menior Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Wlasnie zakupilem taka szczotka wiec zakladam ja na wiertarke/wkretarke i jade...potem wystarczy pozostawic tak jak jest(zazwyczaj tu wycieralem wilgotna mf) do wyschnecia i odkurzyc ?
Malinek Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Tak wystarczy zostawić żeby wyschło i potem dokładnie odkurzyć 1
D@ViD Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 @menior Jak tam działałeś tą szczotką na wkrętarkę ???
menior Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 4 godziny temu, david2888 napisał: @menior Jak tam działałeś tą szczotką na wkrętarkę ??? Jeszcze nie dzialalem czekam na wiosne
Fyox Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 [mention=10158]menior[/mention] Jak tam działałeś tą szczotką na wkrętarkę ??? Wprawdzie innym produktem do prania ale działałem tą szczotką na zestawie kanap w domu. Rewelacyjna sprawa.
D@ViD Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2018 Tylko pytanie jaką macie? Miękką, czy twardą? Stoje przed zakupem i nie wiem jaką kupić . Ogólnie chodzi o pranie podłogi w samochodzie, wiec chyba twarda będzie najlepsza
Fyox Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2018 Tylko pytanie jaką macie? Miękką, czy twardą? Stoje przed zakupem i nie wiem jaką kupić . Ogólnie chodzi o pranie podłogi w samochodzie, wiec chyba twarda będzie najlepszaMam twardą.
D@ViD Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 ExceDe Enacapsulator Cleaner 1:10 z ciepłą wodą i "maszynowo". To naprawdę działa. Zdjęcia przed i po. Jeszcze przed finalny odkurzaniem na sucho, jak tapicerka wyschnie. Troszkę słabo się pieniło maszynowo, ale gdzie robiłem małe zakamarki ręcznie, tam piana się pojawiała. Mimo wszystko efekty widać gołym okiem. Jestem w szoku to naprawdę działa 1
Karbo Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2018 @david2888 Efekt naprawę baja, jednak do podłogi kupiłeś twarda? Co tam za wkrętarke masz? Przymierzam się do ogarnięcia jakiejś dobrej a w miarę taniej, bo nie ma co się oszukiwać, George dobra rzecz, ale trzeba mieć te 1200 tu miałbym sprzęt za myślę 300zl. Co Ty na to?
D@ViD Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2018 @Karbo wkretarka ojca firmy Vander. Powiem ci ze pozniej zmienilem na wieratrke, bo lepsze obroty i jakos lepiej szło,więc tylko chwilę popracowalem na wkretarce. A do podłóg wybrałem twarda. Spisała się wyśmienicie. Polecam taki zestaw
Karbo Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 Wrzuciłem już to pod ich postem, ale wrzucę i tutaj Tak excede poradziło sobie z moim fotelem nie czyszczonym od nowości Tadaaam 1
Gold_Car Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2018 Fajny efekt, tylko jestem ciekaw czy ten intensywny kolor jest z powodu zawilgocenia ? .@Karbo ostatnie zdjęcie jest już po wyschnięciu pranej części?
Karbo Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 @Gold_Car świeża fotka z teraz, speszjal for ju 2
FakeRiderr Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 @Karbo miazga Ci to wyszło, kompletnie mnie przekonałeś żeby kupić na testy 1
zibi-M Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 W środę wyprałem w końcu podsufitkę bo tak leżał od zimy i czekał na użycie i również jestem bardzo zadowolony z efektu. Myślałem ,że ta metoda bindowania na fibrę to nic nie da ale efekt wyszedł b.dobry a fibra po skończeniu pracy była prawie czarna ;]
DaV Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 @FakeRiderr Stronę wcześniej masz moją relacje z prania zajechanego dywanika. Można śmiało brać
StreamHD Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2018 O to efekty mojej pracy. Nie pytajcie co się stało z fotelami. Poprostu sytuacja była taka a nie inna i ładowaliśmy się do fury upaprani prosto z budowy FOTEL KIEROWCY FOTEL PASAŻERA FOTELE PO MYCIU KANAPA Czy jestem zadowolony ze środka? Zdecydowanie tak. Czy dało się zrobić to lepiej? Zdecydowanie tak. Osoba z doświadczeniem, lepszym sprzętem, lepszymi materiałami i techniką wyciągnie z tego środka jeszcze więcej skuteczności. Na pierwszą turę poznawałem ten środek i technikę mycia tapicerki. Teraz mniej więcej już wiem czego trzeba i co zmienić, więc zrobiłbym robotę lepiej ale na to przyjdzie jeszcze czas. Póki co teraz czas na podsufitkę. Środek polecam bardzo!
CoolBreeze Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Koledzy, Encapsulator'a zawsze używacie "na ciepło", tak jak w pierwszym poście? Czy można go używać na zimno? Mam "setę" na testy od @Kozaa i czas w końcu coś z tym zrobić
smerf91 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ja używałem i "na ciepło" i "na zimno" ponieważ nie zużyłem od razu całego rozrobionego produktu i w obu przypadkach spisał się bardzo dobrze. Takie samo pienienie i działanie tak więc śmiało
zdanek Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 @StreamHD Jaką metodą pracowałeś?
StreamHD Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 - Odkurzyłem - Szczotką wymiotłem ile się dało z tapicerki - Zagrzałem demineralizowaną wodę gdzieś do 60 stopni i zrobiłem delikatnie większe stężenie niż zaleca producent - Psikałem środkiem na fotel i szybko rozcierałem szczotką do tapicerki materiałowej aż pokryło się to szczelną warstwą piany - Po schnięciu odkurzyłem i szczotką wymiotłem jeszcze raz fotele Psikacz który miałem jakoś wybitnie nie chciał robić piany, przez co musiałem psikać dużo razy w jedno miejsce aby zrobiła się górka piany i ją rozciągnąć po fragmencie. Pomogło minimalnie zwilżenie tapicerki i bardzo szybkie spryskanie fragmentu a potem roztarcie tego. Materiał bardzo szybko wchłaniał środek, trzeba było go dosłownie zalać preparatem aby uzyskać pianę na fragmencie. Mimo, że lałem na bogato to i tak tapicerka nie była przemoczona i wyschła bardzo szybko. Ktoś ze sprzętem i doświadczeniem zrobi z tego preparatu super użytek.
D@ViD Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 Encapsulator Cleaner zrobił jak zawsze robotę 1
Rek1n82 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 Tak wyglądał ulubiony fotel do posiłków mojego 5 letniego syna przed i po użyciu ExceDe Encapsulator Cleaner. Efekt zadowalajacy jednak siedzisko było tak brudne że inteligentne kapsułki by sobie nie poradzily i w ruch poszla jakas marketowa "fibra" do zbierania brudu. Na dniach będę czyścił reszte kompletu to postaram sie zrobić jakąś relację. Tym razem do odciagania brudu użyje karchera wd3 1
V1RU$ Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2019 Odkopię temat złotą łopatą. Musieliśmy ostatnio na szybko zrobić 2 fotele i podsufitkę. Od lata 2018 używam ExceDe Encapsulator Cleaner. Teraz zrobiłem podejście ADBL Bonnetem. Niestety nie podołał. Musiałem zrobić ED EC. Jednak EC jest nie do pobicia. Nie wiem czy są inne środki na rynku w tej chwili bo tego nie śledzę, ale EC jest rewelacja. A ADBL mnie zawiódł na całej linii. Może do odświeżania jest ok ale jak coś więcej "syfu" to u mnie straszna lipa.
Kfiatos Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 To i ja odkopię. Mam prawie 1l Encapsulatora i dorobiłem się odkurzacza piorącego. Czy mogę go jakoś wykorzystać do prania ekstrakcyjnego?Wysłane z mojego FS8032 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi