezerna 1100, Pad mikrofibrowy od flexipads.

Rys tragicznych nie ma, ale po wypracowaniu pasty mam wrażenie, że mało co zeszło, jedynie swirle, ale wszystko co głębsze zostaje, docisk oczywiście był :)

Robić drugie wypracowanie, czy kupić jakiś pad z wełny?

Spróbuj użyć maksymalnego zalecanego stężenia, rozrób to z ciepłą wodą, spryskaj powierzchnie, użyj średnio twardej szczotki i wetrzyj prespray w dywanik. Zbierz to wszystko ekstrakcja.

• Super 1

Witam, krótkie pytanie, czy wosk poorboy's Natty's paste wax white powinien być konsystencji kremowej czy raczej zbitej/lekko kruszącej się mam pierwszy raz taki wosk i własnie jest dosyć zbity lekko popękany i odrobinę pokruszony na gorze... 

• Moderator
29 minut temu, Gryniu napisał:

Panowie and Panie czego używacie do nakładania dresingu na plastiki zewnętrzne, żeby wjechac w każdy zakamarek np w grillu lub kratki dolne.

Aplikator gabkowy 

35 minut temu, Gryniu napisał:

Panowie and Panie czego używacie do nakładania dresingu na plastiki zewnętrzne, żeby wjechac w każdy zakamarek np w grillu lub kratki dolne.

Polecam od siebie małe gabeczki ADBL one shot Tire Pad ;) Do kratek czy grilla używam pędzelka bo gąbka ciężko dojść ;) Obecnie nie mam żadnego dressingu di plastików ale używam Mambe Shine, dzięki płynnej konsystencji ładnie się odświeża trudno dostępne miejsca :)

• Super 1

Jest to mój pierwszy post i jeśli nie tutaj zadaję pytanie to wybaczcie.

Od jakiegoś czasu czytam pilnie forum i porady i zamierzam pobawić się troszkę dla odprężenia ciała i umysłu z pacjentem ,,nowa Toyota Yaris koloru białego,,

Zakupiłem kilka gratów i mam troszkę pytań więc poprawcie mnie jeśli coś pomieszam

1.mycie. EPOCA TEC TWO/ONE Foamer - pianownica ręczna 2L / 100ml. ADBL Yeti Tropical Night - piana aktywna / 50ml szamponu Soft99 EXTRA GOLD Treatment / ciepła woda

2.glinkowanie biała bardzo delikatna glinka

3. odtłuszczenie Ipa

4. cleaner  Zymol hd lub Swissvax Cleaner Fluid Regular / aplikator bawełniany

5. wosk Zymol Japon.

Czy kolejność prac jest dobra i czy cleaner musi być koniecznie Zymol.