imola33 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 One step. DA 15mm, Sonax Cutmax 06-04, żółty NAT. Na to FX Vision. 22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejmian93 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Pierwsze mycie od chyba ponad miesiaca 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @dejmian93 no i elegancko. Fajny kolorek bo tak brudu na nim nie widać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Popełniłem mycie u kolegi na garażu. ADS Rinseless, na to Show Stopper. Robi robotę na czerwonym, dużo maskuje. Szkoda tylko, że jest tępy w dotyku. W doborowym towarzystwie Wziąłem jeszcze K2 Bold na opony od kolegi. Bardzo dobry i tani produkt. Chyba nie znam przyjemniejszego w smarowaniu dressingu do opon. 9 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Weekend z Corsą E One Step (Optimum Hyper Polish + Lake Country CCS), na koniec Sonax CC One 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Rinslessa do góry nogami a co. bio nano robi co bio nano robi odkurzony i zbonetowany washmistem, plastiksy również wm można brudzić ale czerwonemu nie dorasta Na żywo jeszcze lepiej 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 @AndrewZS jak ten sonax? Aplikacja,docieranie,zapach? Cenowo spoko jak za 50ml. Ile towaru poszło? 3 autka obleci czy mało wydajna? Śliskość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Śliskość pierwsza klasa, hydro też. Wrzucałem na forum linka do filmu z myjni (PSB, Corsa Air Blue). Aplikacja banalna, bardzo długi czas na docieranie. Można spokojnie położyć na cały panel i spokojnie docierać. W zestawie są bardzo fajne i poręczne aplikatory. Z butelki zrobiłem dwie Corsy i zostało jeszcze na jedno auto, choć nie szczędziłem towaru. Zapach nawet przyjemny. Jedyny minus to metalowa butelka i nie widać ile ubywa., trzeba oceniać na oko albo ważyć. Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 @imola33 auto sztos ale bębny ogarnij :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 @piotrek305 Dzięki. Niestety od stania w wilgotnym garażu nielakierowane elementy zaszły nalotem. Na dodatek nowe bębny są nie do dostania. Będę musiał przetoczyć i pomalować te co mam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Pięknie siadło.Carpro DluxWysłane z mojego SM-A326B przy użyciu Tapatalka 11 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @alexander.p kładłes D-luxa na matowy lakier. Przyciemnione go, ale mat pozostał matowy czy lekko go "wyblyszczylo"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @alexander.p kładłes D-luxa na matowy lakier. Przyciemnione go, ale mat pozostał matowy czy lekko go "wyblyszczylo"? Lekka satyna. Przyciemnione mega. Mat pozostał matowy.Robiłem próbki innych powłok i dlux najlepiej siadł. Reszta nabłyszczałaWysłane z mojego SM-A326B przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Neoxal Primer + FX Vision 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @imola33 ciekawe jak to kombo posiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @pablo15005 też jestem ciekawy. Wizualnie miazga. Może za tydzień-dwa pokuszę się o Neoxala dwunastkę na plastiki. Ew zastanawiam się nad zwykłym dressingiem. Plastiki też przeleciałem Primerem, jestem ciekawy jak siądzie na nich np. Koch PSS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Wszystko musi pasować do siebie kolorystycznie FX Wheel Armour na zaciski Brembo czterotłoczkowe po regeneracji. Jutro postaram się je wrzucić na 206 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Świetny kolor @imola33 Miałem wrzucać Brembo do mojego C2 VTS ale w międzyczasie sprzedałem Wrzuć gdzieś zdjęcia po zainstalowaniu! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @imola33 kolorek elegancki, gdzie robiłeś regenerację? Przewody w oplocie obowiązkowo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @keza regeneracja u Alpaka Garage, kontakt przez FB. Bardzo rzetelny gość, świetny kontakt. Do pełnia szczęści brakuje tylko, żeby wypełnić ubytki w aluminium - niestety Brembo lubią się utleniać. Kolor to RAL 5017. Auto jest srebrno błękitne (zdjęcie wyżej), wnętrze też będzie niebieskie, więc niebieskie zaciski idealnie dopełnią całość tylny zacisk już pomalowany, wygląda to bardzo dobrze na aucie. Co do oplotu: Też będzie postawiłem na fioletowy, bo czerwona sprężyna + niebieski zacisk daje właśnie fiolet Uprzedzając pytania, tarcza wjeżdża gładka ATE (niestety nie ma w tym rozmiarze tarcz nacinanych prócz Mikody), klocek Ferodo DS Performance. @czester obowiązkowo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @imola33 też mam w planie u nich regenerować zaciski, może nie tak spektakularne jak Brembo ale zawsze coś. Sprawdź tarcze Rotinger , może oni coś mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @keza mają, ale cena zabójcza. To auto w stanie gruzik do lekkich poprawek kosztowało mnie w lutym 2020 3850 złotych. Same hamulce przód + tył pochłonęły już około 4 tysięcy... Także dałem sobie spokój z tarczami za ponad 1k za komplet na oś. Staram się wkładać same topowe, albo co najmniej dobre części, ale na tarczach trochę przyoszczędziłem - dałem gładkie ATE. Przy masie auta niecała tona (jeszcze będę chciał zejść z wagą), aluminiowym, dużym zacisku, przewodach w oplocie, dobrym klocku i Motulu RBF 660 myślę, że hebel da radę w każdych warunkach Co do Alpaki to śmiało mogę polecić. Będziesz z pewnością zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 12 godzin temu, imola33 napisał(a): @keza mają, ale cena zabójcza. To auto w stanie gruzik do lekkich poprawek kosztowało mnie w lutym 2020 3850 złotych. Same hamulce przód + tył pochłonęły już około 4 tysięcy... Także dałem sobie spokój z tarczami za ponad 1k za komplet na oś. Staram się wkładać same topowe, albo co najmniej dobre części, ale na tarczach trochę przyoszczędziłem - dałem gładkie ATE. Przy masie auta niecała tona (jeszcze będę chciał zejść z wagą), aluminiowym, dużym zacisku, przewodach w oplocie, dobrym klocku i Motulu RBF 660 myślę, że hebel da radę w każdych warunkach Co do Alpaki to śmiało mogę polecić. Będziesz z pewnością zadowolony. co za motor tam masz pod maska ? ja mam w c2 vts 266 mm brembo max + klocek brembo xtra + przewod w oplocie , tyl tarcze brembo + klocek brembo xtra plyn ferofo i jest lepiej niz dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 16 godzin temu, imola33 napisał(a): Uprzedzając pytania, tarcza wjeżdża gładka ATE (niestety nie ma w tym rozmiarze tarcz nacinanych prócz Mikody), klocek Ferodo DS Performance. Ehhh do mojego Saaba nawet nie dało się kupić DS performance Fajny zestaw 15 godzin temu, keza napisał(a): Sprawdź tarcze Rotinger , może oni coś mają. Ja śmigam na nacinanych rotingerach, póki co jest ok ale nie będę chwalił póki nie nastukam conajmniej 5k km. Kupione dla wyglądu, pałowania i serii ostrych hamowań na pewno nie przeżyją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4dminwhyyyyy Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Wymiana płynu do wspomagania wraz z płukaniem układu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi