maciek-drummer Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 @ral6014 i co Cię w tym dziwi? 80% społeczeństwa myje auto szczotką
ral6014 Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 Używanie qd po myciu oznacza chociażby szczątkową świadomość użytkownika. Poza tym pismo motoryzacyjne mogłoby podnosić poprzeczkę, a nie ją zakopywać. 1
analyzator Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 To prawda. Mogliby szerzyć odnośnie podniety nad QD1. Kurcze jakby tak dostał do ręki jakąś fukupikę, turtla czy elixira to by majtki zdjęło. Tyle samo roboty a na dobrze wyszczotkowanym lakierze siedziałoby nie jedno mycie. 1 1
ral6014 Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 W sumie bez sensu sie czepiam. Lakier wyszczotkować, wnętrze wyplakować. Igiełka. Jakby jakieś rysy, to WD40 psikniemy. 1
Dystrybutor ADBL Opublikowano 22 Października 2021 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2021 W dniu 18.10.2021 o 17:31, ral6014 napisał: Znalazłem w sieci test QD1 (tygodnik Motor https://magazynauto.pl/porady/blyszczace-auto-po-kazdym-myciu-test-quick-detailera,aid,1528). Zwracam uwagę na etap mycia auta - SZCZOTKA !!! szczotka boli od samego patrzenia.
ral6014 Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2021 Mam znajomego, który przez jakiś czas pracował na myjni w ASO Mercedesa. Oczywiście ten znajomy nie ma żadnej swiadomości "detailingowej". Standardowa procedura = nawalanie auta brudną szczotą + g.wniana chemia. Tak jest pewnie w większości ASO. Czasami na różnych forach czytam, jak właściciele się cieszą, bo im ASO umyło auto za darmo w trakcie przeglądu. A ja głupi lampe inspekcyjną kupiłem i latarkę czołową, żeby sobie rysy na lakierze oglądać...
Rekomendowane odpowiedzi