Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, kursien napisał:

@lamo Jeśli nikt z myjni się do Ciebie nie przyczepi że spędzisz tam pół dnia to droga wolna! Ja każde auto robię pod chmurką i w niczym to nie przeszkadza (no chyba że myjnia gdzieś przy budowie itp) 

Jak rozmawialem z wlascicielem myjni to wieczorami niby mozna.

Ty myjesz auto na swojej posesji?

28 minut temu, lamo napisał:

Ty myjesz auto na swojej posesji?

tak, garaż w przebudowie, może będzie na przyszły rok. 
Wielu forumowiczów smalcuje pod chmurką, więc jeśli w pobliżu nic nie kurzy to spokojnie nie masz się co obawiać o jakiś drobny pył ( co innego korekta, bo ttego nikt nie poleca na zewnątrz) 

7 godzin temu, lamo napisał:

Generalnie ja moglbym to robic tylko pod blokiem, wiec jest zagrożenie mandatem, stad pomysl na myjni.

Szmalcować możesz gdzie chcesz i mandatu nie zarobisz,pierwszy etap na myjni a jak masz blisko pod blok to suszenie i resztę pod blokiem.Niebieski najwyżej podejdzie i zapyta czego używasz  że tak:D błyszczy 

21 godzin temu, KHOT napisał:

Do samej pasy imo bez sensu, szczególnie kiedy zmywacz kosztuje ~15zł za litr.

Chociaż sam uzywam zmywacza do wymywania to podobno zmywacz najlepiej nie wymywa past. Może ktoś sie jeszcze wypowie :)

Gdzie mogę odbyć jakieś szkolenie indywidualnie, lub w małej grupie, z zakresu korekty lakieru. Coś dla hobbystów, dla siebie. Nie zamierzam otwierać studia. Po prostu chce kupić maszynę i chciałbym, żeby ktoś mi pokazał od razu co i jak :) 

Godzinę temu, patol napisał:

Panowie i Pani... pacjent... płyta indukcyjna... nie wiem jak, ale pojawiły się jakby ślady przypalenia i nie mogę tego żadnym środkiem domowym usunąć.

Może polerką spróbować? Mam VRG i S17+, S30? Nie zarysuję tym szkła?

Zrób jakieś zdjęcie tych przypaleń i tej płyty.

Co do wymywania past ja używałem zmywacza silikonowego BOLL'a i później Tenzi IPA tylko że w kolejności IPA-Zmywacz-IPA 

Cześć,

nie wiem czy dobry dział na takie pytanie ale co tam..:)

szukam ogarniętego blacharza / lakiernika na terenie warszawy lub bliskich okolic.

Praca głównie przy starszych autach - young i oldtimerach, zaprawki, lakierowanie elementów itp.

Może ktoś  z Was zajmuje się tym albo zna kogoś kto się zajmuje i robi to na poziomie ?

8 godzin temu, david2888 napisał:

Gdzie mogę odbyć jakieś szkolenie indywidualnie, lub w małej grupie, z zakresu korekty lakieru. Coś dla hobbystów, dla siebie. Nie zamierzam otwierać studia. Po prostu chce kupić maszynę i chciałbym, żeby ktoś mi pokazał od razu co i jak :) 

Wszystkiego możesz sam się nauczyć. Przeznacz pieniądze na maszynę, pasty i pady, trochę wolnego czasu i tyle. 

@Dante05 brat blacharz, to zalatwi mi jakas maske do testów. Fajnie jakbym wszystko kupil i bede testowal osobiście na podstawie wiedzy przeczytanej tutaj. Chciałbym kogo znaleźć w swoim regionie co bawi sie tez w polerke i mialby czas podyskutowac :)

Panowie, Gdzie zamawiacie kosmetyki i gdzie jest najlepiej ? Jakieś drobne rabaty, gratisy itd.

Zamawiałem już na Petrostar - kilka rzeczy ale trochę mały asortyment z półki ADBL, Good Stuff itd.

Bestseller - Brak zastrzeżeń, no może słabo produkty były wtedy zabezpieczone.

MX Nowicki - Wszytko git, nawet chyba dwa rabaty jeden forumowy drugi w koszyku. Wszystko dobrze zabezpieczone. Tylko przesyłka za Pobraniem aż 19zł :/ 

Za niedługo planuję większy zakup jak produkty Excede -- u MX Nowicki ich nie ma, a w Bestseller są, Swissvax u Nowickich są, a w Bestseller nie ma. :/ Troszeczkę się zawiodłem bo chyba z tymi zakupami to muszę wracać do każdego z w/w sklepów co mnie wyniesie +/- 50zł za same przesyłki. 

Ale już tak ogólnie jaki sklep polecacie itd. ? i jakie opcje dostawy ? INpost, i te paczkomaty trochę nie jestem przekonany do nich szczególnie w zimie, kiedy akurat będę robił duże uzupełnienie :/ 

• Moderator
7 godzin temu, kamykmm napisał:

ja od siebie polecam naszych forumowych partnerów

http://showcarshine.pl/

http://autonablask.pl/

Asortyment bardzo duzy, zawsze wszystko na najwyższym poziomie

Tez polecam tych dwóch partnerow zawsze szybko i jakis gratisek doloza badz próbkę  czegos oraz do moich ulubiencow oprócz autonablask i showcarshine dolaczyl Bestseller. 

Ja zawsze zamawiam do paczkomatow nie ma w tym nic trudnego wpisujesz swoj nr tel oraz kod jaki dostaniesz sms otwiera sie skrytka wyciagasz paczke zamykasz  i idziesz z paczka 

• Dziękuję 1