zeea Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia Wnęki się nie liczą Tam jest lakieru tyle, że widać przez niego na drugą stronę. Ale z ciekawości robiłem teraz BYD i średnio wychodziło koło 110-120 mikronów. Tak, że Panowie nie robią Nam pod górkę
assass1n Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia Hej potrzebuje rady. Polakierowałem lampę lakierem do lamp 2k Car Lens 3in1 i lampa stała się matowa o strukturze ziarna (jak na zdjęciu). Niby efekt miał zniknąć z czasem ale od piątku nic się nie zmienia ;). Jak najlepiej to wyprostować?
skrzat06 Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia @assass1n chyba za cienko położyłeś ten klar
assass1n Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 4 warstwy położyłem. Niby 2 wystarczą. Po pierwszej warstwie lampa bardzo dobrze wygladala, odczekałem 10 min i gdy polozylem kolejna warstwe takie coś sie zrobiło
skrzat06 Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia Tu nie chodzi o ilość warstw, tylko o ich grubość. Pokaż co to za lakier.
assass1n Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia Rozumiem. Pokrywałem tym Ma dobre opinie wiec zdziwiony jestem ze to tak wyszło. Wydaje mi się że było zagoraco i lakier zbyt szybko wysychał zanim się rozlał. Najważniejsze pytanie jak to teraz doprowadzic do stanu użyteczności?
yas Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia @assass1n a zdazyl ten lakier sie utwardzic zanim polozyles druga warstwe, moze o to chodzi
assass1n Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia Tak. 10 min czekałem jak jest napisane na instrukcji. Myślę że to spróbuje spolerować. Mam maszynkę DA i pasty polerskie mezerna 400, 2400 i 3800. Jak myślicie wystarczy? Czy może lepiej wpierw papierem na mokro (mam 800, 1000, 1500 i 2000) to potraktować a potem pastami 2400 i 3800?
kerad Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia Jaki aktualnie szampon jest polecany, bo kończy mi się GoodStuff ciasteczkowy i myślę czy coś nowego nie zapodac...
keza Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia @kerad panie ciężkie pytanie, bo rynek jest tak nasycony, że każdy poleci co innego. Ja ostatnio używam FIREBALL SHOW CAR SHAMPOO i DIY Detail Incredible Suds Luxury Wash są to droższe szampony ale mega wydajne ze świetnym zapachem i poślizgiem. Polecam również szampon od Ewocar, możesz go używać też w pianowicy. Ostatnio używałem siuwaksu od szwagra Swag Neutral Shampoo Concentr i powiem, że wypada bardzo poprawnie.
grechut Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia Panowie, co tu mogło się zadziać. Normalnie umyłem auto i takie kropki się porobiły.. I to tylko na masce. Myłem szamponem . Próbowałem to zaatakować kwasem, zasadą, polerką.. nic nie pomaga. Dodam, że auto było myte w cieniu, i spłukane może minutę po umyciu rękawicą..
Mr.Wolf Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia Auto znane czy nowe u Ciebie? To wygląda na tym zdjęciu jakby lakier się odparzył i miał niedługo zejść.
Putkowski07 Opublikowano 16 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia Hej, Pilny temat dla mnie. Poszukuje kompresora. Podłączenie na 400v, zbiornik 200l. Ma działać dobrze do tornadora tak by pompował do 9 bar a przy 5barach się załączał. Widzę że są olejowe i bezolejowe. Nie mam doświadczenia gdyż aktualnie mam jakiegoś chinola i spada bardzo nisko do tego sama pompa się kończy i chłop mówi że serwis i naprawa to około 1500 zł więc wolę kupić coś nowego. ktos coś poleci? zdjęcie dla uwagi 1
baleno Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia Witam Suzuki Baleno 2016 rok , przebieg 170 tys. Kierownica wygląda jak lakierowana jest twarda , do dziś myślałem że tak musi być. Auto w moich rękach od 3 lat podejrzewam że wcześniej nie było nic robione z kierownicą. Szukam jakiegoś sposobu żeby teraz to wyczyścić ? coś nie drogie a skuteczne? później jakoś to zabezpieczyć?? https://ibb.co/NgC97cLR
Gustav Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 1 godzinę temu, baleno napisał(a): Witam Suzuki Baleno 2016 rok , przebieg 170 tys. Kierownica wygląda jak lakierowana jest twarda , do dziś myślałem że tak musi być. Auto w moich rękach od 3 lat podejrzewam że wcześniej nie było nic robione z kierownicą. Szukam jakiegoś sposobu żeby teraz to wyczyścić ? coś nie drogie a skuteczne? później jakoś to zabezpieczyć?? https://ibb.co/NgC97cLR Ja bym startował z apc, 1:5 np. Zacznij od niewidocznego miejsca. 1 1
baleno Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia Godzinę temu, Gustav napisał(a): Ja bym startował z apc, 1:5 np. Zacznij od niewidocznego miejsca. Zaczynam dopiero przygodę z detalingiem , nie mam APC , a widzę że są różne mniej zasadowe i takie bardziej strong , APC jest bezpieczne na skórę ?
Gustav Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia @baleno Testuj. Nikt Ci konkretnie nie powie. Ja mam APC różnych firm. Swego czasu bardzo lubiłem Cartec'a - royal 80. Obecnie używam od fresco. Robi robotę.
Kuba1 Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia @baleno cleaner do skór jakikolwiek ( mam cleantle i jest ok)
baleno Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 19 minut temu, Kuba1 napisał(a): @baleno cleaner do skór jakikolwiek ( mam cleantle i jest ok) Myślę że nie każdy , są takie zasadowe pewnie mocniejsze i nie powinno ich się często stosować , zakładam że są też mocniejsze , czyli lepsze na mocno ufajdane skóry. No i rozpiętość cenowa też Wielka powiedzmy że od 10 do 150 zł ! U mnie kierownica dość mocno ufajdana , lepiej szukać coś strong tak zakładam.
MMCzysci Opublikowano Niedziela o 12:59 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 12:59 Zrób kilka przebiegów softem i też będzie ok. Nie czyść skóry APC.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka 2
Kuba1 Opublikowano Niedziela o 14:22 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 14:22 @baleno Nie strongiem bo się możesz zdziwić po myciu
Mumins Opublikowano Niedziela o 14:32 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 14:32 Zdecydowanie lepiej zrobić 2-3 podejścia softem, zwłaszcza na kierownicy.
baleno Opublikowano Niedziela o 15:50 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 15:50 Godzinę temu, Mumins napisał(a): Zdecydowanie lepiej zrobić 2-3 podejścia softem, zwłaszcza na kierownicy. Użyłem trochę wody ciepłej z mydłem szarym w płynie , mikrofibra i taka szczoteczka do kąpieli, woda się trochę zabrudziła ale zero pienienia , kierownica sie dalej świeci może w minimalnie mniejszym stopniu w górnej części są takie przebitki minimalne kropki tak jakby się coś przebijało przez ten świecący "lakier" może się to zmywa albo zdziera się już powłoka oryginalna , jest sucha ale ślizga , nie wiem do końca czy to naturalna skóra , ktoś kto profesjonalnie się tym zajmuje musiałby zerknąć na żywo. W miejscu gdzie jest szycie jest najbardziej matowo i na tych łączeniach ( przecięciach ) na filmie niby widać ze kierownica matowa . Czyli trzeba mocniejszej chemi i zmywać aż będzie mat , tylko pytanie czy nie będzie wyglądać to gorzej niż obecnie , bo może kierownica będzie bardzo szorstka coś jak zamsz. Mam zdjęcie użytkownika który użył płynu Meglio do odtłuszczania , pierwsze zdjęcie ,reszta to zdjęcia po ataku szarym mydłem w płynie z wodą , uważam ze kierownica dalej się świeci. https://files.fm/u/abzyu3v7pj
MMCzysci Opublikowano Niedziela o 16:31 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:31 Ani szare mydło, ani meglio. Są takie rodzaje/lakierowania skóry, które mają być lekko satynowe i to jest ok - chociaż nie wiem, jak wygląda nowa kiera do Baleno. W każdym razie nie używaj proszę byle czego, bo przebijesz top coat i zaraz będzie prawdziwy problem.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka 1
baleno Opublikowano Niedziela o 16:50 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:50 17 minut temu, MMCzysci napisał(a): Ani szare mydło, ani meglio. Są takie rodzaje/lakierowania skóry, które mają być lekko satynowe i to jest ok - chociaż nie wiem, jak wygląda nowa kiera do Baleno. W każdym razie nie używaj proszę byle czego, bo przebijesz top coat i zaraz będzie prawdziwy problem. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Chce kupić Kiurlab tylko wącham się nad wersją soft czy strong
Rekomendowane odpowiedzi