KORDI Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Pajko, a miales moze stycznosc z UNCrem na polerowanych felach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Powłoka zrobiła ze Mną już blisko 3000 km ( 2950 km ) w 1,5 miesiąca . Trzyma się jak wściekła , w tym czasie zaliczyła kilka bez dotyków i jedno mycie ręczne ( nie wliczając wczorajszego ) . Z racji że auto zaliczyło lekka kolizję tylny zderzak i lewy błotnik był lakierowany więc musiałem "dołożyć" powłokę na te elementy . Wczoraj postanowiłem uzupełnić to co zostało polakierowane na nowo więc auto zostało umyte zgodnie ze sztuką , popełniłem przy tym filmik . Na filmiku auto po pianowaniu ( ręczne mycie oczywiście też było ale z racji pory dnia nie ma już filmidła ) widać że odpycha wodę jak wściekłe . Obecny wczoraj (04.08) przebieg auta to 204572 km , w najbliższym czasie dokręci się jakieś 3-4k km , więc filmik jakiś na pewno się pojawi www.youtube.com/watch?v=YhqrNLGe4to&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bliźniak Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Nieźle wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dannyy88 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 jak sobie poradziles w miejscu laczen podczas aplikacji powloki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 [ref]robcok[/ref], nie bardzo rozumiem ? C Chodzi Ci o łączenia np na masce ? czy większych elementach ? Nie miałem z tym najmniejszych problemów . Co do samej powłoki Na dzień dzisiejszy przebieg auta to 206 950 km . W zeszły weekend dokręciłem 2k km w różnych warunkach , po powrocie do domu wystarczyło mycie z pianowaniem i auto czyste Nie mam niestety zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 [ref]robcok[/ref], nie bardzo rozumiem ? CChodzi Ci o łączenia np na masce ? czy większych elementach ? Nie miałem z tym najmniejszych problemów . Co do samej powłoki Na dzień dzisiejszy przebieg auta to 206 950 km . W zeszły weekend dokręciłem 2k km w różnych warunkach , po powrocie do domu wystarczyło mycie z pianowaniem i auto czyste Nie mam niestety zdjęć tak dokładnie o to mi chodzi tj elementy typu maska, dach, czy klapa tylna ktora trzeba dzielic na pol..na moim aucie pojawily sie miejsca laczen, natomiast robilem auto klientowi tez ciemne i nic takiego nie wystapilo.. samo mycie tzn? pianowanie + 2 wiadra? czy tylko piana i splukanie po trasie? obecnie obseruje ta powloke na moich drzwiach i tylnej klapie.....i przekozak musze calego wysmarowac klient po weekendzie bedzie pierwszy raz plukal auto wiec pewnie zda relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma_ko Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Powłoka jest mega, chyba jedna z najlepszych na rynku jeśli chodzi o look i odpychanie..., małe info folie zabezpieczające się jej nie trzymają...więc albo nie nakładać pod folie ,albo kłaść coś bardziej "tępego" typu MOSH,CQ itp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 20 Września 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 @Pajko przymieram sie do zakupu i aplikacji. Czy nakladanie bylo uciażliwe ? Jak z docieraniem ? Mozesz ten proces troche przyblizyc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostryziom Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 [ref]Domel[/ref], jest cały temat o uncr chyba ze 40 stron wszystko opisane od temp, fibr do oswietlenia. Sam mialem wiele obaw ale po przestudiowaniu całego tematu poszlo gladko. Jedyny babol powstał tam gdzie celowo robilem próby z czasem docierania ale było robione to celowo bo element do lakierowania wiec mi nie zalezalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 20 Września 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 [ref]Domel[/ref], jest cały temat o uncr chyba ze 40 stron wszystko opisane od temp, fibr do oswietlenia.Sam mialem wiele obaw ale po przestudiowaniu całego tematu poszlo gladko. Jedyny babol powstał tam gdzie celowo robilem próby z czasem docierania ale było robione to celowo bo element do lakierowania wiec mi nie zalezalo. Wiem ze jest Ale chcialem poznac stricte odczucia Pajko w jego tescie. Ale fakt nie musimy tu spamowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 28 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Mały update , po blisko 10 000 km . Na dzień 27.10.2016 przebieg powłoki to 9622 km , duża część w ciężkich deszczowych warunkach autostradowych , sporo jazdy po błocie ( remont drogi pod domem ) . Ostatnie ręczne mycie jakiś miesiąc temu , a tak to bez dotyk 2-3 razy w tygodniu . Tu film po samym pianowaniu - jak widać doły drzwi widoczna tafla , tak samo maska widać że krople nie są idealne , ale wygląda to naprawdę obiecująco www.youtube.com/watch?v=u0ZuKuN4M3o Tu film już po ręcznym myciu kropling zaraz jak po nałożeniu tafla na dole drzwi nie występuje . Odpychanie na najwyższym poziomie www.youtube.com/watch?v=VkmXp8XdmTs&feature=youtu.be Teraz moje spostrzeżenia po 10 k km , powłoka robi swoje auto się nie brudzi , wystarczy dobre mycie bez dotykowe żeby auto dla 99% ludzi było czyste ! Zbliża się trudniejszy okres zima . Mam nadzieję że UNC-r ją przeżyje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralfs Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Ostatnie ręczne mycie jakiś miesiąc temu , a tak to bez dotyk 2-3 razy w tygodniu . Myjesz wszystkimi programami, czy tylko opłukujesz sama woda. Wyglada bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Możemy doczekać się wkrótce aktualizacji w warunkach zimowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 [ref]Michał126[/ref], , plan jest na umycie auta w sobotę , wszystko zależy czy będzie poniżej 0 czy nie. Auto nie myte ręcznie od ostatniego filmiku czyli od końca października , widać że doły drzwi są zapchane . Jak tylko warunki pozwolą to coś nagram . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udało się w sobotę umyć auto . Nie myte ręcznie od ostatniej aktualizacji , czli 28.10 , tak wyglądało Szybkie przygotowanie do mycia , piana z PA i po około 10 minutach tak to wygląda Można brać się za spłukanie pre-wash'a www.youtube.com/watch?v=O5GhMfK-Wf4 Jak widać gruby brud zszedł cały . Doły drzwi - tafla wody widoczna . Kolejnym krokiem było mycie na dwa kubełki z delikatnym szamponem www.youtube.com/watch?v=EmjLj4xkkgQ Doły drzwi kropelkowanie trochę słabsze ale jest naprawdę dobrze , myślę że jak bym użył de ironizera lub t&g wszystko wróciło by do stanu z przed 6 miesięcy . Mogłem to zrobić ale chcę naprawdę przetestować zdolności UNC-r'a z którego jestem bardzo zadowolony . Finalnie po osuszeniu auto wygląda ( a raczej wyglądało bo dziś już leje ) tak www.youtube.com/watch?v=-lpJk12hNu0 Nadmienię że powłoka lekko nie ma , dużo autostrad , dużo błota częste ( nawet 3 razy w tygodniu ) mycie na bezdotykowych myjkach . Ja jestem miło zaskoczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 12 Grudnia 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 U mnie po 25tys km wygląda to tak: Z góry przepraszam za chaotyzm i słabą jakość, ale coś tam widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 [ref=#00aa00]krd[/ref], widzę że doły podobnie jak u mnie robi się tafla i spływa na dół . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Te krople to człowiekowi mogą krzywdę zrobić tak szybko uciekaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 [ref=#00aa00]Pajko[/ref], i jak tam UNC-R daję sobie rade aktualnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 [ref]Gardor[/ref], auta nie myłem ręcznie od ostatniej aktualizacji czyli 12.12 , bo warunki na to nie pozwalają . Za to średnio 2x w tygodniu myte na bezdotyku , nawet jak pada i jest mróz ( auto garażowane w grzanym garażu ). Od grudnia dokręcone około 3000 km w typowo zimowych warunkach - sól , błoto i śnieg . To co zaobserwowałem podczas myć na bezdotykach to bardzo mocno taflujące doły drzwi , maska i dach dalej kropelkują jak wściekłe . Podejrzewam że porządne mycie odetka doły i kropling będzie bajka . Podoba mi się to że pomimo zapchania dołów auto dalej mogę umyć za przysłowiowe 5 goli i jest czyste . Jak tylko warunki się poprawią to zrobię porządny UP z filmikami i myciem ręcznym . Jednak już teraz mogę śmiało stwierdzić że UNC-r zaskoczył mnie oczywiście pozytywnie i przekroczył już moje oczekiwania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Cześć , Udało się umyć auto ręcznie pierwszy raz od ostatniego filmiku czyli od 12 Grudnia ( do 23.02 ) . W tym czasie auto zrobiło 2550 km w naprawdę zimowych warunkach , sól-błoto-błoto po śniegowe-śnieg-mróz . Auto było myte na bez dotykach średnio raz-dwa w tygodniu . Moje obserwacje : - Powłoka poniżej linii klamek mocno zapchana po pre wash'u minimalna zmiana ale tafla wciąż spora - Tylna klapa zapchana totalnie , zero zrzutu wody - Maska - dach i reszta nadwozia powyżej linii klamek tragedii nie ma ale do ideału sporo brakuje Zdjęcia mam ale nie zabrałem ze sobą karty do firmy - dorzucę wieczorem Tak wygląda sytuacja przy spłukiwaniu pre-wash który poleżał na lakierze dobre 10 min www.youtube.com/watch?v=3t-euiMqitw&feature Widać ogromne taflowanie na drzwiach i zapchaną na maksa tylną klapę , maska tragedii nie ma ale tak jak pisałem wyżej daleko do ideału Po P-W wjechały dwa kubły i ręczne mycie . Powłoka jak widać na filmiku niżej odzyskała swoje właściwości . Myślę jednak że jeżeli zrobił bym porządną dekontaminację ( bez glinki ) było by jeszcze lepiej jednak postanowiłem że przez rok lub 20 000 km nie dotykam powłoki niczym co mogło by ją wspomagać . www.youtube.com/watch?v=YXW7Md287Pg&feature=youtu.be Trochę podsumowania Przebieg powłoki - 14 550 km - 8 miesięcy . Wygląd - szklistość i "look" bez zmian ( oczywiście gdy auto jest umyte ) Kropelkowanie - minimalnie osłabione Łatwość mycia ( bez dotyk ) - bez zmian po umyciu za przysłowiowe 5 zł przeciętny "Kowalski" powie że czyste Jak dla Mnie powłoka sprawdza się świetnie , jestem z niej zadowolony i jeżeli wytrzyma rok i przebieg 20 000 km będę bardzo zadowolony ( podejrzewam że wytrzyma długo dużej ) Sól i ogólnie warunki zimowe przetrwała wzorowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 24 Lutego 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 695181 Kropelkowanie - minimalnie osłabione Umyj następnym razem APC zamiast szamponu i kropelki wrócą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 [ref=#00aa00]krd[/ref], przeszło mi to przez myśl po tym jak juz umyłem , a nie miałem czasu już na kolejne mycie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 [ref=#00aa00]Pajko[/ref], Dobra robota Ta powłoka na prawdę robi robotę, w tej cenie raczej nie ma nic lepszego;) 695196 Umyj następnym razem APC zamiast szamponu i kropelki wrócą Czyli zamiast szamponu typu ADBL Pro/Carpro reset lepiej skorzystać ze zwykłego APC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi