Cannabinol Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Czasu nie za wiele to i robota niezbyt duża. Ogarnęłem chromowane końcówki wydechu. Taki mały element a jednak różnicę robi Przed było tak A tu po moich zmaganiach Czyszczone były po raz pierwszy od trzech lat 13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rombinik Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 @Cannabinol czym wypracowywałeś autosola? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cannabinol Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 9 minut temu, rombinik napisał: @Cannabinol czym wypracowywałeś autosola? Mikrofibrą wypracowałem. Na początku obmyte z grubsza APC, pozniej adbl vampire liquid, prickbort. Później wełna stalowa i na koniec autosol. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Nuda szybkie mycie z krótkiej trasy i tygodnia. Nowy wąż do myjki. Jest lepiej ale wiem że są lepsze. 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Dobra passa. Wstałem o 6:00 to od 7:00 umyłem sobie podjazd I ogarnąłem drugą furę. Od 9:00 mam wy detailingowanae wszystko na weekend. Tenzi rls na mokro i p14si przy osuszaniu. Naprawdę fajne produkty robi tenzi! 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Taki zestaw dzisiaj wpadł. Niestety ale od razu wyjazd na deszcz był co do wosku - oj ojjj CH 50/50 miodzio! myślę, że mógłbym odsprzedawać aplikatory nasączone woskiem i furę bym obleciał. docieranie - heh na widok fibry sam znikał i ten zapach - olejek kokosowy wosk wpada do mojego rankingu 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 W dniu 28.05.2022 o 15:18, alexander.p napisał: Astra j czekolada, evoxa hdx8, hdp10 koch p6.01, żółty NAT i inne. Ciekaw jestem tego zabezpieczenia z kocha Jakby ktoś pytał o koch p6.01 to oszust idealny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 @alexander.p Wszystko po tygodniu zjechało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 @damiano2007 u mnie to samo umyłem lexa i po 30 minutach rozpadało się. Właśnie chyba kończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Nie ma co przeżywać - nieudaną akcję z zewnątrz "odbiłem sobie" w środku. Dywaniki, jak i reszta wnętrza na dobrą sprawę już do prania, ale to #niebawem.Wyryte w skale z S20 FE 5G 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exwined Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Punciak przeszedł kolejny przegląd, więc zasłużył na porządne mycie zamiast standardowego waterlessa. Szybka dekontaminacja i maszynowo Megs Ultimate Polish jako cleaner. Bardzo fajnie zamaskował drobne ryski. Na to wpadł HoW Diamond. Jeśli poleży bez wymywania cleanera miesiąc to będę zadowolony Siadło bardzo przyjemnie, do tego lakier zrobił się niesamowicie śliski. Oczywiście kolejnego dnia od rana padało jak zazwyczaj gdy znajdę weekend na woskowanie Ale chociaż można było nacieszyć oko kropelkami. 12 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 @Exwined zawsze mam wrażenie że żółty to jest lakier z potencjałem. Wygląda soczyście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exwined Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 15 godzin temu, analyzator napisał: @Exwined zawsze mam wrażenie że żółty to jest lakier z potencjałem. Wygląda soczyście Zazwyczaj ten potencjał objawia się w przyciąganiu owadów A tak na serio to bardzo go lubię, dużo wybacza jeśli chodzi o mikrorysy i zwraca uwagę na ulicy. No i znalezienie go na parkingu to łatwizna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Opłukałem na bezdotyku miesięczny how saphire i podbiłem go bsd sonaxa 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 HoW Zircon, pisałem w innym temacie że zacząłem dziś z nim zabawę. Nakładanie jak i docieranie to czysta przyjemność! Wydajność kosmos, zapach obłędny, przyciemnia dość delikatnie moim zdaniem. Przypadkiem oprzesz się z fibrą w ręku i wosk dotarty śliskość na wysokim poziomie, kropling sprawdzałem kilka dni temu na elemencie testowym, to był sporo lepszy niż sapphire! Szkiełko też widzę że ładne daje. Na piano bardzo ładnie siada Kilka świeżo po dotarciu Sprawdziłem też na plastiku, u mnie tylko ramię wycieraczki go posiada Siada zacnie... A tu kilka godzin po aplikacji, 3-4 godziny minęły. Dobra, starczy... moim skromnym zdaniem, warto zakupić ten wosk do swojego arsenału! 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Dziś grube sprzątanie komora silnika+ środek + prawilne mycie. Na lakierze kanapka ssw + Elite detailer essentiale hydro wax po myciu. Rewelka. Piękne uzupełnienie jak i zabezpieczenie bez nawet przetarcia. Na felgach wet coat jako coś sprawdzonego i trwałego bo na szybkich akcjach na bezdotyku domywanie bardzo spoko. Coś mnie wzięło na hydrowoski ostatnio 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Moniak Lord Masło kozak przyciemnij szyby 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 @Exwined a mi na czerwonym też wszystko siada życie jest za krótkie żeby auta miały nudne kolory 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 6 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zrobiłem sobie WaterLess'a na Campingu 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 @Domel WaterLess, a jednak wiadro jakieś widze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 6 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 13 minut temu, zeea napisał: @Domel WaterLess, a jednak wiadro jakieś widze... Tylko lansiarska, detailerska miska z wodą dla psa 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 W dniu 4.06.2022 o 10:05, damiano2007 napisał: Taki zestaw dzisiaj wpadł. Niestety ale od razu wyjazd na deszcz był co do wosku - oj ojjj CH 50/50 miodzio! myślę, że mógłbym odsprzedawać aplikatory nasączone woskiem i furę bym obleciał. docieranie - heh na widok fibry sam znikał i ten zapach - olejek kokosowy wosk wpada do mojego rankingu To wyobraź se co jest na ezyme czy celeste dettaglio 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Po raz pierwszy - i pewnie ostatni - na lakierze zagościł Crystal Rock. Jest ok, ale krasnoludki nie tańczą, a ludzie na stacji nie zatrzymują mnie żeby zapytać co tak świeci 4 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Dziś przy chwili wolnego wpadł komplet od Glaco. Szyba niestety stara i posiada milion rys, ale czego się nie robi dla Passata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Wczoraj pierwszy raz podziałałem z HoW Zirconem. Przed nałożeniem lsp maszynowo nałożyłem cleaner Wolfganga, po którym lakier zaczął skrzypieć jak głupi. Aplikację wosku określiłbym jako trochę dziwną. Na pewno nie jest to to, co znamy z Saphirra czy Diamonda. Przy aplikacji wyczuwalny był lekki opór ale przede wszystkim miałem kłopot z określeniem gdzie wosk już leży, a gdzie jeszcze nie - po prostu go do końca nie widziałem (czasem upewniałem się, czy nie trę suchym aplikatorem). Nakładałem wieczorem ze scangripem na czole więc światło jakieś było Docieranie po 10-15 min bez problemu, choć znowu - nie jest to poziom S czy D. Nie sprawdzałem śliskości - nie 'miziam' lakieru. Auto przenocowało pod chmurką. Rano podszedłem i lekki szok - w odległości ok 2 m od auta było czuć zapach wosku. Serio, mógłbym mieć zamknięte oczy i wiedziałbym że gdzieś stoi w okolicy Ale najważniejsze dla mnie w lsp jest ogólny look: w przypadku Zircona jest sztos! Jeszcze nie wiem w jakim stopniu przyczynił sie do tego Wolfgang (który robi robotę jak cholera) ale po jego wypracowaniu nie było takiego połysku jak po nałożeniu wosku. Na pewno podbił ziarno, ale reszta (zeszklenie) to już chyba robota wosku. Kiedyś położę go na jałowy lakier i będzie wiadomo. Tylko 1 zdjęcie (w cieniu) bo za bardzo raziło. Puenta: do wczoraj miałem mieszane uczucia. Ale rano efekt rozj.. system. 14 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi