Jump to content

Recommended Posts

Posted

Test niesponsorowany :)

Bez za długich wstępów, dzisiejszy bohater:

46413ea8a1bd6f55gen.jpg

Zmierzył się z takim oto przeciwnikiem, któy przez ostatnie dwa miesiące nie widział porządnego mycia, tylko same bezdotyki ;)

f1b4677b504e83c8gen.jpg

ffff80280a230a91gen.jpg

99db48a75c6ffcfbgen.jpg

6034d37952b8904cgen.jpg

piana po aplikacji (pianownica PA w stosunku1:9):

b3bb9abda5bab4d5gen.jpg

8f51dfd8c4ee54f0gen.jpg

po 5 minutach:

3eb33c10c202a445gen.jpg

3deeb0fec955d142gen.jpg

po 13 minutach:

a02c437aa7af7228gen.jpg

e9eb780eb885fae6gen.jpg

niestety, nie wiedzieć czemu, ale nie zapisały mi się fotki po spłukaniu :wallbash: więc musicie mi wierzyć na słowo, że piana bardzo dobrze sobie poradziła z brudaskiem ):

1) jest bardzo gęsta i lepka

2) wg mnie bardzo długo się utrzymuje (po spłukaniu jeszcze długo fragmenty "leżały" na podjeżdzie)

3) bardzo dobrze rozpuszcza/zmywa brud (słabszym ciśnieniem z mojego b&d uzyskałem taki sam efekt "czystości" po pianie jak na bezdotyku z piana valepro)

4) zapach: jakoś nie zwróciłem uwagi, więc taki pewnie nie denerwujący ;)

5) nie zjadła wsoku (coli 476 leżący od 2 miesięcy (w ogóle myślałem już przed myciem że wosk się skończył ale po pianie i myciu szamponem bardzo ładnie "odżył ;) )

Generalnie jest to chyba najardziej skutaczna piana z tych których do tej pory używałem (SG FSF, SG PF i ValetPro Natural)

Polecam i pozdrawiam :)

Posted

Jest to piana najbardziej zbliżona cenowo i osiągami to magifoam. Lekka przewaga w moim odczuciu w stronę magi. Ja miałem jeszcze starą bordową wesję, teraz widzę, że kolor się zmienił. Na pewno jest to piana, która potrafi zmiękczyć grubą warstwę brudu. :good:

Posted

Rzeczywiście długo leży aż jestem zdziwiony. Cenowo wychodzi lepiej niż Magi przynajmniej w tym 1l opakowaniu ,ma być podwyżka cen na Angelwaxa ciekawe jak duża.

• Dystrybutor
Posted

używałem tej piany na początku mojej przygody z kosmetyką i pamiętam że robiła dobrą robotę

• 2 months later...
Posted

Ja akurat mam problem bo kupiłem właśnie taka aktywna pianę Angel waxa rozrobilem 1:9 to robi mi się taki lekki śniezek który po 2 min w zasadzie znika niewiem co robię źle :wallbash: po za tym na samochodzie zostają ślady po pianie.

Pokrętło na max to leci piana ale nie starcza mi to nawet na opryskanie dobrze całego samochodu z kolei dam mniej to starcza na dużo dłużej ale z kolei leci lekko biała woda . :(

Jest to mója pierwsza przygoda z pianownica ma ktoś jakieś pomysł?

Mam karchera k 5.20 i pianownice kupiona w karcher

ja coś robię źle czy może coś z pianownica jest nie tak?

• 2 years later...
Posted

Kupiłem i jakiś czas temu przetestowałem. Porównanie mam do Magifoam i do piany od GS. Wszystkie używane z Epoci :)

O ile z Magi miałem gęstą pianę która siedziała jak zła o tyle z AW.... hmmmm..... 70ml na 1,7l i piany brak. Wyglądało bardziej jakbym opryskał a nie opianował auto. Siedziało co prawda na aucie jak trzeba i domyło bardzo dobrze ale nie zmienia to faktu że jakoś tak dziwnie. Jak to piany nie ma ?

Posted
24 minuty temu, ktm950 napisał:

A fastfoam nie jest bliźniakiem BH auto-foam?

A jest :)?