Dannyy88 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Jaką pastą mogę zastąpić Menzerne 2500 która jest porównywalna używana będzie na DA skok 9mm Eurotec. Sonax 04-06 Lub 05-05 Dodane po 12 sekundach: Na da alepsze bo mniej tluste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekc001 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Czy wie ktoś jak sprawdzić używany miernik? Tzn da się jakoś rozpoznać już przy kalibracji ze jest coś nie tak? Chodzi o blue technology Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Każdy miernik możesz sprawdzić kalibrując go na płytce kalibracyjnej, a następnie robisz test na tej samej blaszce i folii wzrocowej, która ma określoną grubość w mikronach. Wynik takiego pomiaru powinien być zbliżony do grubości folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Maja 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Ktos pomoże na moje pytanko 5 postow wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPol Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów stosował i może coś powiedzieć nt: Tenzi Detailer Ceramic Wax ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Bo słyszałem, że nie bardzo się nadaje Manzerna do DA dlatego szukam zastępczej pasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dannyy88 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Jak to nie??? Pewnie Że się nadaje... tylko inaczej się pracuje... Dodane po 48 sekundach: Ktos pomoże na moje pytanko 5 postow wyżej Ta i ta będzie dobra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianeuro Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 przetarcie lamp czystą ipą zdejmie wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawodniknr23 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 przetarcie lamp czystą ipą zdejmie wosk? Generalnie IPA służy do odtłuszczania i usuwania resztek wosku więc raczej tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario88 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Musisz użyć cleanera żeby zdjąć stary wosk . A ipa służy do wymycia olejków z cleanera (zalecane w przypadku np collinite , Fuso) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Dressing do opon,z atomizerem najlepiej.Ostatnio miałem Endurance i szukam czegoś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 [ref]lu5asz[/ref], Good Stuff black mamba lub shine mamba połysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 5 Maja 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Dressing do opon,z atomizerem najlepiej.Ostatnio miałem Endurance i szukam czegoś innegoBlack mamba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 [ref]TfB[/ref], pytałem kiedyś tam o walkę z żywicą na dachu - poleciałem normalną glinką i TROCHĘ pomogło, coś tam poschodziło ale czuje, że batalia nie będzie łatwa, co każde mycie gilnkuje dach rękawicoglinką, bo moja chińska glinka zostawia ślady jak po gumce do ołówka - zamawiam właśnie valetpro twardą i zobaczymy jak będzie nią ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Siema, powdpowiedzcie dobrzy ludzie - przyjechał do mnie znajomy (który jest malarzem) na upranie tapicerki. Pod warstwą brudu jaki znajdował się na oparciu znalazłem kropki zaschniętej prawdopodonie farby emaliowej (o tym sie dowiedziałem przez telefon). Podpowiedzcie czym mozna to usunąć, bo wstyd oddać z tymi plamkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greeneye Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Hej, pytanko czy taki zabieg będzie okej: Samochód zabezpieczony Si3D oraz Ultra Glass Co 2 tygodnie przy myciu dodawany Reactivating Shampoo (ręczne mycie) oraz Final Finish Co 4 tygodnie przy myciu dodawany oprócz Reactivating Shampoo oraz Final Finish dodatkowo Wash Coat między myciem a Final Finishem. Oprócz tego co tydzień wizyta na bezdotykowej ze zwykłym płukaniem. Wszystkie produkty od Nanolexa. Cel : przedłużenie żywotności powłoki o ile tylko się da + efekty wizualne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juveadamo Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Mam felgi aluminiowe pomalowane plastidipem (guma w sprayu). Po dwóch latach już nie wygląda to za dobrze i chciałbym się tego pozbyć. Oczywiście mogę to zrywać ale dość długo to zajmuje czasu. Może jest jakaś chemia po której by mi to spłynęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianeuro Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Ktoś ma pomysł gdzie to nakleić? jest ona klejona od wewnatrz wiec chyba tylko szyby wchodzą w gre. Jak są normalnie od tyłu klejone to wiem że się przyklja na ogół na słupkach a tu w sumie zgupialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 [ref]damianeuro[/ref], na szybie od kierowcy z tyłu, i przy słupku z tyłu widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Mam felgi aluminiowe pomalowane plastidipem (guma w sprayu). Po dwóch latach już nie wygląda to za dobrze i chciałbym się tego pozbyć. Oczywiście mogę to zrywać ale dość długo to zajmuje czasu. Może jest jakaś chemia po której by mi to spłynęło. Prickbort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juveadamo Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Gozdziu23 Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forza46 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Czy jest sens kupować Da tylko do korzystania z wosku, cleanera? Czy dużo osób tak robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 [ref]Forza46[/ref], no ja np. nie wyobrażam sobie nakładać cleaner ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Panowie co ile się wymienia pasek alternatora i czyści Turbinę w Passacie B5 Diesel 1.9 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 6 Maja 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Nie mogę coś tu z googlować tego tematu. Ma ktoś namiar na osobę która sprzedaje przedłużki do rotacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Czy dekory z szczotkowanego aluminium w BMW E91 mogę potraktować Autosolem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi