Skocz do zawartości

Wheel Sealant / Wax - dedykowane zabezpieczenie do felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lqaspl, tak aurę im oczyść, potem zaklecię WAX ON i gotowe :mrgreen:

Tak 60 ml starczy i to kilka kompletów. Po malowaniu odczekaj, aż się utwardzi lakier, chyba, że proszkowo to nie musisz. Potem cleanera, ale IPA od biedy też jest ok. I na to wosk, cienka warstwa ewentualnie dwie. :)

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 426
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ile posiedzi na felgach SV Autobahn, oraz czym najlepiej go myć aby długo posiedział :o ?

Opłukać z brudu a potem szamponem albo pianą nie zmywającą wosku. Chemia "myjkowa" odpada!

Opublikowano
Myslalem nad AF Citrus Power

Będzie dobry :good: , nie zeżarł mi wosku z lakieru więc nie zeżre mocniejszego wosku z felg

Opublikowano

Stefan-16, VP bilberry 1:5 nie ruszał PA Three Hundred Sixty, ale używałem go do już mocniejszych zabrudzeń, standardowo magifoam, płukanie i mycie rękawicą + woda z szamponem ;)

Opublikowano

Kamilgt z ciekawosci jak Ci sprwdza PA do felg, ile siedzi? Aplikacja, zapach, mam "slabosc" do woskow PA, te co mam, sa swietne, 360 jeszcze nie posiadam.

Opublikowano

Griffe, ja miałem tą najstarszą pierwszą wersję sprzed dwóch lat, o zapachu lepiej nie wspominać, ale dawał mega śliskość i siedział jakoś do września, potem już domywanie było trudniejsze niż wcześniej :o nie wiem jak ta najnowsza wersja, ale Gruby miał tą z wiosny tamtego roku i też mówił, że :good:

• Dystrybutor
Opublikowano

koledzy został mi wosk Turtle wax EXTREME NANO-TECH POLISHING WAX - nadaje się to na felgi czy nic to nie da

• Dystrybutor
Opublikowano

no rzeczywiście cena niska tylko trochę szkoda mi wyrzucić żółwia i pomyślałem że może zdałby się na felgi :o

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko kończy mi się Chemical Guys V7 Hybrid który lądował u mnie co mycie na felgach jako spray sealant, i jako że człowiek ciekawy chciałbym sprubować czegoś innego i tu moje pytanie co byście polecili jako spray sealant do felg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, chciałem spytać czy na felgi wymalowane na czarny mat+ polerka nadaje się wosk FK1000 Hi Temp? Zda to egzamin czy polecilibyście coś innego?

Opublikowano

Widziałem ten temat, masz racje mało tam konkretów:( Ale jeśli nie wosk to może coś innego co ułatwiłoby późniejsze mycie? Chociaż szczerze wolałbym wosk jeśli taki jest..

• Administrator
Opublikowano
Witam, chciałem spytać czy na felgi wymalowane na czarny mat+ polerka nadaje się wosk FK1000 Hi Temp? Zda to egzamin czy polecilibyście coś innego?

Tak, oczywiście. Możesz go użyć.

Opublikowano

autobahn drogi troche:P już w koszyku sampler FK siedzi:P jeszcze inne kosmetyki i na wiosne będzie można się bawić i uczyć;p dzięki za pomoc:)