AndrewZS Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja Jak napisał kolega wyżej problemem nie jest materiał, tylko gąbka. Ten sam problem jak w podsufitkach 1
imola33 Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja @Kuba1 z ciekawości, ile cię to kosztowało? Jeden boczek czy komplet?
Found Opublikowano 30 Maja Zgłoś Opublikowano 30 Maja Jaką zalecacie pastę i pada do rotacji, aby lekko odświeżyć corocznie zadbany lakier w BMW serii F przed nałożeniem Gyeon Q2 CanCoat, Ja zawsze używałem sonax perfect finish+żółty średni pad od nat lub adbl, ale tak się zastanawiam ostatnio czy nie za bardzo męczę lakier ponawiając zabieg co roku tą pastą, wiec chcę się dopytać, (nie mam idealnych warunków garażowych i nie znam nic łatwiejszego do aplikacji, czegoś co poleży dłużej niż rok i dlatego zawsze w maju/czerwcu daje tego cancoata)
Mumins Opublikowano 30 Maja Zgłoś Opublikowano 30 Maja Godzinę temu, Found napisał(a): Jaką zalecacie pastę i pada do rotacji, aby lekko odświeżyć corocznie zadbany lakier w BMW serii F przed nałożeniem Gyeon Q2 CanCoat, Ja zawsze używałem sonax perfect finish+żółty średni pad od nat lub adbl, ale tak się zastanawiam ostatnio czy nie za bardzo męczę lakier ponawiając zabieg co roku tą pastą, wiec chcę się dopytać, (nie mam idealnych warunków garażowych i nie znam nic łatwiejszego do aplikacji, czegoś co poleży dłużej niż rok i dlatego zawsze w maju/czerwcu daje tego cancoata) Ciężko będzie o coś delikatniejszego. Możesz rozważyć primery, typu CP Essence, Gyeon lub Neoxal Primer.
Moderator Eryczek Opublikowano 31 Maja Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Maja @Found jeśli dobrze Ci się pracuje tym zestawem pasty i pady to go nie zmieniaj. Sonax Perfekt Finish w połączenie z żółtym ADBLem albo NATem, nie ma żadnego wplywu na grubość powloki lakierniczej. Zwlaszcza jesli powtarzasz ten zabieg tylko raz do roku. Natomiast jeśli masz ochotę na jakieś zmiany to CarPro Essence świetnie się sprawdzi pod CanCoata. Jeśli masz warunki, żeby zostawić auto po polerce nim na noc, to nawet nie będziesz musiał wymywać Essenca żadnym prepem.
Found Opublikowano Niedziela o 11:56 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 11:56 Okej, dzięki wam za pomoc, najważniejsze że moja kombinacja jest delikatna i nie szlifuje grubości powłoki to z taką wiedzą w głowie zawsze lepiej mi się będzie robiło, pomyśle jeszcze nad tym primerem to dla własnego porównania sprawdzę na aucie Przy moim lakierze do primera może być też żółty nat/adbl czy sugerować się opisami producentów i użyć jeszcze miętszego??
analyzator Opublikowano Środa o 19:13 Zgłoś Opublikowano Środa o 19:13 Siema. Pytanie poboczne. Okularki pływackie. W zasadzie nowe. Małżonka mi wymacala na basenie i antifog już nie działa. Coś na pewno z poleczkii zadziała tylko co? mam jakąś antypare K2 co leży z 15 lat. Woski, powłoki, wycieraczki. Spray z sio2. Próbowaliście?
Kuba1 Opublikowano Środa o 20:22 Zgłoś Opublikowano Środa o 20:22 @analyzator Tato mój dużo pływa, napluć trzeba w środek i rozsmarować, poważnie Działa, wcześniej cudowal z nie wiadomo czym z marnym skutkiem 1
analyzator Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Na samochód przez dwa lub trzy tygodnie kapała woda z instalacji tryskaczowej w garażu podziemnym. Maszynka i Cleanerem nie zeszło Finiszem nie zeszło Polishem zwizzera trochę zeszło. Alux 1-1 zeszło Poprawki zwizzerem na ostro I zostało na masce to. Pomysł? Rysy zeszły. To wygląda jak zafalowany clar a nie stracenie.
Rekomendowane odpowiedzi