danielek. Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 @Michał126 Dobry pomysł z płytą pod koła. Zeszlej zimy przykryłem go zwykłą plandeką,nie dość że zbierał całą wilgoć to robaki w chlodnicy zaczęły kwitnąć ciekawe jak się spisze ten z oxforda niby jest przepuszczalny ale wiadomo jak to bywa z zapewnieniami producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 51 minut temu, danielek. napisał: ciekawe jak się spisze ten z oxforda niby jest przepuszczalny ale wiadomo jak to bywa z zapewnieniami producentów. Jeżeli mówisz o tym co masz na zdjęciu to spokojnie daję radę w zamkniętym pomieszczeniu. Na zewnątrz +/- wystarcza na jeden sezon i to jak za mocno nie wieje. Ja pod takim zimuję w garażu już 5 sezon i nigdy nie miałem żadnej wilgoci pod nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 @PRZEEMAS Generalnie opinie ma dobre,ale po wyjęciu go z opakowania pierwsze wrażenie że to chyba nie o tym pokrowcu czytałem wydaję się delikatnie mówiąc tandetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 @danielek. bo to jest najzwyklejszy garażowy pokrowiec, poza tym jaka cena taka jakość. Chcesz dobrej jakości to kup sobie model rainex albo stromex z tym że to są pokrowce typowo zewnętrzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoKoS89 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Szybkie mycie jeszcze tylko poodkurzać, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 zrobione byle do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1419 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Dzisiaj założona stal na zimę, umyty na dwa wiadra szamponem CrystalDew, osuszony, na lakier poszła mieszanka qd (bsd 50% + qd1 50%), na felgi bsd, na opony adbl tire dressing na jedną stronę i na drugą sg b2b, odkurzone wnętrze i na plastyki poszedł insider CrystalDew A tak prezentował się w sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Umyłem zimówki. Jeszcze polerka i powłoka i można zakładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Kupione nowe stalówki, póki co przetarte IPA i jedna warstwa Sonax Polymer Netshield - póki co czekamy na opony i śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeropro Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 pakiet zima klepnięty - Koch Antihologram (straszny ten lakier jest pod względem utrzymania w nienagannym stanie:( ), potem Fusso, na szyby Glaco, na opony Tire Dressing od ADBL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 1 godzinę temu, KapselK napisał: Jeszcze polerka po co chcesz je polerować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 6 minut temu, Domel napisał: po co chcesz je polerować ? Chce sprawdzić czy ryski które są zejdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiid Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 A ja ostatnio myłem auto na myjce niestety bo jestem po za domem zdjęć nie zrobiłem ale po myciu przejechałem troszkę detailerem i taki efekt po dzisiejszym deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 9 minut temu, Dawiid napisał: i taki efekt po dzisiejszym deszczu. cos jest ale dupy nie urywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Też się dzisiaj nie nudziłem Na "warsztat" poszedł zestaw letni z Micry żony. Do zabawy zaprosiłem: ExceDe Tire and Rubber Cleaner (1:4), szczotunia do opon, szczotka do oczyszczenia felg (ta czerwona), śrubokręt do ekstrakcji kamykow, GS Black Mamba Shine, ADBL One Shot Tire Pad i H20 w spryskiwaczu. Opony, jak na zdjęciu, nie wyglądały najlepiej - nigdy nie myte. Pucu pucu (1) Pucu pucu (2) Pucu pucu (3) Po uniroyalach przyszedł czas na michały, - ciemno się robiło, więc bez zdjęć. Zmieniam miejsce i wrzucam Mambę: Ta da... Ostatnie dwa zdjęcia w kiepskim świetle i z lampą - sorry. Felgi tylko przemyte. Nic na nie kładłem. Sporo syfu zostało. Na wiosnę zabiorę się do nich używając ExceDe Ultimate Wheel Cleaner, którego zamawiam, zamawiam i zamówić nie mogę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 A tak prezentował się w sezonie Lato kosa ale aż się prosi o jakieś alu na zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 3 godziny temu, Domel napisał: po co chcesz je polerować ? Chyba widać różnicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czyzu6491 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 widać zdecydowanie a po polerce i powłoce fajnie wyjdzie ziarno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 12 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 No... i po pierwszych myciach pędzlem temat wróci. Przerabiałem to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 10 godzin temu, KapselK napisał: Chyba widać różnicę? no ba 23 minuty temu, krd napisał: No... i po pierwszych myciach pędzlem temat wróci. Przerabiałem to dokładnie to chciałem zasugerować. A dodatkowo serce mi prawie pękło jak po tych wszystkich zabiegach i pierwszym letnim sezonie, kamienie zrobiły kilka dziar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Czyli chwilowa radość, dobrze, że roboty z tym wiele nie ma. Człowiek uczy się całe życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1419 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 14 godzin temu, PRZEEMAS napisał: Lato kosa ale aż się prosi o jakieś alu na zimę Dzięki stal kupiłem w tak małych pieniądzach, że grzech było nie brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Stal to zło jaka by nie była, nowa czy stara, z woskiem czy bez Dlaczego samochód ma nie cieszyć wzroku również zimą, najlepsza opcja to dwa komplety alu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1419 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 1 godzinę temu, tazman napisał: Stal to zło jaka by nie była, nowa czy stara, z woskiem czy bez Dlaczego samochód ma nie cieszyć wzroku również zimą, najlepsza opcja to dwa komplety alu Na tą zimę tak juz zostanie 😛 Moze na następny sezon wpadnie alu bo opony tez beda musiały być nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Dzisiaj na szybko: mycie na dwa wiadra (Meguiars Gold Class), mycie opon (ADBL Tire&Rubber), mycie detali (ADBL APC), na 3-miesięcznego Colliego poszedł Gyeon Q2M Cure (świetnie się pracuje z tym produktem, zero mazów, szybko odparowuje, bardzo dobra śliskość), a na opony Meguiars Endurance Tire. Oto efekt: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi