c-7 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Napiszcie proszę jakie są najlepsze mikrofibry do delikatnych np. japońskich lakierów i do czego ich używacie.
Skyn3t Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Również się przyłączę , jaka będzie odpowiednia mikrofibra do BMW e92 Graphite metalic ?
jarekrk Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Do delikatnych to na pewno super będzie Carpro BOA
Tsunami Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Mam właśnie honde, nasłuchałem się trochę od kolegi co siedzi w tym temacie ze hondy jak i ogólnie Japończyki maja bardzo slaby lakier. Jaka najlepsza byla by mikrofibra do kosmetyki samochodu ??
robcok Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 na nowym nisanie quasqai sprawdzila mi sie Gyeon Terry Towel i Liquid Elements taka fioletowa
Tsunami Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 A czego używasz do wosku?? Słyszałem ze pasuje polerowac dosyć miękką mikrofibra, ponieważ istnieje duze ryzyko porysowania lakieru w dodatku jak jest miękki taki jak moj.
gprzesniak Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Mam nową crv i do docierania qd, gyeon cure, gyeon cancoat'a itd używam gyeon boa lub carpro boa. Oba produkty bardzo podobne i na bardzo wysokim poziomie.
///MPower Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Mam nową crv i do docierania qd, gyeon cure, gyeon cancoat'a itd używam gyeon boa lub carpro boa. Oba produkty bardzo podobne i na bardzo wysokim poziomie. +1 Ja dodam jeszcze WWL Aladdin, a do osuszania WWL Tao.
gprzesniak Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Dodam jeszcze że do osuszania mojej Crv używam 2 sztuk większego silka. Ogólnie przeszedłem praktycznie z całą chemią i szmatkami na Gyeon i jestem bardzo zadowolony.
czyzu6491 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 ja moge polecić mikrofibre gyeon soft wipe, taki troche polarek ale bardzo fajnie zbiera woski i bardzo delikatna
Gość Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2017 [ref=#ff3366]czyzu6491[/ref], oj tak, razem z Polish wipe
gabby87 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Tutaj również odkopie temat. Szukam jakiejś delikatnej mikrofibry, która nada się do wosku/sealantu/QD na delikatny lakier. Chciałbym coś porządnego i bezpiecznego dla lakieru. Nie chcę narobić swirli po korekcie. Cena jest kwestią drugorzędną W swoim arsenale mam ADBL Puffy Towel oraz workstuff gentleman+ Nadadzą się czy kupować coś innego,
RoBee Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 workstuff gentleman+Nada się.
analyzator Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Do qdeków gentlemany się super sprawdzają. Plus to 600gsm więc może być za gruby. Zwykle używam gentelmena basic (rzeczy, które wymagają dotarcia) lub waxpro no limit ("lekkie" qdeki zwykle bez carnauby, water gold, koch fse, smooth egg, fukupika) Po prostu zdbaj o ręcznik - ma być czysty i wyprany. Super delikatne fibry to np prima paradise - bardziej miękkiej nie pamiętam. Do wosków używam liquid elements moose i carpro boa. Bardzo delikatne i ogólnie dobre ręczniki ale są zbyt chłonne i za duże do towaru w spreju.
gabby87 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Dzięki za odpowiedzi. Na pewno coś z nich kupię. A czy mój puffy też będzie ok czy może lepiej zostawić go do bardziej wytrzymałych lakierów?
Rekomendowane odpowiedzi