Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wie ktoś jak sprawdzić używany miernik? Tzn da się jakoś rozpoznać już przy kalibracji ze jest coś nie tak? Chodzi o blue technology

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Każdy miernik możesz sprawdzić kalibrując go na płytce kalibracyjnej, a następnie robisz test na tej samej blaszce i folii wzrocowej, która ma określoną grubość w mikronach. Wynik takiego pomiaru powinien być zbliżony do grubości folii.

[ref]TfB[/ref], pytałem kiedyś tam o walkę z żywicą na dachu - poleciałem normalną glinką i TROCHĘ pomogło, coś tam poschodziło ale czuje, że batalia nie będzie łatwa, co każde mycie gilnkuje dach rękawicoglinką, bo moja chińska glinka zostawia ślady jak po gumce do ołówka - zamawiam właśnie valetpro twardą i zobaczymy jak będzie nią ;P

Siema, powdpowiedzcie dobrzy ludzie - przyjechał do mnie znajomy (który jest malarzem) na upranie tapicerki. Pod warstwą brudu jaki znajdował się na oparciu znalazłem kropki zaschniętej prawdopodonie farby emaliowej (o tym sie dowiedziałem przez telefon). Podpowiedzcie czym mozna to usunąć, bo wstyd oddać z tymi plamkami.

Hej, pytanko czy taki zabieg będzie okej:

Samochód zabezpieczony Si3D oraz Ultra Glass

Co 2 tygodnie przy myciu dodawany Reactivating Shampoo (ręczne mycie) oraz Final Finish

Co 4 tygodnie przy myciu dodawany oprócz Reactivating Shampoo oraz Final Finish dodatkowo Wash Coat między myciem a Final Finishem.

Oprócz tego co tydzień wizyta na bezdotykowej ze zwykłym płukaniem. Wszystkie produkty od Nanolexa.

Cel : przedłużenie żywotności powłoki o ile tylko się da + efekty wizualne :).

Mam felgi aluminiowe pomalowane plastidipem (guma w sprayu). Po dwóch latach już nie wygląda to za dobrze i chciałbym się tego pozbyć. Oczywiście mogę to zrywać ale dość długo to zajmuje czasu. Może jest jakaś chemia po której by mi to spłynęło.

Mam felgi aluminiowe pomalowane plastidipem (guma w sprayu). Po dwóch latach już nie wygląda to za dobrze i chciałbym się tego pozbyć. Oczywiście mogę to zrywać ale dość długo to zajmuje czasu. Może jest jakaś chemia po której by mi to spłynęło.

Prickbort