Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, BigW napisał(a):

@norti Ciężko dostać coś mniejszego niż 250 ml. Do miękkiego lakieru żółty Honey i Sonax Perfect Finish, do średniego ta sama gąbka i pasta 2 od Honeya,, Do twardszego 2 face fibre, nieźle wycina i kończy.

Dzięki. Kurczę, ten Sonax drogowy jak na parędziesiąt centymetrów do spolerowania 🙂 myślałem że coś za 40-50 zł się znajdzie 

Opublikowano

Na drobną pracę to Menzerne 2500 kup, w budżecie

Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Albo za 9 zł więcej weź boxa od honeya. Dostaniesz 3 pasty po 100 ml do kombinacji. Nie bierz dziadostwa za 30 zł bo tylko narobisz bałaganu.

Opublikowano
7 minut temu, AndrewZS napisał(a):

Na drobną pracę to Menzerne 2500 kup, w budżecie

Dzięki za propozycje 

1 minutę temu, BigW napisał(a):

Albo za 9 zł więcej weź boxa od honeya. Dostaniesz 3 pasty po 100 ml do kombinacji. Nie bierz dziadostwa za 30 zł bo tylko narobisz bałaganu.

Ooo thx  i tak chyba zrobię. Rozumiem, że dziadostwem jest ta Menzerna.

Opublikowano

@norti Z tym zestawem Honeya to lepszy pomysł, nie wiedziałem, że takie są. Natomiast Menzerny nie nazywał bym dziadostwem, po prostu pasty starszego typu

Opublikowano

Jak robić zdjęcia żeby widać było rysy a nie tylko odbicie. Zawsze jak mi zostają jakieś rysy w aparacie nie mogę ich wyłapać??

Wysłane z mojego CPH2477 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@Zargan też mam z tym problem. Aparat zwykle próbuje ostrzyć na tym co się odbija w lakierze nie samym lakierze. Spróbuj położyć fibre obok i złapać ostrość na niej.

• Lubię to 3
Opublikowano

@analyzator faktycznie działa dzięki 

IMG20250223095427.jpg

Swoją drogą jak mam nawoskowaną maskę ale pod spodem mam rysy niestety zobaczyłem je dopiero jak znalazłem latarkę to zetrzeć ten wosk pastą czy czymś zmyć?

• Lubię to 2
Opublikowano

@Zargan poszukaj w opcjach dodatkowych funkcji światło, itp (jak poniżej na zdjęciu). Pobaw się ustawieniami i uda się złapać rysy. 

Screenshot_2025-02-23-12-02-11-685_com.android.camera.jpg

IMG_20241113_102123.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

@zeea Teraz jest jeszcze lepiej. Potrzebna porada kogoś doświadczonego da się to jeszcze zdjąć? może wodnym papierkiem? Czy raczej muszę tak zostawić?

IMG20250223123505.jpg

IMG20250223122646.jpg

IMG20250223122605.jpg

Opublikowano

Mam dwie butelki FX Wheel Armour, jedną otwartą, jedną nieotwieraną. Obie data ważności rok po terminie, obie nieskrystalizowane. Kłaść, wyrzucić?

Opublikowano

@imola33 śmiało 😉 w najgorszym wypadku nie dotrzesz, choć przyznam się że na srebrne felgi zakładałem już bez docierania powłokę i wszystko było w jak najlepszym porządku 😃

• Dziękuję 1
  • Moderator
Opublikowano
12 godzin temu, karacz napisał(a):

Czy jak ręcznik do osuszania mimo wyprania w occie nie chłonie tzn, że już do wyrzucenia?

Wypierz w 90stopniach jesli to TwistedPile. Wirowanie jak najnizsze.

Opublikowano
@Domel Wojtek , plastik w 90 stopniach, przecie to sie spali

Nic się nie dzieje z ręcznikami w tej temp
Opublikowano

Kończy mi się ADBL Hybrid do szyb, coś polecacie innego jeśli chodzi o płyny do szyb z dodatkiem hydrofobowym?

Opublikowano

Wypróbuj Ultracoat Superior Glass

• Lubię to 2
Opublikowano
Kończy mi się ADBL Hybrid do szyb, coś polecacie innego jeśli chodzi o płyny do szyb z dodatkiem hydrofobowym?

A ja polece klasykiem - rain-x 2w1. Używałem dość długo i sobie chwalę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Lubię to 1