imola33 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Mógłbym zrobić z tego relację, bo pracy trochę przy aucie było, ale robiłem wszystko na zewnątrz (łącznie z polerowaniem) i nawet nie mogłem zbytnio uchwycić telefonem bałaganu, jaki był na lakierze. Do rzeczy: zrobiłem pierwszy w życiu one step. DA Hamron z Julii, pad Royal Pads one stepowy (pomarańczowy), pasta Zvizzer MC3000. Wymyte raz IPA i poprawione Eraserem. Na koniec poszedł Finis. Czy jest dobrze? Jak na pierwszy raz nienajgorzej, skopałem dach i maskę (od nich zaczynałem), bo użyłem zbyt małego docisku, reszta jest w porządku. Miało być lekkie odświeżenie bez zbędnego przykładania się do każdej rysy i tak jest. Kiedyś się poprawi. Może jak Can Coat znowu będzie dostępny w sprzedaży, to podejdę do tematu drugi raz. To teraz czekamy do pierwszego mycia i wskakuje QD od Wowo's. Podejrzałem na relacjach @Domel, że robi fajne szkiełko, skusiłem się i nie żałuję zakupu Tutaj jeszcze zdjęcia przed i po na lusterkach, czarne to najlepiej widać różnicę. Pytanie do Was: skoro poleruje na zewnątrz, to jest w ogóle sens inwestować w latarkę inspekcyjną, czy i tak nic w niej nie zobaczę? Niestety garaż mam tak wąski, że ciężko byłoby komfortowo polerować coś szerszego od auta segmentu A. 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 10 Czerwca 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 29 minut temu, imola33 napisał(a): Pytanie do Was: skoro poleruje na zewnątrz, to jest w ogóle sens inwestować w latarkę inspekcyjną, czy i tak nic w niej nie zobaczę? Oczywiscie. latarka to podstawa. Zobaczysz na pewno 2 godziny temu, ///MPower napisał(a): Koch Chemie Motorplast. Genialny produkt. Używam na mokro w nadkola plastikowe. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 @Domel no to trzeba zainwestować i brać się za kolejne auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Żony auto wreszcie doczekało się porządnego spa....Korekta, powłoka ceramiczna, pranie wnętrza, kosmetyka wnętrza.Całą relacje wrzucę w wątku Neoxal 111 niebawem. Na razie pierwsza warstwa IPA wieczorkiem działamy dalej. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Moze nie przy swoim , ale , poddalem lekkim testom piane Iron X Snow Soap , szampon Cleantle Daily shampoo , potem rupes uno advanced na czerwonym nat , i teraz czekam az dobrze sie nagrzeje lakier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2023 Szybkie mycie i suszenie, teraz nie wstyd jechać odebrać żonę z pracy 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Ta sama matka ale po innym ojcu Oba "wykąpane", oba po kąpieli "nabalsamowane" qd1. Papcie dostały Black Water. Ponoć starszym się ustępuje ale garaż się rządzi innymi prawami Cały dzień z rękawicą w ręce 17 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Ogarnięty dupowóz :)Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 A ja wróciłem do welurowych dywaników, z niekrytą ulgą, przyjemnością i rozkoszą Parę dni wcześniej wymieniłem przednie piórka. Dzisiaj tylne i mycie, zdjec nie będzie, bo nie ;pWyryte w skale z S20 FE 5G 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuptuś Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Szybkie wieczorne mycie + QD Deturner Ceramic Detailer. Sprostowanie, to nie mycie auta tylko podlewanie trawnika - taki przepis u mnie w gminie. Czy cotygodniowe mycie to choroba jakaś, a może zboczenie? Żona mówi do mnie " żebyś w domu tak sprzątał jak auto pucujesz ", sąsiadka zawsze gada że za ładny będzie, a sąsiad pyta czy na giełdę się wybieram. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 10 godzin temu, MMCzysci napisał(a): A ja wróciłem do welurowych dywaników, z niekrytą ulgą, przyjemnością i rozkoszą Parę dni wcześniej wymieniłem przednie piórka. Dzisiaj tylne i mycie, zdjec nie będzie, bo nie Wyryte w skale z S20 FE 5G Ale, że jak? Tylko 3 zdjęcia? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Ubolewam również. Odbiję innym razem, albo jak będę miał ciekawszy obiekt do fotografowania Co się odwlecze...Niemniej fakt porządnego sprzątania warto było odnotować, bo było... ciekawie. Bardzo. No nie mam kiedy... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Długi weekend... więc odpicowałem Ojczulkowi brykę Mycie, dekon, one step, Ultracoat One + hydro HD 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Szybkie mycie bo kot chodził po dachu i piachu nanosił. Ale co mnie rozbawiło?! Leży tam CanCoat. Dookoła fajne krople, hydro, a w miejscu legowisko widać ślady pazurów itp zamiast kropel 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 W dniu 11.06.2023 o 16:48, Fredi88 napisał(a): Ta sama matka ale po innym ojcu Oba "wykąpane", oba po kąpieli "nabalsamowane" qd1. Papcie dostały Black Water. Ponoć starszym się ustępuje ale garaż się rządzi innymi prawami Cały dzień z rękawicą w ręce U Ciebie QD1 od zawsze robi robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 1 godzinę temu, maciek-drummer napisał(a): U Ciebie QD1 od zawsze robi robotę Zgadza się, na alor blue robi robotę. Choć muszę przyznać że na szarym z cupry też super podbił połysk, ale już przy docieraniu trzeba się trochę przyłożyć bo jak nawali się za grubo to smuży delikatnie. Na niebieskim tego nie było. Teraz wszystkie kosmetyki będę odkrywał na nowo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 A z jakiego auta jest to wnętrze ? Wyprane, czyściuteńkie i pachnące Wysłane z mojego SM-A326B przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 @alexander.p polonez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 @alexander.p polonez NieWysłane z mojego SM-A326B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 obstawiam coś starofrancuskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 @alexander.p Jakiś japończyk,stara corolla albo mazda 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Bmw e30 :)Wysłane z mojego SM-A326B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davor Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 BMW e30 tzw. coupe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 BMW e30 tzw. coupe Dokładnie. youngtimer :) kilka lat szukaniaBlacharz kończy swoją robotę, buda i podwozie zdroweWysłane z mojego SM-A326B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 @alexander.p Mam nadzieje, że nie zapłaciłeś tyle ile myślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi