Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem AUTO FINESSE GLOSS TYRE DRESSING niestety jeszcze nie używałem bo codziennie pada . Zobaczymy co jest wart ,opinie ma dość dobre

• Moderator
Opublikowano

zibi-M, nic specjalnego. Na wystawie sie blyszczy. W trakcie normalnej jazdy szybko znika...

Opublikowano

Co lepsze - SG Back 2 Black czy Nielsen Briliance? Który z nich jest bardziej wydajny i dłużej utrzymuje się na oponie?

Opublikowano
Co lepsze - SG Back 2 Black czy Nielsen Briliance? Który z nich jest bardziej wydajny i dłużej utrzymuje się na oponie?

Meguiars Endurance Tire Gel :good:

• Dystrybutor
Opublikowano

test testem ale wytrzymałość produktu to nie wszystko osobiście kilka dressingów już przeszło przez moje ręce a i tak do B2B wróciłem

Opublikowano

e36ace, Wedlug mnie i poderzewam innych wytrzymalosc jest kluczowa. Co mi po dressingu ktory zejdzie po pierwszym deszczu? W takim razie po co go nakladac?

• Moderator
Opublikowano

Mi jakoś B2B nigdy nie spłynęło po pierwszym deszczu ani myciu..

Duże znaczenie na pewno ma przygotowanie opony przed nałożeniem KAŻDEGO dresingu.

B2B jak dla mnie jest świetne pod względem aplikacji i satynowego wykończenia.

Natomiast polecany przez wielu w ciemno Endurance Tire Gel to męczarnia przy nakładaniu i zbyt świecący efekt końcowy.

• Moderator
Opublikowano

kloppo, NB to twardy skur#### . U zony na punciaku siedzi juz ze 2 miechy a auto myte ze 2 razy.

Ale w sumie chetnie sprawdze tez B2B.

Opublikowano

e36ace, Ja nie napisalem ze SG schodzi mi po jednym deszczu wiec niewiem dlaczego to napisales. Tylko nie potrzebnie zrobilo sie zamieszanie...

Chodzilo mi ze przy wyborze dressingu kluczowa rzecza jest wytrzymalosc. Poniewaz moze ktos wybrac Satin bo ładnie pachnie ale schodzi po pierwszym deszczu.

:)

Jesli jest taki dressing ktory bardzo smierdzi i bardzo trudno go nakladac ale siedzi mi np. 6 miesiecy to biore w ciemno. Tylko niestety takiego nie ma na rynku :)

• Dystrybutor
Opublikowano
e36ace, Wedlug mnie i poderzewam innych wytrzymalosc jest kluczowa. Co mi po dressingu ktory zejdzie po pierwszym deszczu? W takim razie po co go nakladac?
kloppo,

a to co?

• Dystrybutor
Opublikowano

bez sensu, piszesz ogólnie o dressingach jak mowa o B2B? dobra z resztą nie ważne nie zamierzam nikogo na siłę przekonywać mnie SG pasuje

Opublikowano
B2B nie uzywalem

TO użyj! Sprawdź! Sam porównaj!

Jeżeli masz jakiś ogromny problem z zakupem środka to podaj proszę namiary a odleje Ci 50ml i sam sobie przetestujesz - oczywiście na dokładnie oczyszczonej i wysuszonej oponie.

Idąc Twoim tokiem rozumowania to jak znajdziesz w każdej klasie środek który wytrzyma 2 lata na aucie to

biore w ciemno

Ja akurat lubię co mycie auta stosować inne środki od tak dla fun'u :dontknow:

Opublikowano

Lepiej dopłacić do Meguiarsa endurance gel.

Yasiek,

Test już jest zrobiony przez usera Tworek. Opony umyte i B2B zszedł po 10 dniu po deszczu. Jak czytam jego testy to widze że są dobrze zrobione. Przeczytaj jego test bo wydaje mi się, że rozmawiacie o dwóch różnych produktach. Jeśli u ciebie piszesz, że trzyma się lepiej to proszę o wrzucenie zdjęć bo sam jestem ciekawy dlaczego są takie różnice

Opublikowano

Możliwe że mam jakąś inną wcześniejszą/późniejszą wersję B2B. Co do testów Tworka nigdy nie miałem najmniejszych uwag bo zawsze są wykonywany na wysokim poziomie :good:

Jak tylko znajdę czas to przygotuję opony i przeprowadzę test...

Opublikowano

kloppo, z całym szacunkiem dla kolegi Tworka, ale jeden test o niczym nie świadczy :)

Dla mnie dopiero po kilku testach kilku, kilku różnych osób wyciągam wnioski. Jedna osoba użyje do testu APC żeby oczyścić oponę, druga użyje DG701 i już mogą być rozbieżności. Sama mieszanka opony, jej struktura, ilość aplikowanego produktu, przebieg dzienny auta, warunki przechowywania auta, czy cała masa innych warunków może namieszać sporo w teście.

Opublikowano

Była chwila przyciszenia, a teraz niestety znowu zaczęło się spamowanie kloppo :wallbash:

Taka mała prośba: wypowiadaj się o rzeczach z którymi miałeś do czynienia osobiście, a nie przeczytałeś kilka postów i wysnuwasz jakieś pokrętne wnioski.

Aż tak zależy Ci na nabijaniu licznika postów?? :thumbdown::thumbdown: