Moderator Eryczek Opublikowano 26 Października Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 11 minut temu, przemas.p napisał(a): Prewash: Touch-less z pianownicy , Zawsze używam 2% roztworu TL w oprysku i jestem zadowolony z działania. Zastanawiałem się czy spienienie go coś by zmieniło. Nie mam pianownicy więc musiałbym coś kupić żeby sprawdzić. Podpowiesz czy jest sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 26 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października Zawsze używam 2% roztworu TL w oprysku i jestem zadowolony z działania. Zastanawiałem się czy spienienie go coś by zmieniło. Nie mam pianownicy więc musiałbym coś kupić żeby sprawdzić. Podpowiesz czy jest sens?Touch-less nie pieni się zbyt mocno, na YouTube John z forensic detailing zawsze ma bitą śmietanę i myślę że czegoś do niego dodaje. Ja mam jeszcze starą wersję wiec z oprysku lecę 3-4 % a z pianownicy 1:3 / 1:4 więc ekonomicznie nie jest. Z reguły używam Touch-less w zimie z oprysku , latem używam pian neutralnych z pianownicy. Kiedy używam Touch-less z poanownicy ? Zimą kiedy nie chce mi się biegać z opryskiwaczem lub latem kiedy potrzebuję trochę większą moc czyszcząca .Działam na zewnątrz, jeżeli myjesz wewnątrz to zostałbym przy oprysku. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 26 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października @Eryczek moim zdaniem oprysk lepiej zbiera. Poza tym piany BH bardzo słabo się pienią, to takie bardziej mleko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigol Opublikowano 27 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października Niedziela, piękna pogoda więc wpadło mycie Standardowy u mnie zestaw no rinse +CC wg Przednia szyba opti seal Dodatkowo na oponę dałem Plast star pss, przesmarowałem też nim uszczelki Pokochałem CC wg, z przerobionych przeze mnie kilku QDków wypada zdecydowanie najlepiej a dedykowana mikrofibra do aplikacji i dotarcia jest genialna 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 27 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października Super efekt, tylko zmieniłbym te podkładki z autohausu na "gładkie" Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 27 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 39 minut temu, MMCzysci napisał(a): zmieniłbym te podkładki z autohausu na "gładkie" Też mnie to zawsze denerwuje i pierwsze co robię to podkładki wymieniam na czarne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigol Opublikowano 27 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października @MMCzysci @MMCzysci@Fredi88 6 godzin temu, Fredi88 napisał(a): Wiem wiem... Już ten temat był kiedyś poruszany, ale jakoś nie mam weny tego zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 27 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października W czwartek kupiłem gruza. Nie miałem czasu, żeby zrobić relacje bo dzień krótszy i pogoda nie pomaga. Wczoraj przed: I dziś po dekontaminacji i szybkim onestepie: Jutro kupuje części do naprawy - auto ma problemy z odpalaniem i źle widzi obroty - uszkodzony czujnik wału. Do tego hamulce tył, rozrzadz filtry, oleje, środkowy wydech, siłowniki klapy, pióra wycieraczek. Jeszcze muszę ogarnąć jakieś opony wielosezony bo aktualnie są zimówki z 2003 i 2006 roku na samochodzie - pocięte od wewnątrz. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 27 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października @Śmigol, jakbyś się kiedyś zdecydował, to dam namiar na naprawdę solidne, można ściągać bez obawy o zatrzaski Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 27 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października @sztefan24 tak z ciekawości z którego roku ta BORA co za silnik, ile nalotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 27 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 22 minuty temu, maciek-drummer napisał(a): @sztefan24 tak z ciekawości z którego roku ta BORA co za silnik, ile nalotu? 2000 rok, 1,6 SR 74 kw + gazolina, 320k nalotu na liczniku i może tak być bo poza tym, że w środku kurnik to siedzenia nie są wygniecione i nie mają przetarć a kierownica jest lekko zużyta tylko u góry. Auto poza prawym błotnikiem nie ma rdzy, jak stwierdził poprzedni właściciel kiedyś najeb*** nie trafił w bramę i zeżarło z czasem. Lakier jest niestety w tragicznym stanie, ściągnąłem utlenienie ale ma masę głębokich rys a na papier i polerkę nie mam czasu - samochód tego nie warty i tak zaraz pójdzie na OLX. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 27 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października W dniu 24.10.2024 o 20:17, zeea napisał(a): Wrzuciłem PPF na "próg załadunkowy" oraz wnęki drzwi. Poszło lepiej dzięki Waszym wskazówką Nie idealnie, ale widzę progress Dobra robota. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 28 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października Pod maską jeszcze nie grzebałem. Koch chemie nano magic plastic No i oczywiście wszystko odwalone po włosku. Tyle miejsca z przodu a oni silnik wsadzili prawie do kabiny. 7 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 28 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października Aż szkoda, że ostatnio mi nie po drodze z Lublinem, chociaż teraz pewnie nie wolno jej dotykać bez rękawiczek Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 28 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października @MMCzysci jeżdżę ile mogę zrobione. Użytkowe. Jak się wypalcuje to się umyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 28 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października Nie mam nic do pokazania w zamian, ale Alfa z pewnością warta obejrzenia Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 28 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 1 godzinę temu, analyzator napisał(a): a oni silnik wsadzili prawie do kabiny. Również dzięki temu ten wóz tak się prowadzi 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 28 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2 godziny temu, analyzator napisał(a): No i oczywiście wszystko odwalone po włosku. Tyle miejsca z przodu a oni silnik wsadzili prawie do kabiny. Lepiej tak niż jak w Audi na zderzaku przed przednią osią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_acc Opublikowano 29 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października W dniu 27.10.2024 o 20:54, MMCzysci napisał(a): @Śmigol, jakbyś się kiedyś zdecydował, to dam namiar na naprawdę solidne, można ściągać bez obawy o zatrzaski Wyryte w skale z S20 FE 5G Ja bym prosił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 29 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października @Mumins @adi1509 ale złapaliście sarkazm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 29 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 1 godzinę temu, analyzator napisał(a): @Mumins @adi1509 ale złapaliście sarkazm ? Nie, a był jakiś? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 29 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października @Mumins w zasadzie cały ten samochód jest głupi po obrysie można byłoby z tego zrobić solidnego vana. Jakby silnik był w zderzaku to w zasadzie wchodzą dodatkowe dwa rzędy siedzeń. Żeby być w temacie to wpadł komplet gumowych dywaników A w drodze reszta pakietu "bagażnik". Wspominałem już że ten samochód jest głupi? Fabrycznie w bagażniku ani haczyków ani kotw na siatkę. Fajna tapicerka i koniec. Każda Skoda chichocze. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 29 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października Widać, że włoszczyzna to dla Ciebie pierwszyzna, jeżeli oczekujesz w bagażniku Alfy haczyków. Oni są ponad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 29 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października Ej a jest jakiś samochód, który ma fabrycznie uchwyt na telefon w kokpicie poza Dacia? Próbuje sobie przypomnieć i nic mi nie przychodzi do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochu70 Opublikowano 29 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 8 minut temu, sztefan24 napisał(a): Ej a jest jakiś samochód, który ma fabrycznie uchwyt na telefon w kokpicie poza Dacia? Próbuje sobie przypomnieć i nic mi nie przychodzi do głowy. Któryś chińczyk ma otwór w desce , gdzie można założyć/wkręcić orginalny uchwyt na telefon . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi