roger7 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 W dniu 3/13/2018 o 11:51, ghost napisał: Głównie CG Glossworkz i VP Advanced Poseidon. Plus jednorazowo Goodstuff Bumblebee. Który z tych szamponów polecasz? Zastanawiałem się nad nimi + duragloss 901 (chyba już niedostępny). Nie wiem tylko czy te 2 pierwsze (z jakimiś woskami pewnie) będą odpowiednie do powłoki Kisho Si701 + Si-901 + X-03, którą mam na lakierze
paperson Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 @roger7 m.in. na showcarshine.pl masz cały czas dostępny duragloss 901
ghost Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 49 minut temu, roger7 napisał: Który z tych szamponów polecasz? Zastanawiałem się nad nimi + duragloss 901 (chyba już niedostępny). Nie wiem tylko czy te 2 pierwsze (z jakimiś woskami pewnie) będą odpowiednie do powłoki Kisho Si701 + Si-901 + X-03, którą mam na lakierze Polecam dwa pierwsze ze wzgledu na połysk. Podbijają go. CG GW oraz VP AP po wysuszeniu powodują, że nie trzeba używać qd. Być może AP nawet bardziej, ciężko porównać. Różnica jest taka, że Glossworkz sie bardziej pieni i utrzymuje na lakierze dłużej. Advanced posejdon ma dodatki przyspieszające osuszanie, tzn mało sie pieni. Jest tańszy i zostawia piekne wykończenie optyczne. Oba brać śmiało.
menior Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Co do szamponow,czy wydaje mi sie czy zniknal temat "jaki szampon"
wanraf89 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 Troche odswieze watek poniewaz mam pytanie co do wosku carchem wax 38...jak sie sprawowal w aurze jesienno zimowej i ile polezal ? bo troche w trakcie watku troche glos o nim ucichl. Pozdrawiam
Strus Opublikowano 19 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2019 Złota łopata goes to myself @wanraf89 wybacz brak odpowiedzi z mojej strony ale nie umiem nic powiedzieć na ten temat z uwagi na sytuację która wówczas się wydarzyła - zjechały Ale żeby nie było. Daję w tym roku jeszcze jedną szansę twardym woskom. Tym razem woski położę od razu po one step'ie. Będzie BH Finis BH DSW Fusso (nowe) IW Supergloss+ Uber Ceramic Jeśli ktoś chce to mogę zaryzykować nowy wątek który być może zakończy się równie spektakularną klapą jak niniejszy
JPZ Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2019 Ryzykuj, ryzykuj masz ciekawych zawodników.
analyzator Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2019 Nawet się nie zastanawiaj :---) Dalej tak zjeżdża wszystko u Ciebie ? U mnie kiełkuje pomysł na stare fusso vs reszta świata - bh finis, dsw, carchem 38. 1
Strus Opublikowano 19 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2019 Już nie tak szybko Ale szybko przestaje ładnie kropelkować. Choć może takie testuję ostatnio produkty
Syrio Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2019 Aż szkoda ze robisz korektę - ciekawi mnie look i krycie uber/tonyin vs finis.
menior Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2019 No wlasnie ktos cos na temat tego Carchema 38 niby taki trwaly jak malo ktory ale zadnych info
Lukaso Opublikowano 19 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2019 @analyzator działaj takie coś
analyzator Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 @menior Bardzo wstępnie o carchem 38. Nałożyłem na maskę przejechaną djlp i przelecianą ipa. Sprawiał wrażenie suchawego, twardy, niezbyt łatwo się rozpuszczał na gąbce. Rozprowadzanie takie sobie. Mimo tego na moje oko wydajny. Zapach woskowy, bez dodatków. Dotarcie możliwe po 3-5 minutach w 24*c. Look bardzo ładny ale to trzeba jednak porównać. Kropelki są bardzo ładne, nie jest to fusiak ale nic więcej nie potrzeba. Trwałość - leży już z tydzień Nie wiem, czy porwę się na mega relację z ustawianiem pudełeczek i kwiecistymi opisami natomiast na zimę maska będzie zrobiona tymi towarami 1
Strus Opublikowano 20 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 7 godzin temu, Syrio napisał: Aż szkoda ze robisz korektę - ciekawi mnie look i krycie uber/tonyin vs finis. Korektę robię jutro. Dzisiaj mam plan na dekontaminację. Może zdejmę LSP z jednych drzwi i wrzucę te 2 na fragment lakieru. Ale nie obiecuję. 1
menior Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 @analyzator dzieki,ale bardziej chodzi mi o trwalosc czy ktos moze potwierdzic,bo nie brak produktow o deklarowanej trwalosci X a w realu....
analyzator Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 1 godzinę temu, menior napisał: @analyzator dzieki,ale bardziej chodzi mi o trwalosc czy ktos moze potwierdzic,bo nie brak produktow o deklarowanej trwalosci X a w realu.... Jasne. Wiem o co kaman. To jednak wymaga czasu
menior Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 @analyzator wiadomo czasu i poswiecen,zeby chocby nie uzywac qd-kow bo wtedy test malo wiarygodny,w ostatnim roku udalo mi sie przetestowac raptem 4/5 woskow
Strus Opublikowano 20 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 @Syrio , proszę bardzo 1
Syrio Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Uprzejmie Ci dziękuję. Czy dobrze widzę, że Uber bardziej przyciemnia ale i przytłacza ziarno? Finis mam wrażenie lepiej wydobył ziarno i daje więcej blasku.
Strus Opublikowano 20 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Wiesz, to jednak dość ciężko wychwycić. Moim zdaniem Uber lepiej kryje i lepiej przyciemnia. Minimalnie ale jednak. To właśnie te słynne 2% Co do ziarna i blasku są tak małe różnice że trudno je na żywo wypatrzeć a co dopiero na filmie. Jutro, zanim brutalnie ściągnę je z lakieru jeszcze zerknę. Może coś Ci jeszcze podpowiem
ghost Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Wygląda na to, że Uber jest jednym z woskowych liderów w kryciu rys. Miłym zaskoczeniem jest, że Finis jak widać też coś kryje. I chyba daje faktycznie większy blask
Rekomendowane odpowiedzi