Mkei Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 za 20 min wstawię świeżą fotkę tuż po aplikacji
Kubz Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 MRostek, AF to mój #1. Super efekt. 0 zbędnego połysku, ładna czarna oponka
Mkei Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Tak jak obiecałem świeżutkie foteczki Nowe zimówki, po jednej aplikacji jakieś dwa tygodnie temu, ze 2 tyś km od aplikacji. Na letnich się lepiej nakładało, ale to pewnie kwestia temperatury Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Po nałożeniu i odczekaniu 5 minut opony przetarte mikrofibrą. Po około 1-2 godzinach efekt jeszcze bardziej matowy. edit: słabo jednak te fotki wyszły
iceman Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 a ja dzisiaj zamieniłem Poorboy's BnB na Meguiars Endurance tire gel i przyznam szczerze, że jeśli chodzi o łatwość aplikacji Poorboy's był zdecydowanie przyjemniejszy. co polecacie do wygodnego nakładania dressingu meguairsa ? mam aplikator meguairsa, ale jak pisałem wyżej, średnio się sprawdza, do pędzelka ta konsystencja żelu też chyba nie do końca pasuje..
DawPi Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 mam aplikator meguairsa, ale jak pisałem wyżej, średnio się sprawdza dlaczego? Wg mnie jest OK. O takim myślę: http://showcarshine.pl/531-meguiars-tir ... opon-.html
Marco Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 To największa wada Endurance,a. Jednak efekt oraz trwałość rekompensują te niedogodność. Nakładam aplikatorem piankowym ale ze sztywnej pianki. Ja używam Urbana.
dzinkins Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 a ja dzisiaj zamieniłem Poorboy's BnB na Meguiars Endurance tire gel co polecacie do wygodnego nakładania dressingu meguairsa ? ja używam standardoweo aplikatorka i nic lepszego nie potrzebuję mam aplikator meguairsa, ale jak pisałem wyżej, średnio się sprawdza Ten Meg's-owy faktycznie jest lipny i momentalnie się rozleciał
pLaYmAn Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Bardzo wiele zależy od opony, np. na Pirelli P Zero Rosso czy Vredestein Sportrac nakłada się idealnie, natomiast na Continental WinterContact beznadziejnie
Tworek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 DawPi, jeden lubi od przodu, drugi zaś od tyłu, ale do rzeczy. Ja używam gąbki technicznej 10-15mm do nakładania wszelkiego rodzaju dressingów, nie zależnie czy wew, czy też zew. U mnie są to takie gąbki, jednorazowe, czyli smaruje komplecik kół i do śmieci. Takie gąbki wykorzystywane są do wypełniania pustej przestrzeni w paczkach. Nigdy ich nie wyrzucam, kiedyś się przydadzą. Dla poglądu wyglądają one tak: dzinkins, ten aplikator u mnie sypał się jak stara ********. pLaYmAn, dokładnie, na zimowych Conti, to katorga, zaś na letnich Falkenach o wiele lżej się pracuje.
iceman Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 mam właśnie ten i niestety, ta konsystencja żelu jest zbyt gęsta do nakładania tym aplikatorem, robiłem na nówkach oponach Vredestein Quatrac 3 dokończyłem gąbką zrobioną z kawałka uciętego pada finishing i było całkiem ok trzeba będzie potestować metodą prób i błędów
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Bezkonkurencyjna trwałość aplikatora do opon to ta pianka
Mazder Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ja Endurance'a nakładam właśnie takim profilowanym aplikatorem do opon, tyle że nieco szerszym. Trochę dużo środka mi wtedy schodzi, ale aplikuje się dosć wygodnie. Ekonomicznie, choć zdecydowanie wolniej i mniej wygodnie nakładało mi się pędzelkiem.
SzaKal Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Panowie ja używam zwykłych gąbeczek do mycia naczyń Bardzo tanie i jakoś mi ich nie szkoda wyrzucać gdy się zniszczą http://allegro.pl/vileda-zestaw-gabek-r ... 38056.html
tfelek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 ja nakładam tez taką gąbeczka techniczna po nakładaniu 6-7kpl opon zaczęła sie rozwalać wiec następna w użyciu te gąbeczki do naczyń dla mnie chyba są za miękkie
snap Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Bezkonkurencyjna trwałość aplikatora do opon to ta pianka zgadzam sie, praktycznie nie mozna jej zajechac
inarusbox Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Robię tak samo jak SzaKal i mogę polecić w 100% Nakładasz i wyrzucasz
dw4463757 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Jak nakładać pędzelkiem środek, żeby nie zużyć zbyt dużo dressingu? Macie jakieś opatentowane sposoby? (No bo później to lepiej z powrotem go nie wlewać chyba do butelki )
DawPi Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 dw4463757, jedziesz pędzlem po oponie, aż się środek na pędzlu skończy. A jak Ci zostanie to zacznij kolejną oponkę. Że też takie rzeczy Ci tłumaczyć trzeba.
kojak Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Enduranca nałożyłem na lekko wilgotną oponę. Ułatwiło to napewno sposób i szybkośc aplikacji,ale jak będzie z trwałością ?!
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 kojak, Z autopsji znacznie krótsza....
kojak Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 minetoo, też mi się tak coś zdaje.
dw4463757 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 dw4463757, jedziesz pędzlem po oponie, aż się środek na pędzlu skończy. A jak Ci zostanie to zacznij kolejną oponkę. Że też takie rzeczy Ci tłumaczyć trzeba. A ja smarując suchym pędzlem dziwię się, że opony cały czas takie same Nie no, na poważnie mi chodziło raczej o to, czy przelewacie środki do jakiegoś pojemnika żeby zamoczyć pędzel, czy może bezpośrednio na pędzel nakładacie, no ogólna technika
Justyna Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 ja wlewam sobie do pojemniczka około 10 ml i maczam pędzel, jak będzie za mało to trochę dolewam itd...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 dw4463757, Konstrukcja butelki megs'a pozwala aplikować pewną ilość bezpośrednio na oponę a potem rozprowadzać pędzelkiem ale kilka postów wyżej zaproponowałem sprawdzoną w wielu bojach piankę która nadaję się do tego idealnie. Oczywiście w przypadku bardzo agresywnych opon pozostaje pędzel ale to raczej przy oponach offroad
Dark Knight Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 czy Megs Endurance zostawia jakieś ślady na felgach jeśli przypadkowo zaschnie ??
Rekomendowane odpowiedzi