Dante05 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 @Manolito77 jakiego futra użyłeś do tego Cutmaxa? Bardzo ładnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Miałem pod ręką futro Flexipads, czasem szła też mikrofibra Nat i gabka niebieska zdaje się Royala. Potem Menzerna 3000 z żółtą, karbowana gąbka 3M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzu6491 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Wymiana płynu od wspomagania Odessane ze zbiorniczka Następnie odpięcie powrotu i przedłużenie go do butelki Nie ma tragedii widywałem brudniejsze Szybkie mycie na dwa wiadra No i to samo ze służbówką i efekt finalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 ale służbówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 @piotrek305 służbówka jak służbówka, mnóstwo tego jeździ. Natomiast taka Toyota, to dopiero rodzynek @czyzu6491 po raz kolejny gratulacje. Czekam na kolejne relacje z prac przy aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlatyNH Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Wow ruda zeżarła całą klapkę na pierwszym zdjęciu Nieeee, spokojnie, klapką jest plastikowa Tymczasem dziś mycie i wosk Prestone na maskę i klapę tył + NW z K2 na wszystkie szyby, na opony pianka autoland. Zamiast halogenu przyświecało słońce na maskę....Lakier jest w tragicznym stanie.Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udało mi się wyrwać z katalogu akcesoriów dokładki przedniego i tylnego zderzaka udające Alu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dopiero dzisiaj moge pochwalić się weekedowym pucowaniem auta na ślub siostry. Superb wiózł państwa młodych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fyox Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Nie dziś, ale wczoraj.Zmiana felunku + dystans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQS666 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Przeprowadziłem serwis klimatyzacji i wyczyściłem wnętrze. Testy Funky Witch Mademoiselle pomyślne. Produkt jest genialny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek1993 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Umyłem auto jak to zwykle bywa przy powrocie do domu z bezdotyku zaczął padać deszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Taka drobna korekta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi-M Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Z racji, że na masce i tylnej klapie padła powłoka to pożyczyłem od kumpla prima Amigo na testy na tych dwóch elementach. Na to poszedł wosk meguiars gold class który leżał już długo w starych zasobach. Po PA lakier wygląda jak świeżo po korekcie, widać, że ma w sobie sporo wypełniaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedo Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Jestem początkujący... Przeczytałem całe forum, nakupiłem chemii... Dziś siedzę pod garażem i patrzę na felgi - no brudne, wręcz bardzo brudne. Całe zeszłe lato jeździły, zimę przeleżały, czasem je myłem "czymś różowym z marketu". Ale teraz przecież jestem świeżym detailerem, ja im zaraz dam do myślenia Na dzieńdobry tenzi alux, gdzieś tam niby pisali żeby jako ostateczność używać ale co tam, felgi przecież bardzobrudne. Rozrobiłem z wodą najmocniejsze stężenie jakie podaje producent, opryskałem, odczekałem, płuczę myjką - felgi dalej czarne, nietknięte. Hmmmm... Rozrobiłem 3x mocniejszy roztwór niż podaje producent, wysuszyłem, opryskałem... Felgi czarne nietknięte... Wyszorowałem gąbką do mycia naczyń i sobie myślę "gąbką to se mogłem bez szuwaksów za miliony wyszorować"... Dramat, jeszcze kot przylazł i zaczął żłopać wodę z kałuży po tym tenzi i mruczy wielce zadowolony a to niby taka trucizna, ph1 itp... Ok drugie koło no teraz to pożałuje, pickbort, spryskałem odczekałem, spłukuję - nic, tylko woda się zrobiła mleczna w kałuży, kot przeszczęśliwy, toż to mleko. Na ramionach felg widzę kropki smoły bo u mnie drogi na wiosce smołują regularnie i picek tego nie rusza, niby jakaś smużka się pojawila ale główny kleks siedzi twardo. Po dłuższej chwili wyszorowałem gąbką, no ale gąbką to se mogę wyszorować bez szuwaksów za miliony Hm... Aha ktoś pisał, że Pickbort usuwa naklejki po ciężarkach, to u mnie wulkanizatorzy jakieś inne chyba stosują bo naklejki nietknięte, pomimo ostrego tarcia gąbką Trzecie podejście - ADBL Vampire Liquid - o i to jest preparat na miarę moich potrzeb, felgi się umyły, kot w ekstazie - sok malinowy za darmo, trzeba było od razu od tego zacząć a tamte cosie trzymać w oszklonej gablocie, żeby pokazywać zwiedzającym... Cimno się zrobiło to zawinąłem się do domu, felgi błyszczą, tarcze pomarańczowe tuningowe... Kot jeszcze nie świecił w ciemności jak się oddalałem... Po niedzieli to się będzie działo, będą glinki, polerki itp, już się boję cdn... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 @Speedo Powodzenia w ogarniania felunku Bezdotykowo to można nowe felgi kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YOBACK Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 @Speedo Z reguły wiem, że do strasznie starych brudnych felg to na pewno musisz użyć mocnej chemii, jak Tenzi Alux, i do tego szczotkowanie. Bez tego nic nie zrobisz. Po aluxie coś na smołę, potem deiron i masz z głowy. Po takim odszczurzeniu wystarczy regularnie czyścić i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedo Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 No, to tak zrobiłem finalnie, pomiędzy było jeszcze gąbkowanie z APC bo tego smalcu od zakładania nowych opon to ani tenzi, ani picek ani vampir nie ruszały. W zasadzie się domyły, został na jesień do usunięcia klej od ciężarków na zdjętych kołach no i po umyciu wyszło, że są porysowane... Trzeba to będzie jakoś zamaskować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielusinek Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 @Grzechu23 osmolome pięknie . 58 minut temu, Speedo napisał: Wyszorowałem gąbką do mycia naczyń 17 minut temu, Speedo napisał: po umyciu wyszło, że są porysowane. Na klej po cieżarkach połóż ręcznik kuchenny nasączony tarem i zostaw na dłużej...pomoże, większe punkty smoły potraktuje tarem na starej mikrofibrze, Wiecej cierpliwości, delikatności i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 56 minut temu, Speedo napisał: Wyszorowałem gąbką do mycia naczyń Aż się boję zapytać która strona szorowales Wystarczyłoby wziąć jakąkolwiek stara mikrofibre, zanurzyć w wiadrze z szamponem i wtedy "szorować" I tych porysowany byłoby mniej że by się tak nie rzucały w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedo Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Tomas22 napisał: Aż się boję zapytać która strona szorowales no jak którą, tą szorstką żeby dobrze skrobało kot świeci 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 @Speedo no i już wiesz skąd te rysy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedo Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 po mojemu to one już dawniej chyba powstały, cif kiedyś był w robocie chyba o ile kojarzę? Te solidne mycie tylko je ujawniło brutalnie, choć ta gąbka pewno im nie pomogła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 @Speedo dużo czytania przed tobą W razie pytań wal PW. W miarę możliwości pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 55 tysięcy przelotu i wymiana kompletnego rozrządu z pompą, płynem plus pasek wielorowkowy... Co prawda to było wczoraj. Dzisiaj zrobię mycie Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 A u mnie 49 tys nalotu przez 6 lat i wymiana rozrządu bez pompy bo ona na paski osprzętu i była wymieniana w tamte wakacje do tego świece Bosch a zaraz lecę na myjkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi