Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie z racji tego że od czasu do czasu będąc w jakimś hipermarkecie wrzucę do koszyka jakiś budżetowy środek tak do testowania sobie :P nie zważając na to że mam coś w domu lepszego :D

Ostatnio z racji tego że zmieniałem koła już a gliceryna nie dotarłam cała :( zakupiłem w sumie najtańszy środek jaki był . Cena ok 7,50 zł dosyć wydajny

Rodzaj aplikacji : pojemnik z psikaczem przelałem do słoiczka i aplikacja pędzelkiem efekt hmm nawet fajny zobaczę jak z trwałością

Efekt :

Sprawca 96573860407493142939.jpg

ale brudna felga :(

46209361674084120887.jpg

19317767391289597584.jpg

49158996781065256059.jpg

co o tym myślicie :o

Opublikowano

PitBull89, wszystko fajnie, pięknie, ale środki marketowe tak mają - pianka z autolandu np. daje super efekt ALE trwałością nie dorasta do pięt endurance'owi, b2b i innym dressingom do opon .

Wiem też, że to zupełnie inna półka cenowa, ale biorąc pod uwagę to,

że droższe środki wytrzymują o wiele dłużej i można ich mniej aplikować

(są bardziej wydajne) w ogólnym rozrachunku wychodzi taniej,

lepiej i przyjemniej dla oka ;)

Co do samego "testu", to przydałoby się 50/50, wtedy można by coś powiedzieć ;)

Opublikowano

No i to jest właśnie największa różnica bo jak wszyscy mówią do mnie przecież to samo zrobi rzecz z marketu, to zawsze im mówię wpadnij wypsikamy razem i zobaczymy kto dłużej pojeździ :]

Co do efektu całkiem ładnie wyszło, fajny matowy kolorek.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

FSO-Team, Z16 to świetny dressing.

Miałem okazję spróbować kilka miesięcy temu i bardzo pozytywnie zaskoczył, zarówno wyglądem jak i trwałością.

Pachnie również przyjemnie.

Moim zdaniem niedoceniony konkurent Endurance.

Opublikowano

Witam

Nie jestem typowym detailerem jak większość z Was gdyż prowadzę z żoną automyjnię.

Jednakże staramy się robić to uczciwie, zwracając uwagę przede wszystkim na jakość (oczywiście na tyle na ile pozwala specyfika komercyjnej działalności).

Chciałbym zwrócić uwagę na środek o nazwie Plastik Lux polskiej firmy Rezbir.

Można uzyskać ciekawe efekty w zależności od sposobu aplikacji na oponę.

Jeżeli chodzi o trwałość to po 2 myciach opona jest nadal czarna choć już nie ma połysku, ale dla mnie jest ok bo nie lubię odpustowego połysku.

Opublikowano

Czy używał ktoś Espuma RD50?

Podobno trwałość porównywalna z Endurance, mniejszy połysk i łatwiejsza aplikacja ze względu na konsystencję.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Endurance ładnie pachnie. Mam w sumie jeden i drugi, ale następnym razem nie kupię tego na B, niby efekt daje bardzo fajny, ale śmierdzi i nie czuję tej eksluzywności :mrgreen:

• Moderator
Opublikowano

kacper19942, Meguiar's Endurance. Mega wydajny, pieknie pachnie i na dobrze przygotowanej oponie lezy dlugo i mega kropelkuje.

• Moderator
Opublikowano
a coś o podobnych właściwościach tylko nadający lekkiego matu?

Mysle ze jak przejrzyc 50 stron tego tematu cos znajdziesz. Jest tego ... ogrom

Opublikowano

shiny garage back2black :song:

Opublikowano

zaraz po aplikacji przytrzyj oponę ręcznikiem i już nie będzie się tak błyszczał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja korzystam :) dla mnie jest w porządku, aplikacja atomizerkiem (1 strzał co jakieś 10 cm) na opony a potem szeroki pędzel dla rozprowadzenia - :good: