MMCzysci Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca No teraz widzę niestety, że faktycznie "Urok" pracy w słabo doświetlonym garażu - na zewnątrz wnętrze za bardzo się nagrzewało... zdecydowanie muszę popracować nad takimi detalami ważącymi na końcowym efekcie.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca @MMCzysci spokojnie następnym razem będzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca @MMCzysci czołówka idealna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca I plan jest żeby takową dokupić, jak się tylko dokształcę, jaką Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 18 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Akcja z weekendu Były na to tylko 3 h a jeszcze pojawiły się problem z powrotem tłoczka Było tak A skończyło się tak Nie ma ideału, ale i tak myślę ze 90 % ludzi , nie podeszła by tak w ten sposób, Tylko wymiana tarczy i klocków i heya ( Tutaj jarzma wypiaskowane + plus bezbarwny , malowany zacisk hamerite, wybicie szpilek w celu dokładnego wyczyszczenia piasty. Na więcej nie starczyło już czasu . a tak już z felgą Wiem ze brudna ale robiłem w miejscu z brakiem dostępu do wody, a potem nie było już czasu na takie zabawy, zależało mi na wymianie tarcz. 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Dzisiaj wpadły amortyzatory KYB do 454, poprawa prowadzenia znacząca. A 11 lipca C8 leci na rozrząd i olej.#niesprzedambederobil Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca @Qlimaxss szkoda, że nie wymieniłeś jeszcze osłon tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca @maciek-drummer Wiem . Ale ostatnio mi migneło na forum Focusa jak ktoś cały wózek wymienił i wypiaskowany i pomalowany na czarno włożył. Chce to 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Rano szybki wypad na Dub It, a później popołudniowe mycie. Akurat dzisiaj stuknęło 9000 km wspólnej przygody, więc wypadało umyć Sisi Na opony wleciał DarkSide na grubo 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca @Slovak też byłem wczoraj na Dub It, szkoda że nie wiedziałem że jesteś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca @keza, na każdej edycji jestem i za każdym razem, coraz bardziej chcę kupić auto do zglebienia 5 lat bez szurania to za długo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca @Slovak popieram ten klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca @Slovak ten tester piany Kiurlab to przedsprzedaż owa wersja choco czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca @sztefan24, urwij mi głowę, ale nie pamiętam. Produkt leżał u mnie od zeszłorocznej edycji Święta Detailingu u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca @Slovak ja też dopiero zacząłem ją używać od zeszłorocznej imprezy u Was. Fajne są tam klimaty, praktycznie cała branża związana z motoryzacją. Wiadomo że nie wszyscy są dostępni ale z czasem powinno być jeszcze lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siws00n Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Popełniłem rinselessa, na aucie swieży Carpro Lite - aplikowany 10 maja. Raz myty ręcznie, parę bezdotyków by zmyć ptasie guano. Troche kurzu, pyłu, pozostałości po deszczu było na aucie, generalnie bez większych zabrudzeń, typowy letni brud. Najpierw wjechałem z opryskiem z Funky Witch Tsunami - idealna letnia pianka. Następnie po zmyciu wjechałem z opryskiem z ADS Rinselessa, jakieś 1.5l w opryskiwaczu, w wiadrze ok. 8l. roztworu. Genialny poślizg, myłem panel po panelu i suszyłem, natomiast jeżeli gdzieś jakieś krople zostały to nie było problemu żeby recznikiem "dotrzeć", gdzie nie ma mowy o jakimś mocnym nacisku, raczej przetarcie i wszystko znikneło. Reszta roztworu po umyciu auta poszła na przemycie felg. Następnie przetestuję jaki look daje Echo i DIY rinseless, czy to uderzenie jest od powłoki, czy sam ADS coś dodał na powłoce. Przed: I efekt po: I jako P.S. kiedyś prowadziliśmy tu na forum dyskusję nt. butelek Kiurlaba, dorzuciłem je do któregoś z zamówień w Showcarshine, no i niestety dzisiaj niespodzianka, otwieram pudło z chemią a tam wszystko pływa, Alfanol OC 1:1 okazał się być za silny, gdzieś coś zaczęło przeciekać. Dziwne 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Nie przy aucie ale coś zrobiłem 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Kosmetyczny update kosmetycznej wagi. Jakiś czas temu zaczął obłazić mi lakier z tylnej lampy. Męczyło mnie to przy każdym spojrzeniu na auto. Już nie męczy W porównaniu z "nową" moja wygląda jak po chałupniczym lakierowaniu, spalona od słońca, aż matowa, chociaż oczywiscie była ori. Tej do ideału wystarczy drobna korekta z małym talerzem. Kosztowała grosze I nie to, żebym coś planował, ale wysłałem prośbę o kosztorys do PFI... @lukeuDo tego umyłem bure kombi made in Monachium, może jutro ogarnę wnętrze.PS. Ta koszulka reprezentacyjna to dlatego, że nie miałem innej, bo po ostatnich popisach normalnie aż wstyd się przyznać... Wyryte w skale z S20 FE 5G 9 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Znajomy poprosił mnie o uratowanie reflektorów w Focusie, nigdy nie byłem zadowolony z moich robót przy lampach ale podjąłem wyzwanie W ruch poszła szlifierka oscylacyjna 125mm i szlifierka typu delta Papiery na sucho 400-600-800 Mokro 1200-1500-2000 Pad do cięcia koch heavy cut i na wykończenie sonax 04-06 na polishowym Zabezpieczone Fusso Wyszło bardzo przyjemnie a właściciel może spokojnie jechać w trasę na wakacje 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca @Chochlik437 jak szła praca na delcie? Sam mam podobna maszynę i się zastanawiałem jakby nią robić najgorsze pierwsze etapy bo ręcznie to czasem się się zajechać idzie :DWysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca @Fitte Mega przyspiesza i ułatwia pracę, kupiłem tą deltę głównie pod lampy z polecenia tutaj na forum i naprawdę robi robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Czerwca Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 8 minut temu, Chochlik437 napisał(a): @Fitte Mega przyspiesza i ułatwia pracę, kupiłem tą deltę głównie pod lampy z polecenia tutaj na forum i naprawdę robi robotę Zapodaj link pls do modelu który masz pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 19 minut temu, Domel napisał(a): Zapodaj link pls do modelu który masz pzdr. Również poproszę czy to jest taka, jak na znanym portalu pod numerem 12378643620 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Fotele nie widziały prania pewnie od lat '80. To na dole jest suche a to na górze wyprane jakby ktoś pytał. Długi dzień przede mną dziś coś czuję. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca @Domel @Mumins Dokładnie, jest to - Einhell TC-DS 19, udało mi się na wyrwać powystawową sztukę za 70 polskich złoty 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi