MMCzysci Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 @jolley, dzięki za głos nieco inny od wszystkich Audi moje nie jest, jednak ilość krytyki, która posypała się na wnętrze mnie zaskoczyła Dla mnie jest ono po prostu OK - jest automatyczna klima (trochę szkoda, że jednostrefowa), są grzane fotele, jest estetyczna navi z możliwością podpięcia telefonu, jest skórzana kiera - czy do jazdy wkoło komina trzeba czegoś więcej (pomysł zakupu diesla z DPF na takie warunki pomijam)? Nie każde auto musi być full opcją "Tandetne" wstawki mi jakoś bardzo nie przeszkadzają, choć fakt, jest ich sporo... tylko te zaślepki... VAGu, what's wrong with you? Najlepsze, że B8 w full wypasie też ma bodajże jedną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 49 minut temu, jolley napisał: designerzy japońców czy koreańców wzorowali się na radzieckim T34 Nie wiem o czym piszesz, bo ja z chińszczyzny lubię tylko sushi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 29 minut temu, MMCzysci napisał: @jolley, dzięki za głos nieco inny od wszystkich Audi moje nie jest, jednak ilość krytyki, która posypała się na wnętrze mnie zaskoczyła Dla mnie jest ono po prostu OK - jest automatyczna klima (trochę szkoda, że jednostrefowa), są grzane fotele, jest estetyczna navi z możliwością podpięcia telefonu, jest skórzana kiera - czy do jazdy wkoło komina trzeba czegoś więcej (pomysł zakupu diesla z DPF na takie warunki pomijam)? Nie każde auto musi być full opcją "Tandetne" wstawki mi jakoś bardzo nie przeszkadzają, choć fakt, jest ich sporo... tylko te zaślepki... VAGu, what's wrong with you? Najlepsze, że B8 w full wypasie też ma bodajże jedną Tandetne chromowane i srebrne wstawki są w każdym modelu audi począwszy od B6. To samo w A5, A6 czy A8. Kwestia indywidualna - ale jak dla mnie są to jedyne dekory, które wyglądają w tych autach git (no może po za karbonem w RSach). Dla osób, którym nie podobają się wieśniackie alu dekory audi dawało również do wyboru jeszcze bardziej wieśniackie, np. zielone "drewno" Zaślepki o których wspominasz są i będą nawet w full opcji, a ma to związek z tym, że auta te mają różne konfiguracje na dany rynek (EU, USA, Azja). Plastik jest produkowany jako jedna forma, która później ląduje w A4, S4, RS4 czy A5. Do tego tak jak wspomniałem różne rynki - w usa np. lubią mieć przyciski od centralnego zamka w drzwiach pasażera i z tyłu, pomiędzy pokrętłami od grzanej kanapy. I tak można by wymieniać w nieskończoność. Sam jestem na etapie doposażania swojej B7 w różne pierdoły z rynku USA więc coś tematu liznąłem. Aczkolwiek tak jak wspomniał @Michał82, w audi nie ma się czym we wnętrzu zachwycać (i pisze to miłośnik ), każdy model to jest to samo, z delikatnymi zmianami i dodatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Wszystko kwestia tego z czym mamy porownanie. Na zachodzie takie wersje biora glownie na flote a auta prywatne sa lepiej doposazone. Glownie chodzi o to ze tu w polsce ludzie kupuja takie wersje prywatnie i narzekaja na jakosc a nie maja pojecia jak wyglada wersja w ktorej na jakosc postawiono. To jak kiedys z autami po taksowce, w sumie do dzis jest podobnie. W tym podstawowym modelu jest poprawnie i ok ale jesli mowa w kontekscie skody, seata czy vw. W klasie premium tego typu materialy zwyczajnie zniechecaja kogos kto ogladal dopiero skode i byl tam welur acantara czy inny material ktory byl adekwatny do ceny auta. Ogolnie auto samo w sobie jest ok tylko wlasnie mysle ze kwestia wydania odpowiednich pieniedzy na rozsadna wersje a nie szukania co jest od najnizszych cen w rejonie. Za wersje z samym wewnetrzym s linem trzeba troche doplacic wiec nie kazdy ma swiadomosc jak te 4-5tys moze wplynac na komfort jazdy. Z drugiej strony ludzie skodami 105 i maluchami do Bułgarii jezdzili i brak klimy nie stanowil przeszkody, czarna derma wcale nie byla tak nagrzana zeby nie wsiadac... A teraz futerka z lisich pipek sie na fotelach zachcialo i jeszcze zeby masowały conajmniej Nie kazdy ma tez wygorowane oczekiwania wzgledem auta i pewnie tacy najczesciej je kupuja. Ciesze sie ze to nie Twoj, jesli jednak bedziesz szukal daj znac moze wspolnymi silami cos doradzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Teraz nie szukam, może kiedyś Osobiście również jestem bardziej w teamie A6, niż A4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Ja zaś tak jak kiedyś napisaełm. Audi z zewnątrz bardzo mi się podoba, ale i W213 też. W środku niestety nie ma już rewelacji. (Mam na myśli 2015r.+). Bardziej mi do gustu przypada seria F. Seria G hmm, pewne elementy są spoko, ale całość jest taka zbyt mało po przetłaczana (np. maska w porównaniu do F). Ale środek na tak. Swoją drogą czekam na G31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Tylko jedzenie, picie, jedzenie, picie o tak na okrągło.... a tymczasem ja Tup tup na dół do garażu . Cyk pyk fuch i Rinseless + QD edycja zimowa od @DETAILiNK i od razu lepszy humor Oplukane dzień wcześniej na bezdotyku Woda trochę brudna ale rękawice bez problemu się wypłukiwały 6 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanraf89 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 @D@ViD czy ten szampon express wash cos zostawia po sobie? Tzn czy jest czysty i mozna po nim np woskawac bez utraty wlasciwosci wosku? Wiadomo po nim wleci odtluszczacz lub ipa ale tak zapobiegawczo pytam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 2 godziny temu, wanraf89 napisał: @D@ViD czy ten szampon express wash cos zostawia po sobie? Tzn czy jest czysty i mozna po nim np woskawac bez utraty wlasciwosci wosku? Wiadomo po nim wleci odtluszczacz lub ipa ale tak zapobiegawczo pytam:) Twierdzę że żadnych polimerów, wosków nie ma, ale tak jakby trochę zaburzał lsp przez chwile jest " tafla". Ogólnie spoko szampon. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Korzystając z okazji ogarnąłem letnie koła i wrzuciłem na felgi DLUX'a Mycie felg @DETAILiNK AWC+, Prick i Krwawa felga @tenzi Mycie opon Excede TRC + dressing od @BINDER Przygotowanie felgi IPA od Bepro i poprawione CARPRO Eraser I na koniec zasłużona kawka Teraz mogą czekać do wiosny 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PingNoMore Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Kilka dni temu wymieniłem uszkodzony daszek przeciwsłoneczny, a wczoraj wymieniłem standardowe podświetlenie, które jest zamontowane w drzwiach na takie:Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Każdy ma swój gust ale ja bym się wstydził drzwi otwierać ... 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PingNoMore Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 W niektórych markach np. w Toyocie lampka z lusterka wyświetla nazwę modelu. Cytując klasyka z forum gust lub opinia jest jak dziura w d, kazdy ma swoją Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 59 minut temu, powalla napisał: Każdy ma swój gust ale ja bym się wstydził drzwi otwierać ... W pewnych autach jest fabryczne A przy temacie 'gadżetów', widziałeś / widzieliście co potrafią wyświetlić reflektory e-trona ? I wiele innych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Dwa tygodnie w garażu stał czysty - wystarczył jeden wyjazd wigilijny i czar prysł. Korzystając z okienka pogodowego nie mogło zabraknąć mycia: Brudas: Spoiler Czysty: Spoiler Przy okazji przetestowałem lancę do myjki z wymiennymi końcówkami z Ali - bomba!, fabryczna może się schować 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolley Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 @krzygaj dziwnie wygląda ten profil. Nie powinien wjechać większy rozmiar opony czy to tylko wrażenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 @jolley TTM zimowki mam na 17", a letnie na 18" - wszystko zgodnie z zaleceniami producenta, ale fakt większy profil by lepiej wyglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4dminwhyyyyy Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Myju myju + bsd fabii i v70 niestety nie mam foty fabii, bo żona uciekła na zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Pierwsze koty za płoty Idealnie nie jest ciekawe czy się wciągnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Wyprałem krzesła, auto stało jakieś 30 metrów dalej, liczy się? Nieprane od przynajmniej 12 lat, do czyszczenia George + Master Pre-Spray i ciepła woda do płukania. Efekt bardzo fajny, są jaśniejsze, przyjemne w dotyku i bez plam. Poległem tylko przy jednym, gdzie była plamka bodajze po jakimś dżemie, różowe zabarwienie jak było, tak niestety zostało. 12 sztuk, na szczęście dwie bez oparć xD 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 @MMCzysci Tobie brawo za wytrwałość przy pracy, a wszystkim oglądającym za wytrwałość w scrollowaniu 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Tak myślałem, że za dużo zdjęć Ale ja jestem narcyzem, to dlatego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 @MMCzysci wrzucaj do spoilera zdjęcia - odważny sobie rozwinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Sylwestrowe mycie i podbicie leżącego wosku Fusso przez Fusso Speed & Barrier Pre wash SG Citrus Mycie szamponem Detailink zimowa edycja- fajny zapaszek Na oponki powoli zapomniana przeze mnie Mamba od GS Zarzucanie przy temperaturze 1'C i wysokiej wilgotności nie należy do najłatwiejszych ale na kilka/naście fibr dało radę (tak wiem felgi do malowania) Korzystając z okazji Życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku!! 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Ostatnie wiaderka w 2020. Najlepszego w nowym roku!!! 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi