Skocz do zawartości

Co dzisiaj zrobiłeś przy swoim aucie 3?

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
11 minut temu, przemas.p napisał(a):

Prewash: Touch-less z pianownicy ,

Zawsze używam 2% roztworu TL w oprysku i jestem zadowolony z działania. Zastanawiałem się czy spienienie go coś by zmieniło. Nie mam pianownicy więc musiałbym coś kupić żeby sprawdzić. 

Podpowiesz czy jest sens?

Zawsze używam 2% roztworu TL w oprysku i jestem zadowolony z działania. Zastanawiałem się czy spienienie go coś by zmieniło. Nie mam pianownicy więc musiałbym coś kupić żeby sprawdzić. 
Podpowiesz czy jest sens?
Touch-less nie pieni się zbyt mocno, na YouTube John z forensic detailing zawsze ma bitą śmietanę i myślę że czegoś do niego dodaje. Ja mam jeszcze starą wersję wiec z oprysku lecę 3-4 % a z pianownicy 1:3 / 1:4 więc ekonomicznie nie jest. Z reguły używam Touch-less w zimie z oprysku , latem używam pian neutralnych z pianownicy. Kiedy używam Touch-less z poanownicy ? Zimą kiedy nie chce mi się biegać z opryskiwaczem lub latem kiedy potrzebuję trochę większą moc czyszcząca .
Działam na zewnątrz, jeżeli myjesz wewnątrz to zostałbym przy oprysku.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 1

Niedziela, piękna pogoda więc wpadło mycie 😉

Standardowy u mnie zestaw no rinse +CC wg

Przednia szyba opti seal

Dodatkowo na oponę dałem Plast star pss, przesmarowałem też nim uszczelki

Pokochałem CC wg, z przerobionych przeze mnie kilku QDków wypada zdecydowanie najlepiej a dedykowana mikrofibra do aplikacji i dotarcia jest genialna 😀

IMG_20241027_111010171_MFNR.jpg

IMG_20241027_111023066_MFNR.jpg

IMG_20241027_111100819_HDR.jpg

• Lubię to 7

W czwartek kupiłem gruza. Nie miałem czasu, żeby zrobić relacje bo dzień krótszy i pogoda nie pomaga. 

Wczoraj przed:

IMG_20241026_155858.jpg.10524be9e74c0f1bb72cb69f369d21c7.jpg

I dziś po dekontaminacji i szybkim onestepie:

IMG_20241027_162551.jpg.25d35dedbd2703bf815de7371a8a2330.jpg

Jutro kupuje części do naprawy - auto ma problemy z odpalaniem i źle widzi obroty - uszkodzony czujnik wału. Do tego hamulce tył, rozrzadz filtry, oleje, środkowy wydech, siłowniki klapy, pióra wycieraczek. 

Jeszcze muszę ogarnąć jakieś opony wielosezony bo aktualnie są zimówki z 2003 i 2006 roku na samochodzie - pocięte od wewnątrz. 

• Lubię to 5

22 minuty temu, maciek-drummer napisał(a):

@sztefan24 tak z ciekawości z którego roku ta BORA co za silnik, ile nalotu? 

2000 rok, 1,6 SR 74 kw + gazolina, 320k nalotu na liczniku i może tak być bo poza tym, że w środku kurnik to siedzenia nie są wygniecione i nie mają przetarć a kierownica jest lekko zużyta tylko u góry. Auto poza prawym błotnikiem nie ma rdzy, jak stwierdził poprzedni właściciel kiedyś najeb*** nie trafił w bramę i zeżarło z czasem. Lakier jest niestety w tragicznym stanie, ściągnąłem utlenienie ale ma masę głębokich rys a na papier i polerkę nie mam czasu - samochód tego nie warty i tak zaraz pójdzie na OLX.

• Okay 1

W dniu 27.10.2024 o 20:54, MMCzysci napisał(a):

@Śmigol, jakbyś się kiedyś zdecydował, to dam namiar na naprawdę solidne, można ściągać bez obawy o zatrzaski emoji3.png

Wyryte w skale z S20 FE 5G

Ja bym prosił.

@Mumins w zasadzie cały ten samochód jest głupi 🙂 po obrysie można byłoby z tego zrobić solidnego vana. Jakby silnik był w zderzaku to w zasadzie wchodzą dodatkowe dwa rzędy siedzeń. 

Żeby być w temacie to wpadł komplet gumowych dywaników 

A w drodze reszta pakietu "bagażnik". Wspominałem już że ten samochód jest głupi? Fabrycznie w bagażniku ani haczyków ani kotw na siatkę. Fajna tapicerka i koniec. Każda Skoda chichocze.

IMG_20241029_152750.jpg

• Lubię to 6

8 minut temu, sztefan24 napisał(a):

Ej a jest jakiś samochód, który ma fabrycznie uchwyt na telefon w kokpicie poza Dacia? Próbuje sobie przypomnieć i nic mi nie przychodzi do głowy. 

Któryś chińczyk ma otwór w desce , gdzie można założyć/wkręcić orginalny uchwyt na telefon .