Sucre Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 Panowie zakupiłem rękawicę chemicznych chłopców, nie jest najgorsza ale mimo wszystko przyzywczajenie do gabki robi swoje, zastanwiam się nad tymi gąbkami, czy ktoś miał z nimi styczność i mógłby coś o nich powiedzieć?? http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... ponge.html http://detailer.pl/sklep/137-surf-city- ... onge-.html http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/ ... hubby.html
firmek Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 Panowie zakupiłem rękawicę chemicznych chłopców, nie jest najgorsza ale mimo wszystko przyzywczajenie do gabki robi swoje, Mam, a moze po czesci juz mialem to samo bo ciezko bylo mi sie przestawic na mycie rekawica. Jesli jest to ta zolto/szara CG to polecam wyciagniecie wkladu na lewa strone, delikatne rozprucie po nitce od gory i wyciecie foliowego woreczka. Worek strasznie mnie denerwowal, bez niego ma sie lepsze wyczucie i przyjemniej jest operowac rekawica. Dodatkowa opcja http://sklep.swissvax-detailing.pl/inde ... pudel.html Odnosnie gabki CG to moze ktos potwierdzi czy tak jest i czy jest to rzeczywiscie problem ale wnetrze pod fibra tez jest w zamknietym worku wiec tak na prawde wody nabierzemy tyle ile wejdzie w fibre.
Stefan-16 Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 Sucre a może pudel od SV?? Sam tera będę go teraz brał, bo rękawica CG kończy żywot.
firmek Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 Stefan-16, w tym samym momencie pomyslelismy o wash pudel
Stanley08 Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 Surce - nie wiem jak z tymi gąbkami - ale z taką zółtą od CarPlana było tak że po nasiąknięciu wodą robiła sie bardzo "ciężka" i nieporęczna. Prawdopodobnie ciężko je porównać, ale takie mam doświadczenie, wspólne jest to że są z mikrofiby bądź obszyte MF. http://www.autochemia24.pl/product-pol- ... fibry.html
Sucre Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2011 Najważniejsze czy te markowe gąbki będą równie bezpieczne jak rękawice??
theOne Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Czy ta popularna rękawica "Meguiar's Microfiber Wash Mitt", faktycznie jest wyraźnie bezpieczniejsza od tych wszystkich frędzlowych (np. nigrin) i warta wydania ~50 zł?
yesfan Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Mimo, że mam "washpudla" do mycia wybieram rękawicę megsa, po przetestowaniu wielu rzeczy, to mój nr 1.
Burner Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 Czy ta popularna rękawica "Meguiar's Microfiber Wash Mitt", faktycznie jest wyraźnie bezpieczniejsza od tych wszystkich frędzlowych (np. nigrin) i warta wydania ~50 zł? Miałem rękawicę z mikrofibry z frędzlami, potem spróbowałem rękawicy Megsa i jest przepaść w jakości i komforcie mycia, na korzyść Megsa oczywiście. Szczerze polecam. Frędzlowata została tylko do mycia zderzaków i dolnych partii drzwi.
malkolm Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 moim zdaniem nie opłaca się wydawać 50 na megsa, lepiej wełniaka , tyle że trzeba o wiele więcej roztworu myjącego
slepy Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 moim zdaniem nie opłaca się wydawać 50 na megsa, lepiej wełniaka , tyle że trzeba o wiele więcej roztworu myjącego możesz rzucić jakimś linkiem, zastanawiam sie nad CG 4in1? da radę ta rękawica, czy szukać czegoś innego?
malkolm Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 http://www.all4auto.pl/merino-wash-mitt ... ?cPath=1_2 ja mam chyba inną ale coś podobnego, jest ogromna i baaardzo dużo wody chłonie
etiv Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 osobiście używam gąbki od chemical guys i różnica pomiędzy tymi marektowymi jest znaczna szczególnie w trwałości. jakoś do rękawic nie jestem przekonany.
Danio Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 malkolm, +1 Też lubię myć wełnianą.
theOne Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 jest przepaść w jakości i komforcie mycia, na korzyść Megsa oczywiście. Komfort mycia schodzi na drugi plan, interesuje mnie głównie którą bezpieczniej szura się po lakierze A co do gąbek - etiv jak sprawuje się na lakierze A6? Zostawia jakieś ślady?
yukon Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 theOne zainwestuj w odpowiednią gąbkę lub rękawice z owcy Jeżeli tylko odpowiednio myjesz auto to nie widzę możliwości nadmiernego rysowania auta. lakier na A6 jest jakiś inny?
theOne Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Też vagowska-wrażliwa czarna perła, dlatego pytam
Ruben$ Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zainwestowałem w taka rękawicę i nie jestem do końca zadowolony Zdecydowanie bardziej wolę gąbki, które lepiej pienią szampon...
dzinkins Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zainwestowałem w taka rękawicę i nie jestem do końca zadowolonyObrazek Zdecydowanie bardziej wolę gąbki, które lepiej pienią szampon... ja nie znam nikogo ko jest z niej zadowolony
Ruben$ Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Gdybym wcześniej odkrył to forum to zapewne mój pierwszy zestaw wyglądałby zupełnie inaczej
ariello01 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zainwestowałem w taka rękawicę i nie jestem do końca zadowolony Podobna kupiłem w lidlu za 9,99 zl z mysła o dolnych partiach auta i ostatnio ja testowałem. Co prawda zmuszony byłem uzyc jej do całego auta, gdyz zapomniałem wziasc z soba innej gabki/rekawicy i nie chciało juz mi sie wracac i równiez jestem zniesmaczony tym wynalazkiem. Co prawda domyc w miare domyło, ale jakas taka nie wygodna i wole rekawice z CG do której juz sie przyzwyczaiłem.
paluch Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 W kauflandzie ostatnio takie były za 4 zł/sztuka - do wnęk się nadają
Okti Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 A dlaczego do karoserii się nie nadają? Pytam, bo właśnie mam zamiar taką kupić..
etiv Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 A co do gąbek - etiv jak sprawuje się na lakierze A6? Zostawia jakieś ślady? dlatego ją kupiłem by nie zostawiała także sprawdza się, robiłem na początku wiosny taką delikatną korektę lakieru i od tamtej pory nie zauważyłem aby przybywało swirlxów . Podsumowując warto było wydać te 25 zł więcej niż za marketową z mikrofibry, która jest mniej delikatna oto ta gąbka od CG http://www.excede.pl/chemical-guys-bone-gabka-z-mikrofibry-p85.html
paluch Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 A dlaczego do karoserii się nie nadają? Zależy w dużej mierze od lakieru. Nadawać się nadają - jak z ich trwałością nie wiem bo nie używam do karoserii. Do karoserii mam rękawice z naturalnej wełny.
Rekomendowane odpowiedzi